Ο αγώνας των 24 γύρων του Πρωταθλήματος της Moto2, στην πίστα TT Assen ολοκληρώθηκε με τον Franco Morbidelli (EG 0,0 Marc VDS) να κατακτά την τέταρτη του νίκη, διασχίζοντας την γραμμή του τερματισμού με διαφορά 0.158 δευτερολέπτων από τον Tom Lüthi (CarXpert Interwetten) και 0.630 δευτερολέπτων από τον Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Asia).

Ο Lüthi πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εκκίνηση πήρε την holeshot ακολουθούμενος από τους Morbidelli, Nakagami και Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo), ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου οι Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) και Mattia Pasini (Italtrans Racing Team) πλησίασαν τους προπορευόμενους.

Στη συνέχεια ο Oliveira πήρε το προβάδισμα από τον Morbidelli, ο Pasini πέρασε στη δεύτερη θέση και στη συνέχεια πλησίασε τον Πορτογάλο αναβάτη με τον οποίο επιδόθηκε σε μια μάχη διαρκείας υπό την συνεχή απειλή της βροχής για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Ωστόσο ο Nakagami κατάφερε να τεθεί επικεφαλής του αγώνα αποκρούοντας αρχικά τον Pasini και στη συνέχεια τον Morbidelli.

Ο Lüthi προσπάθησε να βελτιώσει τον ρυθμό του, ενώ λίγο αργότερα πέρασε στην ηγεσία του αγώνα ακολουθούμενος από τον Morbidelli και τον Nakagami ο οποίος στη συνέχεια πέρασε στην πέμπτη θέση καθώς προσπεράστηκε από τους Pasini και Oliveira.

Στον τελευταίο γύρο του αγώνα ο Morbidelli πλησίασε απειλητικά τον Ελβετό αναβάτη σε μια ύστατη προσπάθεια για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, ωστόσο ο Lüthi κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα έως την λήξη του αγώνα και την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη του πρωταθλήματος.

Την πρώτη δεκάδα οριστικοποίησαν οι Oliveira, Marquez, Xavier Simeon (Tasca Racing Scuderia Moto2), Hafizh Syahrin (Petronas Raceline Malaysia), Fabio Quartararo (Pons HP40), Francesco Bagnaia (Sky Racing Team VR46).

Γκαλερί