Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)
Δελτίο Τύπου Piaggio

Στην έκθεση του Μιλάνο παρουσιάστηκαν τα μοντέλα:

 • Vespa Elettrica
 • Vespa Primavera και Vespa Sprint MY18
 • Moto Guzzi V85
 • Moto Guzzi V7 III Carbon – Rough – Milano
 • Moto Guzzi V9 MY18
 • Piaggio MP3 350 και 500
 • Νέα σειρά σκούτερ Piaggio 50cc
 • Νέα σειρά μοτοσυκλετών Aprilia 50cc και 125cc
 • Κιτ Aprilia Racing Factory Works
 • Νέα σειρά μοτοσυκλετών Derbi 50cc
 • Νέα σειρά μοτοσυκλετών Gilera 50cc

Ο Όμιλος Piaggio συμμετείχε στην 75η Διεθνή Έκθεση Δίτροχων, εδραιώνοντας τη θέση του ως ο κορυφαίος ευρωπαϊκός και ιταλικός κατασκευαστής δίτροχων.

Ο Όμιλος Piaggio πράγματι ηγείται της ευρωπαϊκής αγοράς δύο τροχών, με συνολικό μερίδιο αγοράς της τάξης του 15,2% τον Σεπτέμβριο του 2017, μερίδιο που ανέρχεται στο 25,4% στην κατηγορία των σκούτερ. Ο Όμιλος Piaggio για το πρώτο εννιάμηνο του 2017 παρουσίασε κύκλο εργασιών άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ (1.057,3 εκατομμύρια ευρώ, +2,5% ετήσια αύξηση) και 426.700 πωληθέντα οχήματα σε όλο τον κόσμο, με αύξηση 3,7% σε σύγκριση με τις 30 Σεπτεμβρίου του 2016.

Στην κατηγορία των σκούτερ, η Vespa πέτυχε άριστα αποτελέσματα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2017, αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 11,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, ενισχύοντας την παρουσία της στην αγορά των περιοχών Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ), όπου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16,5%, και στην Ινδία, με αύξηση εσόδων 31,3%.

Θετικές επιδόσεις σημειώθηκαν και στον τομέα των δίτροχων με μεγάλους τροχούς (αύξηση πωλήσεων της τάξης του 6,4%), όπου ο Όμιλος κατέγραψε αυξανόμενα έσοδα σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως χάρη στο νέο Liberty και το Beverly. Πάντα στην κατηγορία των σκούτερ, η μάρκα Aprilia είχε επίσης θετικά αποτελέσματα, ιδίως στην αγορά της Ινδίας, χάρη στο σπορ σκούτερ Aprilia SR 150.

Στην κατηγορία των μοτοσυκλετών ο Όμιλος επίσης πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα. Η μάρκα Aprilia κατέγραψε αύξηση πωλήσεων, με τα γυμνά της οικογένειας Tuono, τα νέα Shiver 900 και Dorsoduro 900 (που λανσαρίστηκαν τον Ιούνιο 2017) και τα νέα 125cc, RS και Tuono, που κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο.

Ο κύκλος εργασιών της Moto Guzzi βασίστηκε στη θετική τάση των πωλήσεων του V7, το οποίο το 2017 γιόρτασε την 50ή επέτειό του με ένα ειδικό μοντέλο.

Ο Όμιλος Piaggio παρουσίασε στην EICMA μια σειρά νέων και ανανεωμένων μοντέλων, τόσο στις μοτοσυκλέτες όσο και στα σκούτερ. 

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ PIAGGIO ΣΤΗΝ EICMA 2017
Vespa Elettrica

Η ηλεκτροκίνηση δεν ήταν ποτέ τόσο συναρπαστική, φινετσάτη και κομψή: H Vespa Elettrica δεν είναι απλά ένα ηλεκτρικό σκούτερ, είναι ένα σύγχρονο έργο τέχνης με τεχνολογική καρδιά. Vespa Elettrica σημαίνει εύκολη αλλά και φυσική οδήγηση. Σημαίνει απόλυτη συνδεσιμότητα και απουσία θορύβου, εξατομίκευση και προσβασιμότητα, αξίες που άνηκαν πάντα στη φιλοσοφία της Vespa και τώρα βρίσκουν την πληρέστερη εφαρμογή τους.

