Σαρώνει η Yamaha σε όλες τις κατηγορίες στο Π.Π.Motocross.

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος MOTOCROSS για το 2019 έπεσε στην Νέα Γωνιά Χαλκιδικής το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου.

Το πρωτάθλημα στην Α΄ ΕΘΝΙΚΗ του MOTOCROSS, την ΜΧ1 κέρδισε άξια και μετά από πολλή δουλειά και αφοσίωση, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗΣ με Yamaha YZ450F. Ο Γιάννης παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος κερδίζοντας τα περισσότερα σκέλη από κάθε άλλον αναβάτη της κορυφαίας κατηγορίας! Η απουσία των αναβατών της ΜΧ1 από τον δύσκολο τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος έγινε ελάχιστα αισθητή γιατί παρών ήταν ο κορυφαίος αναβάτης των Βαλκανίων Βούλγαρος Michael Ivanof ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Τουρατζίδη πρόσφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου.

Η απουσία αυτών των αναβατών από το βάθρα που πλαισίωναν τον πρωταθλητή της κατηγορίας στην τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος αναπληρώθηκε επάξια από τους μικρούς αθλητές, μέλλον του ελληνικού motocross, που αγκάλιασαν περήφανα τον Γιάννη.

Στην ίδια κατηγορία, ο άτυχος και ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΛΕΤΑΣ δυστυχώς απουσίαζε και σε αυτόν τον αγώνα. Έτσι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την 5η θέση του Πρωταθλήματος παρά την σκληρή προετοιμασία που είχε κάνει την προηγούμενη χρονιά, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και οι 2 άξιες νίκες σε αντίστοιχα σκέλη.

Τα καλά αποτελέσματα δεν σταματούν εδώ. Πρωτάθλημα στην ΜΧ2Τ, με τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΓΜΑΛΗ και Yamaha ΥΖ125LC, το οποίο είχε ήδη κριθεί από τον προηγούμενο αγώνα. Αυτό όμως δεν σταμάτησε τον Αντώνη από το να κερδίσει εντυπωσιακά ακόμα έναν αγώνα καθώς και την 4η θέση του Πρωταθλήματος στην ΜΧ2!

Στην ΜΧ2, στην πρώτη του χρονιά ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ με Yamaha ΥΖ250F, οδήγησε καλύτερα από ποτέ και κέρδισε τον αγώνα εντυπωσιάζοντας όλους μας για ακόμα μια φορά! Παρά τις ατυχίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, κατάφερε να κερδίσει την 3η θέση στο Πρωτάθλημα της ΜΧ2!

Στην ίδια κατηγορία (ΜΧ2) πολύ αξιόλογες οι συμμετοχές των ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ επίσης με YZ250F, που παρά το γεγονός ότι δεν είχαν συμμετοχή σε όλους τους αγώνες, έφτασαν στην 7η και 8η θέση του Πρωταθλήματος αντίστοιχα!

Η JUNIOR – ΜΧ85, ήταν η μόνη κατηγορία που οι αναβάτες μας δεν το απόλαυσαν όσο θα μπορούσαν, λόγω απουσίας και τραυματισμών. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η Yamaha δεν είχε θέση στους πρώτους του Πρωταθλήματος, αφού ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (Yamaha ΥΖ85), παρόλο που δεν κατάφερε να αγωνιστεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο, κατέκτησε την 3η θέση του Πρωταθλήματος, ενώ ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ επίσης με ΥΖ85 και με μια 7η θέση στο πρώτο σκέλος βρέθηκε στην 6η θέση του Πρωταθλήματος.

Στην ΜΙΝΙ- ΜΧ65 ο νεαρός ΣΩΤΗΡΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή από τον αγώνα του Πύργου. Βρέθηκε όμως και στην Χαλκιδική κι έτσι έκλεισε  τον κύκλο του ως αήττητος πρωταθλητής της κατηγορίας!

*Δελτίο Τύπου Yamaha Motodynamics

Γκαλερί