Τέσσερις Νίκες κι ένα Πρωτάθλημα για την KTM MX Team στα Γιαννιτσά

Με τον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross να πραγματοποιείται κάτω από υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες στην πίστα των Γιαννιτσών, ο Γιώργος Ηλιόπουλος κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη στην τελική κατάταξη της ΜΧ1, ο Νίκος Λυρίου κέρδισε το Β’ Σκέλος στην ΜΧ2, ο Αντώνης Σάγμαλης σφράγισε το πρωτάθλημα στην ΜΧ85 και ο Άγγελος Βογιατζής ανέβηκε για μία ακόμη φορά στο βάθρο της ΜΧ2Τ.

#3 Γιώργος Ηλιόπουλος – KTM 450 SX-F
1ος ΜΧ1 [3ος Α΄Σκέλος / 1ος Β’ Σκέλος]
Στην ιδιαίτερα γρήγορη πίστα των Γιαννιτσών ο Γιώργος Ηλιόπουλος κατάφερε να αψηφήσει τις υψηλές θερμοκρασίες και να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη. Στο πρώτο σκέλος τερμάτισε στην τρίτη θέση ενώ στο δεύτερο τα έδωσε όλα και πήρε τη νίκη. Ο αναβάτης από το Αίγιο έκλεισε έτσι το πρωτάθλημα στην πολύ καλή δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη της ΜΧ1.

Πετύχαμε τον στόχο μας για αυτόν τον αγώνα και ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η νίκη και τελικά η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην καλύτερη, από πλευράς ανταγωνισμού,  σεζόν των τελευταίων ετών μάς γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας λόγω ζέστης αλλά το περιμέναμε και ήμασταν σωστά προετοιμασμένοι”.

#161 Νίκος Λυρίου – KTM 250 SX-F
6ος ΜΧ2 [DNF Α΄Σκέλος / 1ος Β’ Σκέλος]
Συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία, ο Ροδίτης αναβάτης φύλαγε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση για τον τελικό της Γιαννιτσών. Στο πρώτο σκέλος τερμάτισε τρίτος αλλά τέθηκε εκ’ των υστέρων εκτός κατάταξης ενώ στο δεύτερο σκέλος πήρε την πρώτη του φετινή νίκη.

Κλείνουμε μια δύσκολη χρονιά με ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά και νίκη στο τελευταίο σκέλος. Αυτό μας γεμίζει αυτοπεποίθηση για το μέλλον και είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα. Δυστυχώς στο πρώτο σκέλος τέθηκα εκτός κατάταξης λόγω θέματος που δημιουργήθηκε με κίτρινη σημαία. Παρά τα όσα συνέβησαν αυτό που κρατάμε είναι η απόδοσή μας στο δεύτερο και δυσκολότερο σκέλος της ημέρας. Έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό μου αισθάνομαι σε πολύ καλή φόρμα και ανυπομονώ για τη νέα σεζόν.

#192 Αντώνης Σάγμαλης 
1ος ΜΧ85 [1ος Α΄Σκέλος /1ος Β’ Σκέλος]
Με δύο νίκες στην κατηγορία ΜΧ85, το νεότερο μέλος της KTM MX Team κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής παίρνοντας τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του. Ο 14 ετών αναβάτης από τη Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσε τη χρονιά κερδίζοντας τα εννιά από τα δέκα σκέλη της κατηγορίας του.

Κλείνουμε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο και συνεχίζουμε με τους αγώνες στο εξωτερικό. Ο αγώνας στα Γιαννιτσά έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες αλλά τον ευχαριστήθηκα. Στο πρώτο σκέλος έφυγα τρίτος και κάνοντας επίθεση κατάφερα να περάσω μπροστά μετά από μερικές στροφές. Στο επόμενο σκέλος ήμουν δεύτερος μετά την εκκίνηση αλλά γρήγορα πέρασα μπροστά και οδήγησα τον δικό μου αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο τίτλος είναι η επιβράβευση για τις προσπάθειες όλης της ομάδας. Το βλέμμα μας τώρα είναι στραμμένο στον αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Τσεχία στις 22 και 23 Ιουλίου”.

#111 Άγγελος Βογιατζής
2ος ΜΧ2Τ [2ος Α΄Σκέλος /2ος Β’ Σκέλος]
Διατήρησε το εντυπωσιακό σερί του ο 16 ετών Άγγελος Βογιατζής που κατάφερε να ολοκληρώσει τη χρονιά με παρουσία στο βάθρο σε όλους τους αγώνες. Επιστέγασμα της σταθερότητας του ήταν η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κατηγορία των δίχρονων 144 για αναβάτες ως 18 ετών.

