Στο βάθρο των Μεγάρων δύο αναβάτες της Beta Chachagias Racing Team.

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Για τέταρτη φορά φέτος ο Γιάννης Τρίγκας ανέβηκε στο βάθρο της Ε3 ενώ την καλύτερη εμφάνιση του πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Γεροντάκης κερδίζοντας στην Enduro Sprint. Τέταρτη θέση για τον Κωνσταντίνο Σεβαστάκη στην Ε3, δέκατη και ενδέκατη για τον Νάσο Τρίγκα και τον Philip Atwill αντίστοιχα στην Ε2.

Σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε υπό εξαιρετικές συνθήκες, η ομάδα της Beta Chachagias πάλεψε σκληρά και κατάφερε να εκπροσωπηθεί με δύο αναβάτες στο βάθρο των απονομών καθώς και να συλλέξει βαθμούς που όπως όλα δείχνουν θα αποδειχθούν πολύτιμοι στην κούρσα του φετινού Πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Τρίγκας ξεκίνησε δυνατά στη σέλα της δίχρονης Beta RR 300 και έδειξε πως θα διεκδικήσει μία ακόμα νίκη στην Ε3 ωστόσο στη συνέχει έχασε έδαφος και η προσπάθεια του επικεντρώθηκε στη διατήρηση της δεύτερης θέσης. Την καλύτερη του φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Σεβαστάκης (Beta RR300) μπαίνοντας για πρώτη φορά στην τετράδα της Ε3, δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό ο Νάσος Τρίγκας που έμεινε στη δέκατη θέση της Ε2 ενώ μία θέση πίσω του τερμάτισε ο Βρετανός Philip Atwill, στην πρώτη του συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro. Εξαιρετικές επιδόσεις για τον Κωνσταντίνο Γεροντάκη που λόγω ηλικίας (16 χρονών) συμμετείχε στην κατηγορία Junior Sprint οι αναβάτες της οποίας πραγματοποίησαν τέσσερα περάσματα στη μία μόνο ειδική, με τον Γεροντάκη να παίρνει τη νίκη αλλά και να σημειώνει χρόνους ακόμα και μέσα στη δεκάδα της EnduroGP!

Γ. Τρίγκας: “Ένας τραυματισμός στον αστράγαλο, τρεις εβδομάδες πριν τον αγώνα των Μεγάρων, με κράτησε εκτός προπονήσεων. Στον αγώνα δεν ένιωσα κάποια ιδιαίτερη ενόχληση εντούτοις η απουσία μου από τις προπονήσεις είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορώ να ακολουθήσω τον ρυθμό των πρώτων αν και ξεκίνησα σχετικά δυνατά.”

Κώστας Χαχάγιας: “Σήμερα ήταν μια καταπληκτική μέρα για όλους τους φίλους του Enduro. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, η οργάνωση της ΛΕ.Μ.Μ. εξαιρετική και οι 117 συμμετοχές ιδιαίτερα ελπιδοφόρες για τη συνέχεια του αθλήματος. Σαν ομάδα ξεκινήσαμε δυνατά αλλά στη συνέχεια δεν καταφέραμε να μείνουμε κοντά στην κορυφή και έπρεπε να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας. Ο Γιάννης Τρίγκας πάλεψε για τη δεύτερη θέση στην Ε3 και κατάφερε να μείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έστω και με ισοβαθμία, ενώ ο Νάσος Τρίγκας παραμένει στην πεντάδα της Ε2. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η παρουσία του Γεροντάκη που συνεχώς ανεβάζει την απόδοσή του και οι χρόνοι του σήμερα δείχνουν πως μόλις η ηλικία του το επιτρέψει θα μπορεί να πρωταγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.” 

Επόμενος αγώνας 5 Μαΐου στο Άργος

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος

*Δελτίο Τύπου Beta Chachagias

Γκαλερί