Η καρδιά της Vespa Elettrica, μια μονάδα ισχύος ικανή να παρέχει συνεχή ισχύ 2kW και ανώτατη ισχύ 4kW, επιτυγχάνει ανώτερες επιδόσεις σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό σκούτερ 50cc, ειδικά σε ό,τι αφορά την επιτάχυνση, η οποία επωφελείται από την χαρακτηριστική εξαιρετική μετάδοση των ηλεκτρικών κινητήρων. Παρέχει ευέλικτη και απολαυστική οδήγηση στους δρόμους της πόλης, με απόλυτη έλλειψη θορύβου: Η Vespa Elettrica είναι πράγματι αθόρυβη, συμβάλλοντας στο να γίνουν οι πόλεις λιγότερο χαοτικές και περισσότερο βιώσιμες.

Η Vespa Elettrica εγγυάται αυτονομία 100 χλμ., και προκειμένου να ανταποκριθεί πλήρως στην αυξανόμενη απαίτηση για καθαρή μετακίνηση, παρουσιάζεται επίσης στην έκδοση Χ, όπου, με την τοποθέτηση μιας γεννήτριας μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα, διπλασιάζεται η αυτονομία. Η σύγχρονη μπαταρία ιόντων λιθίου δεν απαιτεί συντήρηση ή ειδικές προφυλάξεις. Για τη φόρτιση αρκεί να χρησιμοποιηθεί το καλώδιο που βρίσκεται κάτω από τη σέλα και να συνδεθεί η πρίζα σε έναν κανονικό επιτοίχιο ηλεκτρικό ρευματοδότη ή σε έναν από τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης που εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στα αστικά κέντρα. Ο απαιτούμενος χρόνος για την πλήρη φόρτιση είναι 4 ώρες.

Η Vespa Elettrica δεν είναι απλά ένα αθόρυβο, φιλικό προς το περιβάλλον και τεχνολογικά προηγμένο όχημα, αλλά είναι και πάντα διασυνδεδεμένη: οι πολυάριθμες λειτουργίες που προσφέρονται από τη νέα έκδοση Vespa Multimedia Platform – το σύστημα πολυμέσων που συνδέει το smartphone με το όχημα – μπορούν να ελέγχονται μέσω μιας εντελώς νέας διεπαφής ανθρώπου-οχήματος, με ψηφιακά όργανα σε έγχρωμη οθόνη TFT.

Η Vespa Elettrica παρουσιάζεται με ειδικό γκρι φινίρισμα χρωμίου με μεταλλικές αντανακλάσεις, στο οποίο ο πελάτης μπορεί να επιλέξει να προσαρμόσει πολλές ξεχωριστές λεπτομέρειες, διαθέσιμες σε επτά χρωματικές παραλλαγές. Θα παραχθεί εξολοκλήρου στην Pontedera και από εκεί θα διανεμηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα στο 2018.

Vespa Primavera

Για το 2018 η Vespa Primavera βελτιώθηκε περαιτέρω με μια σειρά ενημερώσεων που ενισχύουν την άνεση και την ασφάλεια και ανανεώνουν το στυλ. Τα πιο σημαντικά νέα έρχονται από τη διάσταση των τροχών: κατασκευασμένοι από κράμα αλουμινίου και με ασυνήθιστη σχεδίαση πέντε ακτίνων, και οι δύο έχουν μέγεθος 12”. Η ενεργητική ασφάλεια ενισχύεται χάρη στην τεχνολογία LED που χρησιμοποιείται τώρα στα μπροστά και πίσω φώτα, ενώ ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει πλέον το άνοιγμα της σέλας με τηλεχειριστήριο και το σύστημα εντοπισμού σκούτερ (bike finder). Η Vespa Primavera επωφελείται από περαιτέρω επεμβάσεις που ανανεώνουν τη γραμμή της και την κάνουν να ξεχωρίζει από τις προηγούμενες εκδόσεις. Καινούργια είναι η διακριτική «γραβάτα» που εμφανίζεται μπροστά και η λεπτομέρεια χρωμίου στο μπροστινό φτερό.

