Την Τετάρτη 22-03-17 πραγματοποιήθηκε η προκαθορισμένη συνέντευξη τύπου των πρωταγωνιστών του MotoGP, πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα της σεζόν που θα διεξαχθεί στην Losail International Circuit στο Qatar, κατά την οποία προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) δήλωσε:

«Ήταν ένας μακρύς χειμώνας, αλλά τώρα είμαστε εδώ. Αυτή η preseason ήταν λίγο καλύτερη από την περσινή, είμαι χαρούμενος και αισθάνομαι πιο άνετα. Σε γενικές γραμμές αισθάνομαι καλά με το σύνολο της μοτοσικλέτας. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα σεζόν με έναν καλό αγώνα. Πραγματοποιήσαμε κάποιες σημαντικές αλλαγές, ειδικά στον κινητήρα, ωστόσο εργαζόμαστε ακόμα σκληρά για την προετοιμασία της.»

Ο Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) δήλωσε:

«Πρέπει να προσπαθήσουμε και να μείνουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα μετά από έναν δύσκολο χειμώνα. Θα πρέπει να δουλέψουμε προκειμένου να βρούμε τις σωστές ρυθμίσεις και προσπαθήσουμε να  βελτιωθούμε. Ωστόσο ευελπιστώ να είμαι δυνατός και ανταγωνιστικός.

Ο Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) δήλωσε:

«Μέχρι στιγμής ήταν μόνο η preseason, ωστόσο έχουμε βρει κάποιες καλές ρυθμίσεις σε όλες τις δοκιμές και σε όλες τις πίστες. Οπότε θα πρέπει αυτό να το δείξουμε στους αγώνες. Βελτιώσαμε την μοτοσικλέτα αρκετά, καθ΄ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Το στυλ οδήγησης στη Suzuki σε σχέση με την Yamaha είναι πολύ διαφορετικό.

Ο Jorge Lorenzo (Ducati Team) δήλωσε:

«Είναι μια νέα περίοδος για μένα, οπότε ανυπομονώ για την έναρξή της. Η preseason προετοιμασία προχώρησε αργά και σταθερά και εδώ στο Qatar κάναμε ένα μεγάλο βήμα προόδου, αλλά κυρίως σε έναν γύρο. Ο κύριος στόχος μας πριν τον αγώνα είναι να βελτιώσουμε τον ρυθμό. Η πρώτη μέρα στη Sepang ήταν λίγο σοκαριστική, επειδή είχα συνηθίσει να είμαι ανταγωνιστικός από την πρώτη στιγμή και μου πήρε χρόνο να προσαρμοστώ, αλλά την τελευταία μέρα έκανα ένα μεγάλο βήμα και ήμουν αρκετά ανταγωνιστικός. Εδώ στο Qatar πήγαμε πολύ καλύτερα, οπότε αυτό με κάνει αισιόδοξο για το μέλλον.»

Ο Andrea Iannone (Team Suzuki Ecstar) δήλωσε:

«Ανέκτησα την διαφορά και ρύθμισα την μοτοσικλέτα σύμφωνα με το δικό μου στυλ οδήγησης. Πιστεύουμε ότι έχουμε πολλές δυνατότητες και θέλουμε να μειώσουμε την διαφορά. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο, επειδή από τις δοκιμές, δεν έχουμε καλή αίσθηση της μοτοσικλέτας. Ο ρυθμός δεν είναι κακός, αλλά δεν είναι τόσο κοντά στην πρώτη πεντάδα. Ελπίζω να βελτιωθούμε και να πολεμήσουν στην κορυφή.»

Ο Cal Crutchlow (LCR Honda) δήλωσε:

«Ήμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Αυτή τη στιγμή αποδεικνύεται δύσκολο να βρούμε τη σωστή ισορροπία, αλλά ήμασταν γρήγοροι σε κάθε πίστα, το οποίο είναι καλό για μένα και την ομάδα. Κάθε φορά προσπαθούμε να βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, αν και είναι δύσκολο, όμως βάζουμε τα δυνατά μας. Είναι ωραίο να έχεις ένα διάλειμμα μέσα στο χειμώνα και τώρα είναι υπέροχο που επιστρέψαμε.»

Συντάκτης: Δ.Ν.