Μετά τις δοκιμές στην Τσεχία στην πίστα του Brno με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για την KTM RC16, η KTM Factory Racing Team πήγε στο Misano με εμφανή καλύτερες επιδόσεις, καθώς οι ιδανικές εξωτερικές συνθήκες, έδωσαν την δυνατότητα για πρώτη φορά στους αναβάτες δοκιμών Mika Kallio (FIN) και Karel Abraham (CZE), να πραγματοποιήσουν σχεδόν όλους τους γύρους δοκιμών που χρειαζόταν η ομάδα.

Με την άσφαλτο σε μια σταθερή θερμοκρασία γύρω στους 30oC βαθμούς και την θερμοκρασία του αέρα γύρω στους 20oC, η ομάδα ήταν σε θέση να αξιοποιήσει όλο το διαθέσιμο χρόνο μεταξύ των ημερών Τρίτης και Πέμπτης στο Marco Simoncelli World Circuit του Misano. Επίσης, κατάφερε να ολοκληρώσει το προγραμματισμένο πλήρες πρόγραμμα δοκιμών, το οποίο είχε καθυστερήσει λόγω της κακοκαιρίας στο Brno.

Mike Leitner (Αντιπρόεδρος Onroad)

«Ήμασταν σε θέση να λύσουμε πολλά μικρά προβλήματα και εν τω μεταξύ η ομάδα γίνεται ολοένα και περισσότερο επαγγελματική στο έργο που επιτελεί. Οι τρεις ημέρες ηλιοφάνειας μας ευνόησαν ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα δοκιμών μας. Αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πιο σαφή για μας, όσον αφορά τα επόμενα βήματα, ειδικά επειδή όλα τα σχόλια των αναβατών δοκιμών, είχαν μια καλή κατεύθυνση. Τώρα πρόκειται να γίνουν συγκεκριμένες εργασίες για τη συνεχή βελτίωση του συνολικού πακέτου. Οι πολλές νέες συνθήκες που έχουν εισαχθεί αυτή τη σεζόν, σημαίνει ότι η πρώτη πραγματική ρύθμιση μπορεί να ακολουθήσει μόνο όταν θα γίνει δοκιμή για πρώτη φορά μαζί με τις ομάδες GrandPrix».

Sebastian Risse (Τεχνικός Διευθυντής Onroad)

«Ήμασταν τελικά σε θέση να πραγματοποιήσουμε το πρόγραμμα δοκιμών που ξεκινήσαμε την περασμένη εβδομάδα στο Brno. Το επίκεντρο ήταν αφενός τα ηλεκτρονικά, ειδικά με τον τρόπο που αντιδρούν με τα άλλα μέρη της μοτοσικλέτας. Από την άλλη πλευρά, έχουμε δουλέψει πολύ με την ακαμψία των επιμέρους σασί και εξαρτημάτων ανάρτησης. Προσπαθήσαμε επίσης μερικά πράγματα, σχετικά με τα χαρακτηριστικά του κινητήρα, και βρήκαμε μια καλή κατεύθυνση από αυτή την άποψη. Επίσης, για πρώτη φορά, ήμασταν σε θέση να δοκιμάσουμε ελαστικά που είναι πιο κοντά με αυτά που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στο MotoGP».

Mika Kallio (Αναβάτης Δοκιμών MotoGP)

«Αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό τεστ για μας, και ήμασταν σε θέση να πραγματοποιήσουμε τους μέγιστους δυνατούς γύρους κατά τη διάρκεια των τριών ημερών. Ακόμα κι αν δεν είμαστε αρκετά σίγουροι για το που θα θέλαμε να είμαστε όσον αφορά την απόδοση, μπορέσαμε να εξετάσουμε διεξοδικά πολλά πράγματα χωρίς μεγάλα προβλήματα. Τώρα γνωρίζουμε καλύτερα πώς πολλές από τις συμπληρωματικές εργασίες, χρειάζονται δουλειά ακόμα. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε ».

Karel Abraham (Αναβάτης Δοκιμών MotoGP)

«Η μοτοσικλέτα ήδη πραγματοποιούσε πολύ καλά γυρολόγια και πραγματικά δεν το περίμενα ότι θα ήταν σε αυτό το επίπεδο. Ο κινητήρας είναι ισχυρός και τα ηλεκτρονικά ήδη λειτουργούν αρκετά καλά. Οι τρεις ημέρες πάνω στη μοτοσικλέτα ήταν μια φανταστική εμπειρία για μένα και μου άρεσε πολύ. Ανυπομονώ για τον επόμενο γύρο των δοκιμών με την μοτοσικλέτα».

Η ομάδα KTM MotoGP Factory Racing θα χρησιμοποιήσει τις τέσσερις εβδομάδες για το επόμενο τέστ για να αξιολογήσει την εμπειρία που έχει συγκεντρώσει και την ίδια στιγμή να μετακομίσει στο νέο κτίριο Motorsport στην Munderfing της Αυστρίας.

©2016 Copyright on2wheels

Κείμενο: Σταύρος Κρασσάς