Μία σημαντική νέα έκδοση που παρουσιάστηκε στην EICMA 2017 είναι η Vespa Primavera S: εκτός από όλα τα νέα χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την γκάμα, η σπορ έκδοση της αγαπημένης Vespa υιοθετεί έναν εξ’ ολοκλήρου ψηφιακό πίνακα οργάνων μέσω έγχρωμης οθόνης TFT 4.3”. Το όργανο, εκτός από την εμφάνιση όλων των κλασικών πληροφοριών, λειτουργεί και ως οθόνη για την ανανεωμένη έκδοση της Vespa Multimedia Platform.

Η Vespa Primavera 50° Anniversario γιορτάζει τα πρώτα υπέροχα 50 χρόνια ενός διαχρονικά κλασικού μοντέλου. Διατίθεται με κινητήρες i-get 50cc και i-get 125cc και ξεχωρίζει χάρη στους ασυνήθιστους χρωματισμούς γαλάζιο “Light Blue” και  καφέ “Brown” με συνδυασμένο χρώμα σέλας, το κομψό γκρι φινίρισμα των τροχών με πέντε ακτίνες και φυσικά το λογότυπο που είναι κομψά τοποθετημένο στο εσωτερικό της μάσκας.

Vespa Sprint

Για το 2018, η Vespa Sprint υποβλήθηκε σε μια σειρά στιλιστικών και τεχνολογικών εξελίξεων. Η ενεργητική ασφάλεια ενισχύεται χάρη στην τεχνολογία LED που χρησιμοποιείται τώρα στα μπροστά και πίσω φώτα, ενώ ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει πλέον το άνοιγμα της σέλας με τηλεχειριστήριο και το σύστημα εντοπισμού σκούτερ (bike finder). Καινούργια είναι η διακριτική «γραβάτα» που εμφανίζεται μπροστά, μια προσθήκη που ανανεώνει τη γραμμή της Vespa Sprint, κάνοντάς την να ξεχωρίζει από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Η Vespa Sprint S τονίζει τον σπορ χαρακτήρα της Vespa Sprint και αποτελεί την πιο τολμηρή έκδοση της οικογένειας Vespa με «μικρό σώμα». Ο πιο σημαντικός νεωτερισμός είναι ο πίνακας οργάνων που, όπως και στην Primavera S, είναι μία έγχρωμη πολυλειτουργική οθόνη TFT.

Moto Guzzi V85

Ένα ακόμη βήμα της Moto Guzzi προς το μέλλον, το οποίο θα οδηγήσει τη μάρκα του αετού να γιορτάσει την επέτειο των 100 χρόνων της το 2021 με μια νέα γκάμα μοτοσυκλετών, κατασκευασμένων στην τεχνική βάση του V85. Είναι μια μοτοσυκλέτα που προορίζεται για ταξίδια, τα οποία πάντοτε αποτελούσαν την κληρονομία της Moto Guzzi στην πιο αγνή και πιο αυθεντική τους έκφανση, και φέρνει στο μυαλό τις πιο επικές και περιπετειώδεις επιδρομές ράλι της δεκαετίας του 1980, ένας κόσμος από τον οποίο έχει κληρονομήσει το στυλ, τη γοητεία και το συναίσθημα. Παράλληλα όμως έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει τόσο τους δρόμους της καθημερινότητας όσο και τις μεγάλες αποστάσεις, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις. Η V85 προορίζεται για αυτούς οι οποίοι, παρόλο που ποτέ δεν παύουν να ονειρεύονται περιπέτειες, αναζητούν μια μοτοσυκλέτα ικανή να επιστρέψει εκείνο το πνεύμα στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Η V85 θα διαθέτει έναν νέο κινητήρα Moto Guzzi, με την χαρακτηριστική αποκλειστική διάταξη Moto Guzzi που φέρουν τα τρέχοντα μοντέλα παραγωγής: πρόκειται για έναν κινητήρα δικύλινδρο 90° εγκάρσιο αερόψυκτο 850cc, ο οποίος, χάρη στον πλήρη επανασχεδιασμό του, έχει μέγιστη ισχύ 80 ίππους. Αυτό το χαρακτηριστικό, σε συνδυασμό με την ισχυρή ροπή σε χαμηλές στροφές, τυπική σε όλα τα δικύλινδρα Moto Guzzi, και το χαμηλό βάρος του V85, χαρίζουν διασκέδαση για οδήγηση εντός και εκτός δρόμου.

