Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο στην 6η θέση στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο

  • Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο τερμάτισε στην 6η θέση στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο που διεξήχθη στην πίστα του Μιζάνο
  • Η ιδιαίτερα ολισθηρή πίστα δεν επέτρεψε στον Ιταλό αναβάτη να επωφεληθεί των δυνατοτήτων της Ducati και να διεκδικήσει θέση στο βάθρο
  • Ο έτερος αναβάτης της Ducati, Ντανίλο Πετρούτσι, τερμάτισε στη 10η θέση
  • Μετά και τον 11ο γύρο του πρωταθλήματος και με μόνο τρεις αγώνες να απομένουν, η Ducati παρέμεινε δεύτερη στους κατασκευαστές ενώ η Mission Winnow Ducati πρώτη στις ομάδες

Ο 11ος γύρος του εφετινού MotoGP, το Grand Prix του Σαν Μαρίνο, διεξήχθη στην ιδιαίτερα ολισθηρή – μετά από μάλλον ατυχή ανακατασκευή – πίστα του Μιζάνο. Το ολισθηρό οδόστρωμα δεν επέτρεψε στους Αντρέα Ντοβιτσιόζο και Ντανίλο Πετρούτσι να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες των μοτοσυκλετών τους και να πετύχουν κάποιο καλό πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις, με τους δύο Ιταλούς να τερματίζουν στην 6η και 10η θέση αντίστοιχα.

Ο Ντόβι ξεκίνησε από τη 2η σειρά και προσπερνώντας τον Εσπαργκαρό στον 9ο γύρο έδωσε μία άτυπη μάχη για την 4η θέση, με τους Ρόσι και Μορμπιντέλι, περιοριζόμενος όμως τελικά στην 6η θέση. Ο Πετρούτσι ξεκίνησε από την 6η σειρά και μετά από διαδοχικές προσπεράσεις κατάφερε να τερματίσει τελικά στη 10η θέση.

Με τρεις μόλις αγώνες να απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος, ο Ντοβιτσιόζο παραμένει στη 2η θέση του πρωταθλήματος αναβατών με 182 βαθμούς (προηγείται ο Μάρκεθ με 275), ενώ ο Πετρούτσι ανέβηκε πάλι στην 3η θέση με 151. Η Ducati παραμένει στη 2η θέση στους κατασκευαστές ενώ η Mission Winnow Ducati είναι πρώτη στις ομάδες.

Επόμενος αγώνας το Grand Prix της Αραγονίας, στην Ισπανία, το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου.

*Δελτίο Τύπου Ducati Hellas (Kosmocar)