Η Tata Communications, ο κορυφαίος πάροχος στον κόσμο της επικοινωνίας, έχει επιλεγεί από την Dorna Sports ως αποκλειστικός συνεργάτης διανομής βίντεο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MotoGP και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOTUL FIM Superbike (WorldSBK). Η Tata Communications θα διανείμει την μοτοσικλετιστική αγωνιστική δράση  από τις πέντε ηπείρους σε πάνω από 80 συνεργαζόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τη χρήση του παγκόσμιου δορυφορικού δικτύου. Η εν λόγω συνεργασία θα επιτρέψει στην Dorna να επωφεληθεί από τις δυνατότητες που συνεπάγονται οι τελευταίες εξελίξεις στην ψηφιακή τεχνολογία, καθώς οι καταναλωτικές συνήθειες του κοινού συνεχίζουν να διαμορφώνουν τη βιομηχανία του αθλητισμού. Επίσης, θα επιτρέψει στη Dorna να διαχειρίζεται και να διανέμει video, τόσο από το MotoGP όσο και το WorldSBK, από οποιαδήποτε θέση σε οποιαδήποτε συσκευή σε τέλειο συγχρονισμό, καθώς η Tata Communications Media Ecosystem εξασφαλίζει την διαδραστική εμπειρία του αγώνα για τους φιλάθλους σε πραγματικό χρόνο, είτε παρακολουθούν τη δράση από την τηλεόραση είτε από μια κινητή συσκευή.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη εμπειρία θέασης ανεξάρτητα από την τοποθεσία και να προσφέρεται στους οπαδούς υψηλής ποιότητας περιεχόμενο από τους αγώνες, από διάφορες συσκευές, η Tata Communications θα συνδεθεί με κάθε μία από τις 18 τοποθεσίες που διεξάγεται το MotoGP χρησιμοποιώντας το παγκόσμιο δίκτυό της και επίσης θα διπλασιάσει τη χωρητικότητα του δικτύου που διέθετε μέχρι σήμερα η Dorna. Αυτή η ευρυζωνικότητα θα διασφαλίσει την αξιόπιστη διανομή των live video, που περιλαμβάνουν σκηνές από την πίστα και 360o on-board κάμερες καθώς και σχόλια, σε παγκόσμια κλίμακα. Θα επιτρέψει επίσης στην Dorna να χειριστεί πολλές από τις εξ αποστάσεως λειτουργίες μετάδοσης από ένα νεόκτιστο κέντρο πολυμέσων στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Οι συνεργάτες της Dorna στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ασχολούνται με την παραγωγή live προγραμμάτων θα χρησιμοποιήσουν επίσης το δίκτυο Tata Communications για την προβολή video σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Manel Arroyo, Γενικός Διευθυντής της Dorna Sports, δήλωσε:

«Η συνεργασία με την  Tata Communications αντιπροσωπεύει ένα νέο, συναρπαστικό βήμα για το πώς θα διαχειριστούμε την διανομή κάθε αγώνα στους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο. Θα χρησιμοποιήσουμε τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη συνδεσιμότητα και τις υπηρεσίες διαχείρισης δεδομένων της εταιρείας, προκειμένου να συγκεντρώσουμε τα διάφορα τηλεοπτικά μας προγράμματα. Αυτό, σε συνδυασμό με την εμπειρία της Tata Communications στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα ενισχύσει την ικανότητά μας προκειμένου να προσφέρουμε στους οπαδούς του MotoGP και του WorldSBK υψηλή ποιότητα.»

Ο Brian Morris, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Tata Communications, δήλωσε:

«Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για τον αθλητισμό να φέρει τους οπαδούς πιο κοντά στη δράση, μέσω τεχνολογιών όπως UHD και live OTT video. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Dorna προκειμένου να  προσφέρουμε σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, τον ενθουσιασμό του κάθε αγώνα της σεζόν 2017 και την από κοινού διερεύνηση νέων υπηρεσιών που θα κάνει πιο συναρπαστική την αγωνιστική εμπειρία στο μέλλον.»

Story: Σταύρος Κρασσάς