Νέες εκδόσεις Moto Guzzi V7 III

Η οικογένεια V7 III μεγαλώνει με τις νέες ειδικές εκδόσεις Carbon, Rough και Milan, ένας φόρος τιμής της Moto Guzzi στην τέχνη της εξατομίκευσης. Διακρίνονται από τη διαφορετική εμφάνιση, που επιτεύχθηκε εφαρμόζοντας με αυθεντικότητα και τεχνική ικανότητα μια σειρά από ειδικά μέρη υψηλής ποιότητας, ικανά να προσδώσουν σε κάθε μοτοσυκλέτα διαφορετική χροιά και μοναδικό χαρακτήρα. Η V7 III Carbon (σε περιορισμένη και αριθμημένη έκδοση) εξυμνεί την εξατομίκευση με την αυθεντικότητα και την καλαισθησία της, εμπλουτίζοντας το γνήσιο στυλ V7 με την πολύτιμη και σύγχρονη ποιότητα πολλών μερών από ανθρακόνημα, καθώς και ένα πλήθος άλλων λεπτομερειών σε κόκκινο χρώμα, όπως οι κεφαλές του κινητήρα, οι ραφές της νέας σέλας από υλικό Alcantara και η δαγκάνα Brembo του μπροστινού φρένου. Η V7 III Rough ξεχωρίζει από τους ακτινωτούς τροχούς με τα ελαστικά με τακούνια και τις πολυάριθμες λεπτομέρειες που της χαρίζουν ένα πιο ακατέργαστο στυλ. Ο εξοπλισμός ολοκληρώνεται με την αποκλειστική σέλα με ραφές και ιμάντα συγκράτησης συνεπιβάτη και το ζεύγος των αλουμινένιων πλευρικών καπακιών. Η V7 III Milano διακρίνεται για το ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο στυλ της και τον πλούσιο εξοπλισμό, που περιλαμβάνει πίνακα οργάνων με διπλό κυκλικό καντράν, εξατμίσεις χρωμίου και χειρολαβή συνεπιβάτη. Ξεχωρίζει χάρη στα φωτεινά χρώματα του ρεζερβουάρ και τους ακτινωτούς τροχούς, που προσδίδουν πιο σύγχρονη εμφάνιση. Ο βασικός εξοπλισμός ολοκληρώνεται με πολύτιμες λεπτομέρειες, όπως τα φτερά και τα πλευρικά καπάκια από αλουμίνιο.

Moto Guzzi V9 MY 2018

Οι V9 είναι οι easy cruiser Moto Guzzi. Η V9 Roamer είναι η κομψή custom ενώ η V9 Bobber αντιπροσωπεύει το τολμηρό και ουσιαστικό πνεύμα της Moto Guzzi. Και οι δύο ξεχωρίζουν με την ξεχωριστή ποιότητα του εξοπλισμού τους και την επιμελή προσήλωση στη λεπτομέρεια, και τροφοδοτούνται από τον δικύλινδρο κινητήρα Moto Guzzi 850cc, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά ροπής, ρευστότητας και άμεσης απόκρισης που συμβάλλουν σε μια πραγματικά συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Οι εκδόσεις V9 του 2018 είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς βελτιστοποίησης που η Moto Guzzi εφαρμόζει στα μοντέλα της. Οι Roamer και Bobber διακρίνονται μεταξύ τους με πιο έντονη διαφοροποίηση, αποκτώντας δύο ξεκάθαρα διακριτές προσωπικότητές: η μία πιο ταξιδιωτική και η άλλη πιο σπορ. Η V9 Roamer στρέφει το βλέμμα της στις μεγαλύτερες διαδρομές με την εισαγωγή ενός νέου ζεύγους πίσω αναρτήσεων και ενός νέου μπροστινού προστατευτικού φέρινγκ. Η V9 Bobber αποκτά νέα ματ γραφικά και διατίθεται σε τρεις αποχρώσεις: μπλε “Blue Impeto”, μαύρο “Nero Notte” και γκρι “Grigio Tempesta”.

