Τίτλοι JUNIOR MOTOCROSS στα 125 και 85cc για την KTM – Βίντεο

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Το περασμένο Σαββατοκύριακο συγκεντρώθηκαν στο Orlyonok της Ρωσίας, νέοι  ταλαντούχοι αναβάτες προκειμένου να λάβουν μέρος στον FIM Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross Νέων, στο οποίο οι αναβάτες της KTM κέρδισαν δύο τίτλους.

Ο Jago Geerts από το Βέλγιο είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 125c και ο Rene Hofer από την Αυστρία στα 85cc. Στο Orlyonok φιλοξενήθηκε επίσης το EMX65 Open Cup για τους νεότερους αναβάτες του αθλήματος, το οποίο κέρδισε ο Kirill Vorobyev από τη Ρωσία, που επίσης οδήγησε KTM.

JWC125

Ενώ ο Ολλανδός αναβάτης Roan van de Moosdijk ήταν ο ταχύτερος στην πράξη, τον τίτλο πήρε ο Jago Geerts αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ολλανδό αντίπαλό του. Ο Geerts είχε ήδη καθιερωθεί αυτή τη σεζόν, ως ο πιο σημαντικός αναβάτης κατά τους δύο τελευταίους γύρους του EMX125 στο Βέλγιο και την Ελβετία. Ο Jakub Teresak από την Τσεχική Δημοκρατία οδήγησε την KTM στην τρίτη θέση του βάθρου, ακολουθούμενος από τους δύο Αυστραλούς Riley Dukes και Caleb Grothues (και οι δύο αναβάτες της KTM).

JWC85

Ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο για την KTM της Αυστρίας να βλέπουν τον ντόπιο αναβάτη Rene Hofer, επίσης νικητή του τίτλου EMX85 της φετινής σεζόν, να ολοκληρώνει τη χρονιά με τον παγκόσμιο τίτλο στα 85cc. Ο Hofer, που επίσης κυριάρχησε στις κατατακτήριες με το KTM 85SX, βρέθηκε 31 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο στην κατάταξη Meico Vettik της Εσθονίας, όταν διέσχισαν τη γραμμή.

O Hofer, παρόλο που αμφισβητήθηκε από τον Ιάπωνα αναβάτη Job Shimoda, ο οποίος τερμάτισε ακριβώς τρία δευτερόλεπτα πίσω του, διατήρησε άψογα το ρεκόρ του κερδίζοντας κάθε αγώνα της σεζόν στα 85cc. O Vettik πήρε τη δεύτερη θέση, ενώ ο Ρώσος Maksim Kraev τερμάτισε στην τρίτη θέση. Οι δέκα κορυφαίοι αναβάτες της κατηγορίας οδήγησαν μοτοσικλέτες KTM.

EMX65 Open Cup

Η συγκεκριμένη εκδήλωση στη Ρωσία αποτέλεσε επίσης μοναδική ευκαιρία για τους νεότερους αγωνιστές να διακριθούν στο EMX65 Open Cup. Η δόξα πήγε στον ντόπιο αναβάτη Kirill Vorobyev, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα των δύο μοτοσικλετών και σφράγισε τον τίτλο.

Ο Λετόνος Karlis Alberts Reisulis ανέκαμψε από την τρίτη θέση και τερμάτισε πίσω από τον Ρώσο αναβάτη στον δεύτερο αγώνα, παίρνοντας τη δεύτερη θέση στο βάθρο, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Ρώσος αναβάτης Aleksey Orlov. Οι δέκα κορυφαίοι αναβάτες στην μικρότερη κατηγορία οδήγησαν μοτοσικλέτες KTM 65 SX.

JWC125 Nations

Στο τέλος του Σαββατοκύριακου, οι Αυστραλοί αναβάτες πήραν τιμητικές διακρίσεις στην τελική κατάταξη για το JWC125 Nations 2016 με μόλις εννέα πόντους, έναν λιγότερο από τη Ρωσία που βρέθηκε στη δεύτερη θέση.

Οι Ολλανδοί αναβάτες συγκέντρωσαν 15 πόντους δίνοντας στην Ολλανδία το τρίτο βάθρο στην κατηγορία 125 Junior Nations. Όπως και στο Motocross Nations, ένα γεγονός που συχνά αναφέρεται ως «Ολυμπιακοί Αγώνες Motocross», η εθνική ομάδα με τους λιγότερους πόντους  κερδίζει τον διαγωνισμό.

© 2016 Copyright on2wheels

Συντάκτης: Δ.Ν.

Results JWC125 Orlyonok 2016

1. Jago Geerts (BEL), KTM (2-1)
2. Roan van de Moosdijk (NED), Yamaha (1-2)
3. Jakub Teresak (CZE), KTM (3-3)
4. Riley Dukes (AUS), KTM (5-4)
5. Caleb Grothues (AUS), KTM (4-5)

Results JWC85 Orlyonok 2016

1. Rene Hofer (AUT), KTM (1-1)
2. Meico Vettik (EST), KTM (2-4)
3. Maksim Kraev (RUS), KTM (3-5)
4. Nikita Petrov (RUS), KTM (4-8)
5. Dante Hyam (AUS), KTM (6-6)

Results EMX65 Open Cup Orlyonok 2016

1. Kirill Vorobyev (RUS), KTM (1-1)
2. Karlis Alberts Reisulis (LAT), KTM (3-2)
3. Aleksey Orlov (RUS), KTM (2-4)
4. Edvards Bidzans (LAT), KTM (7-3)
5. Sergey Glebkin (RUS), KTM (4-7)

Results JWC125 Nations 2016

1. Australia, 9
2. Russia, 10
3. The Netherlands, 15
4. Czech Republic, 15
5. Latvia, 19