Η άνοδος στο βάθρο και η κατάκτηση της δεύτερης θέσης σε έναν τόσο δύσκολο αγώνα είναι η ανταμοιβή για την υπερπροσπάθεια που καταβάλαμε. Σε μία πίστα που δε με βολεύει, με πολλή ζέστη και αρκετές ατυχίες πριν την εκκίνηση χρειάστηκε να υπερβάλλουμε εαυτόν για να τα καταφέρουμε. Κλείνουμε έτσι τη χρονιά με θετικό πρόσημο και νέους στόχους για το 2018.”

Ιάσονας Μπιζιργιάννης – Team Manager KTM MX Team 2017: Ολοκληρώσαμε μια δύσκολη χρονιά με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στην ΜΧ1 μπορεί να είχε κριθεί ο τίτλος, ωστόσο η μάχη για το νούμερο δύο κράτησε μέχρι τον τελευταίο γύρο. Ανάμεσα στους τρεις διεκδικητές, ο Γιώργος έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Στην ΜΧ2 είδαμε το Νίκο να συνεχίζει την ανοδική του πορεία και να πετυχαίνει αυτό που περιμέναμε όλη τη χρονιά, να είναι ταχύτατος και να παίρνει την καρό σημαία. Δυστυχώς μία αμφισβητούμενη απόφαση των αγωνοδικών τον έθεσε εκτός κατάταξης στο πρώτο σκέλος και του στέρησε τη νίκη στη συνολική κατάταξη της ημέρας. Για μία ακόμη φορά ο Αντώνη μας έκανε υπερήφανους. Κέρδισε δύο ακόμη σκέλη στην ΜΧ85 και έφτασε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Ευχόμαστε να έχει ανάλογες επιτυχίες στους αγώνες του εξωτερικού. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στον Άγγελο. Αψηφώντας τις δύσκολες συνθήκες, κατάφερε να πάρει ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να ολοκληρώσει τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο.”

Αποτελέσματα – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, 7ος Γύρος

ΜΧ1 κατάταξη ημέρας
1. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) 45, Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) 40, 3. Αργύρης Τσαρνάς (Husqvarna) 38, 4. Δημήτρης Μπαξεβάνης (Yamaha) 35, 5. Κώστας Καράκης 32

ΜΧ1 τελική βαθμολογία
1. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 316, 2. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) 283,  3. Αργύρης Τσαρνάς (Husqvarna) 282,  4. Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) 275,  5. Κυριάκος Κόττης (Honda) 218

ΜΧ2 κατάταξη ημέρας
1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 47 βαθμοί, 2. Σωτήρης Παπάς 40, 3. Αλέξης Γεωργαντάς (Husqvarna) 31, 4. Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha) 28, 5. Στάθης Φυσέκης (Kawasaki) 25  6. Νίκος Λυρίου (ΚΤΜ) 25

ΜΧ2 τελική βαθμολογία
1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 344 βαθμοί,  2. Παναγιώτης Παπίλας (Honda) 262,  3. Αλέξης Γεωργαντάς (Husqvarna) 246, 4. Κωνσταντίνος Μπετίνης (Honda) 197, 5. Δημήτρης Μπάκας 197 9. Νίκος Λυρίου (ΚΤΜ) 136

ΜΧ2Τ κατάταξη ημέρας
1. Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha) 50 βαθμοί, 2. Άγγελος Βογιατζής (Husqvarna) 44, Μαρία Μπάκα (Husqvarna) 20

ΜΧ2Τ τελική βαθμολογία
1. Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha) 350 βαθμοί, 2. Άγγελος Βογιατζής (Husqvarna) 302, Στυλιανός Σκορδάς (ΚΤΜ) 211

ΜΧ85 κατάταξη ημέρας
1. Αντώνης Σάγμαλης (ΚΤΜ) 50 βαθμοί, 2. Μάριος Κανάκης (ΚΤΜ) 44, 3. Σταύρος Μαυράκης (ΚΤΜ) 40

ΜΧ85 τελική βαθμολογία
1. Αντώνης Σάγμαλης (ΚΤΜ) 225 βαθμοί, 2. Μάριος Κανάκης (ΚΤΜ) 216, 3. Σταύρος Μαυράκης (ΚΤΜ) 169

Φωτογραφίες: Θανάσης Κουτσογιάννης

Γκαλερί