Piaggio MP3 350/500

Παρουσιάστηκαν δύο νέες εκδόσεις του αυθεντικού και πιο δημοφιλούς σκούτερ με τρεις τροχούς: καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη άνεση, με βελτιωμένη σχεδίαση και φινιρίσματα. Είναι το Piaggio MP3 350 Sport και το Piaggio MP3 500, διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: η μία με έμφαση στην κομψότητα (έκδοση Business) και η άλλη πιο σπορ (έκδοση Sport). Η νέα εμφάνιση χαρακτηρίζεται από την ανασχεδιασμένη γρίλια στην μπροστινή μάσκα και το full LED σύστημα φωτισμού. Επίσης νέος είναι ο πιο προστατευτικός φιμέ ανεμοθώρακας και η σέλα με την πιο άνετη επένδυση, εξοπλισμένη με νέα πλάτη για τον συνεπιβάτη και νέες χειρολαβές. Πιο πλούσιος είναι και ο βασικός εξοπλισμός: στην έκδοση Business περιλαμβάνεται ο πλοηγός TomTom Vio, ενώ η έκδοση Sport διαθέτει πιο δυναμικές και αποτελεσματικές αναρτήσεις με αμορτισέρ με δοχείο αερίου όπως επίσης και ένα ζευγάρι από εμπρόσθια δισκόφρενα με προφίλ μαργαρίτα. Ο μονοκύλινδρος κινητήρας του Piaggio MP3 500 είναι ανανεωμένος ως προς πολλές λεπτομέρειες και είναι πλέον ικανός να εξασφαλίζει 10% περισσότερη ισχύ (πλέον 41 ίππους), με καλύτερο ήχο εξάτμισης και πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Το Piaggio MP3 350 διαθέτει τον γνωστό και δημοφιλή κινητήρα Piaggio 350cc με ισχύ άνω των 30 CV. Σε όλα τα μοντέλα τα συστήματα ABS και ASR περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό. Παραμένει αναλλοίωτη η αποκλειστική πατενταρισμένη τεχνολογία Piaggio των δύο μπροστινών ανεξάρτητων και με δυνατότητα κλίσης τροχών, χάρη στην ανάρτηση με τετραπλή άρθρωση την οποία ο κορυφαίος Ευρωπαϊκός Όμιλος σχεδίασε και ανέπτυξε πρώτος πριν από κάθε άλλον κατασκευαστή παγκοσμίως, προκειμένου να διασφαλίσει τη μέγιστη οδηγική απόλαυση σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.

Νέα γκάμα σκούτερ Piaggio 50cc Euro 4

Τα δημοφιλή σκούτερ Piaggio Typhoon, NRG και Zip παρουσιάστηκαν πλήρως ανανεωμένα, υιοθετώντας σύγχρονους και τεχνολογικά προηγμένους Euro 4 κινητήρες, δίχρονους και τετράχρονους. Μια ευρεία γκάμα προτάσεων που καλύπτει κάθε ανάγκη μετακίνησης στα αστικά κέντρα και διασφαλίζει τη μοναδικότητα αυτής της γκάμας σκούτερ Piaggio, που είναι ειδικά αφιερωμένη στους νέους ανθρώπους.

Από τη μία πλευρά, το Piaggio Typhoon, ένα πραγματικό έμβλημα στον κόσμου των σκούτερ, και το σπορ NRG Power DD είναι εξοπλισμένα με μια νέα δίχρονη μονάδα που φέρει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο καρμπυρατέρ, με αερόψυκτη αλλά και υδρόψυκτη έκδοση. Από την άλλη πλευρά, στο Piaggio Zip, μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της Piaggio, εγκαινιάζεται ο καινοτόμος τετράχρονος κινητήρας i-get 50cc με κεφαλή τριών βαλβίδων. Σύγχρονοι, φιλικοί προς το περιβάλλον και δυναμικοί κινητήρες, που σε συνδυασμό με την εισαγωγή νέων σημαντικών χαρακτηριστικών, φέρουν και για τα τρία μοντέλα μια καθολική βελτίωση ως προς τα οφέλη, την άνεση και την ποιότητα κατασκευής.

