Μια μέρα δίπλα στο MT Truck!!!

Στις 9-10-11 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα πρώτα MT Test Ride στο χώρο του Ο.Α.Κ.Α. . Εμείς βρεθήκαμε εκεί την Δευτέρα και αν αναλογιστούμε ότι η μέρα ήταν εργάσιμη, η προσέλκυση του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη μέχρι και την τελευταία στιγμή. Από τα γυμνά μοντέλα MT-125, MT-07, MT-09, MT-09 Street rally και MT-09 Sport Tracker μέχρι και το τουριστικό (κάθε άλλο…) MT-09 Tracer, οι αναβάτες δεν «χόρταιναν» να δοκιμάζουν το ένα μετά το άλλο!!!

Ακόμη δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα κράνη Vancore της εταιρείας Shark, με γραφικά Army look και retro σχεδίαση εμπνευσμένη από τα video games, όπου πραγματικά έκλεβαν την παράσταση. Το τρίτροχο μονοκύλινδρο Scooter Tricity 125 κ.εκ. και πλήθος αξεσουάρ του δικύλινδρου μοντέλου MT-07. Αισθητή έκανε την παρουσία της και η τεράστια νταλίκα βαμμένη στα σκοτεινά χρώματα των MT μοτοσικλετών.

Ο δοκιμαστικός γύρος διάρκειας 12 λεπτών γύρω από το Ο.Α.Κ.Α., αποτελούσε ένα ευχάριστο διάλειμμα στην καθημερινότητά σου, ενώ η δύναμη που σου μετέφεραν οι γραμμικοί και ροπάτοι κινητήρες τους, σου έθεταν το δίλημμα για το ποιο θα καβαλήσεις πρώτο!!! Μμμ, για να δω… μονοκύλινδρο, δικύλινδρο, τρικύλινδρο, commuter, on-off ή naked; Τι να πρωτοδιαλέξεις…

Ήρθε η ώρα να επιλέξω και εγώ ένα μοντέλο στα γρήγορα (όπως είναι και τα ΜΤ), μιας και οι υποχρεώσεις έτρεχαν. Δεν θα μπορούσε να έιναι άλλο από το MT-09 με τα καινούρια χρώματα. Οι ζάντες είναι βαμμένες σε κίτρινο φωσφοριζέ και το ντεπόζιτο σε γκρί γυαλιστερό. Έχουν τοποθετηθεί πιο κοντές ρυθμιζόμενες μανέτες, προστατευτικό αλυσίδας αλουμινίου, πλαϊνά αλουμινένια προστατευτικά ψυγείου, ρυθμιζόμενα μαρσπιέ, μικρός ανεμοθώρακας, εξάτμιση Akrapovic, πλαστικό καπάκι πίσω σέλας (δίνοντας το σχήμα μονόσελου), προστατευτικά κινητήρα, led φλάς μπρός-πίσω και διαφορετικό πλαίσιο πινακίδας.

Μαζί με το υπόλοιπο γκρούπ περιμένουμε να δώσει το σήμα ο πλοηγός μας, ώστε να ξεκινήσουμε και να ευχαριστηθούμε το νέο ΜΤ-09 με τα διάφορα καλούδια. Μόλις βγαίνουμε από το πάρκινγκ του Ο.Α.Κ.Α. ακούω το τρικύλινδρο μοτέρ να γουργουρίζει και να φωνάζει η Akrapa. Οι μαλακές αναρτήσεις μας μετέφεραν με άνεση και φίλτραραν πολύ καλά τις ανωμαλίες του δρόμου. Προσπαθώ να πάω σιγά και να σκέφτομαι λουλουδάκια και ποταμάκια… αλλά δεν γίνεται. Σου φωνάζει, θέλω να αναπνεύσω καυσαέρια και να μπω με πλαγιολίσθηση, να με σηκώσεις με το «καλημέρα» και να πατήσεις την μανέτα του φρένου, να δαγκώσω τους δίσκους των 298 χλστ ώστε να επέμβει την ώρα που πρέπει το ABS. Στρίβει με την σκέψη και με το στυλ που επιθυμείς, αφού είναι ανάμεσα σε δύο κόσμους (naked-supermoto), ενώ κινείται γρήγορα στις αλλαγές κατεύθυνσης. Και έτσι πρίν καλά-καλά το καταλάβω επιστρέφουμε στο πάρκιν για να το οδηγήσει ο επόμενος αναβάτης. Πραγματικά ήταν ένα διασκεδαστικό 12 λεπτο μαζί της!

Το Yamaha MT Truck θα συνεχίσει να βάζει φωτιά στους δρόμους και στα μυαλά μας στο Λιμάνι του Βόλου στις 13/04/16 και έπειτα στην Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ MT Test Ride .

Κείμενο-Φωτογραφίες: Σταύρος Κρασσάς

Γκαλερί