Κιτ Aprilia Racing Factory Works

Η Aprilia Racing είναι η πιο προηγμένη πλατφόρμα του Ομίλου Piaggio για την ανάπτυξη της τεχνολογίας που εφαρμόζεται πρώτα στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες και έπειτα στα εργοστασιακά μοντέλα. Το Αγωνιστικό Τμήμα που έχει φέρει 54 παγκόσμιους τίτλους στη μάρκα του Noale, προώθησε κατά το τελευταίο έτος το πρόγραμμα “Factory Works” για να καταστήσει διαθέσιμη την ίδια τεχνολογία που αναπτύχθηκε για την Aprilia RSV4 – επτά φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Superbike – σε οποιονδήποτε θέλει να ανταγωνιστεί σε κορυφαία πρωταθλήματα ή απλώς θέλει μία RSV4 με βελτιστοποιημένη απόδοση για χρήση σε πίστα. Το πρόγραμμα διευρύνεται με την εισαγωγή ενός κιτ Aprilia RSV4 που μεγιστοποιεί την απόδοση του κινητήρα, μειώνει το συνολικό βάρος και βελτιώνει την αεροδυναμική. Χάρη στα νέα έμβολα, τις διαφορετικές κεφαλές, την πλήρως αγωνιστική εξάτμιση και την χαρτογράφηση της κεντρικής μονάδας, ο κινητήρας αγγίζει τους 215 ίππους. Οι προσθήκες που μειώνουν το βάρος περιλαμβάνουν μπαταρία λιθίου και νέο ρεζερβουάρ, τα οποία, μαζί με το πλήρες σύστημα εξάτμισης, κάποια μέρη από ανθρακόνημα και την άνω πλάκα αλουμινίου που κατασκευάστηκε πλέον ως ενιαίο κομμάτι, φέρουν συνολικό περιορισμό βάρος περίπου 10 κιλών. Το νέο κιτ Factory Works μπορεί να εμπλουτιστεί περαιτέρω μέσω ενός σετ αεροδυναμικών «φτερών», τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Aprilia πάνω στο πρωτότυπο RS-GP για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Aprilia RX e SX

Διάδοχοι τις επιτυχημένης ιστορίας της Aprilia στους αγώνες, οι νέες προτάσεις στην οικογένεια εκτός δρόμου συνδυάζουν το τεχνολογικό περιεχόμενο της παράδοσης της Aprilia με μια προκλητική εμφάνιση. Εφοδιασμένες με ισχυρούς και καθαρούς κινητήρες, θα διατίθενται σε πέντε μοντέλα και δύο κυβισμούς. Οι νέες Aprilia RX 125 και SX 125 έχουν κοινά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τη δομή, το πλαίσιο, τον κινητήρα και τις αναρτήσεις, αλλά καθεμία έχει διακριτό χαρακτήρα. Οι τροχοί 17” με τα σπορ ελαστικά καθιστούν την SX μία από τις πιο αποτελεσματικές μοτοσυκλέτες 125cc σε μικτές διαδρομές. Ελαφριά και γρήγορη, καταφέρνει να προσφέρει έντονες συγκινήσεις. Η Aprilia RX 125 είναι η ιδανική επιλογή για διασκέδαση σε off road διαδρομές. Αμφότερες είναι εξοπλισμένες με εκλεπτυσμένο μονοκύλινδρο κινητήρα 125cc, έναν τετράχρονο κινητήρα τον οποίο η Aprilia πέτυχε να βελτιώσει περαιτέρω ώστε να πληροί το αυστηρό πρότυπο Euro 4 χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις ή την οδηγική απόλαυση. Με την υψηλή απόδοση και την αυξημένη ασφάλειά τους, οι RX και SX είναι εξοπλισμένες με προηγμένες αναρτήσεις και ένα νέο σύστημα πέδησης ABS με σύστημα αποτροπής ανύψωσης του πίσω τροχού, το οποίο εγγυάται ακρίβεια και ολικό έλεγχο πέδησης και προσαρμόζει την ανύψωση του πίσω τροχού στο βίαιο φρενάρισμα.

Τα τρία μοντέλα 50cc, SX, SX Factory και RX Factory είναι εξοπλισμένα με έναν δίχρονο μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα Euro 4, με εισαγωγή reed. Αυτός ο τελευταίας γενιάς κινητήρας διαθέτει ηλεκτρονικό έλεγχο της βαλβίδας εξαγωγής και τριοδικό καταλυτικό μετατροπέα για να διασφαλίζει πάντα τον έλεγχο των εκπομπών και επιδόσεις. Κοινό και για τις τρεις εκδόσεις είναι επίσης το περιμετρικό πλαίσιο από υψηλής αντοχής χάλυβα, βαμμένο με αυθεντικό ασημί χρώμα, η γυαλιστερή εξάτμιση από ανοξείδωτο χάλυβα, καθαρά αγωνιστικής έμπνευσης, και τα νέα ψηφιακά όργανα.

Derbi Senda X-Treme και Senda Racing

Κυρίαρχα στην κατηγορία των 50cc, τα μοντέλα Senda X-Treme και Senda Racing φέρουν τα πιο σημαντικά στοιχεία της Derbi και ικανοποιούν τις ανάγκες των νέων οδηγών, ενώ παρουσιάστηκαν εξ’ ολοκλήρου ανανεωμένα στη σχεδίαση και τα γραφικά. Η Senda X-Treme διατίθεται σε έκδοση Enduro ή Motard: μια σημαντική διαφορά μεταξύ των εκδόσεων R και SM είναι οι τροχοί, οι οποίοι στην Enduro είναι ακτινωτοί 21” μπροστά και 18” πίσω, με ελαστικά εκτός δρόμου, ενώ στην SM Supermotard και οι δύο είναι 17”, ελαφρού κράματος αλουμινίου, με ελαστικά δρόμου. Επίσης καινούργια είναι τα φανάρια (LED στο πίσω μέρος), το τιμόνι, τα ψηφιακά όργανα και η σέλα.

Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με έναν εξαιρετικό μονοκύλινδρο υγρόψυκτο δίχρονο κινητήρα 50cc, εγκεκριμένο σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς εκπομπών Euro 4: στο νέο σκούρο γκρι χρώμα, είναι εξοπλισμένος με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο καρμπυρατέρ και τριοδικό καταλύτη.

Το Derbi Senda Racing, που διατίθεται στην έκδοση SM, ξεχωρίζει με τον βελτιωμένο και εξειδικευμένο τεχνικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει τιμόνι μεταβλητής διατομής από αλουμίνιο και νέο ανεστραμμένο πιρούνι διαμέτρου 41mm.

Gilera SMT και Gilera RCR

Τα Gilera SMT και Gilera RCR, τα μοντέλα Supermotard και Enduro αντίστοιχα, φέρουν σημαντικά ανανεωμένη εμφάνιση, βασισμένη στο βελτιωμένο τεχνικό περιεχόμενο: νέα φέρινγκ, σέλα, γραφικά καθαρά αθλητικής έμπνευσης, κινητήρας συμβατός με τους αντιρρυπαντικούς κανονισμούς Euro 4, φλας, κάλυμμα τάπας ρεζερβουάρ με κλειδαριά. Επίσης νέα είναι τα φωτιστικά σώματα (LED στο πίσω μέρος), το τιμόνι και τα εκπληκτικά ψηφιακά όργανα.

Το πλαίσιο, κοινό και στα δύο μοντέλα, είναι κατασκευασμένο από υψηλής αντοχής χάλυβα δύο δοκών. Τα Gilera SMT και RCR είναι εξοπλισμένα με έναν εξαιρετικό υγρόψυκτο μονοκύλινδρο δίχρονο κινητήρα 50cc, που εγγυάται κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία.

Το μοντέλο SMT έχει τα ίδια δισκόφρενα με το μοντέλο RCR, 260 mm μπροστά και 220 mm πίσω, ενώ οι τροχοί για την Enduro έκδοση είναι 21” μπροστά και 18” πίσω, με ακτίνες και ελαστικά εκτός δρόμου, ενώ στο Supermotard και οι δύο τροχοί είναι 17” από ελαφρύ αλουμίνιο, με ελαστικά δρόμου.