Στις 22-23 Ιουνίου 2016, η Suzuki έκανε την πρώτη πανελλαδική παρουσίαση των μοτοσικλετών SV 650 A, GSX-S 1000 A, GSX-S 1000 FA και RV 200 VAN-VAN στον ειδικό τύπο. Ακολούθησε η σχετική ενημέρωση και η δοκιμή των μοντέλων.

Suzuki GSX-S 1000 A

Έρχεται η ώρα να επιλέξω το μοντέλο που θα οδηγήσω πρώτο και είναι το Streetfighter GSX-S 1000 A, το τετρακύλινδρο μοντέλο της εταιρείας Suzuki, σε χρώμα που έχει καθιερώσει… ποιο άλλο από το μπλε. Ξεκινήσαμε να ανεβαίνουμε τον δρόμο που οδηγεί στα πρώην Βασιλικά Κτήματα Τατοΐου μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή με ποικίλες εναλλαγές οδοστρώματος, όπου ο πλοηγός της Suzuki έδινε τον ρυθμό και από πίσω ακολουθούσαμε οι  δημοσιογράφοι.

Διανύοντας τα πρώτα μέτρα σου βγάζει μια οικειότητα και δεν αργείς να πιάσεις έναν γρήγορο ρυθμό με τις εναλλαγές του σώματος να γίνονται παιχνίδι. Ο ρυθμός δεν άργησε να ανοίξει και το «Τέρας» ήθελε να ξεδιπλώσει τις αρετές του… Έχει τόση δύναμη που σε συνδυασμό με το traction control που διαθέτει, το οποίο επεμβαίνει όσο χρειάζεται, σε προκαλεί να το πιέσεις και σε σημεία που θα δυσκολευόσουν να διαχειριστείς την μεγάλη του ιπποδύναμη, ενώ όταν έρχεται η ώρα να πιέσω την δεξιά μανέτα οι δαγκάνες της Brembo βάζουν άγκυρα στο οδόστρωμα χωρίς ίχνος φόβου μπλοκαρίσματος του μπροστινού τροχού! Οι γωνίες που δημιουργούνται για τα πόδια και για τα χέρια είναι άνετες, με μια ελαφριά κλήση του σώματος προς τα εμπρός όπου σε ωθούν να βολτάρεις ξεκούραστα, σε συνδυασμό με τον ελαστικό κινητήρα που διαθέτει.

Κάπου εδώ κάναμε ένα ευχάριστο διάλειμμα για φωτογραφίες κίνησης και με τα υπόλοιπα διαθέσιμα μοντέλα της εταιρείας.

Πρέπει να ομολογήσω ότι από την μικρή επαφή που είχα με το ντυμένο GSX-S 1000 FA μου έβγαλε την αίσθηση ότι έχει να δώσει πολλά στην κατηγορία των Sport Touring μοτοσικλετών!!! Το ξεχωριστό Inazuma 250 θα χαιρόμουν να το οδηγήσω παραλιακά, σε χαλαρούς ρυθμούς  απολαμβάνοντας την διαδρομή και όχι τόσο τον προορισμό. Με το RV 200 VAN-VAN ήθελα να πάρω σβάρνα κάμπους και αμμουδιές, είναι για πολύ παιχνίδι!!!

Η ώρα του διαλείμματος τελειώνει και επιστρέφουμε στη συνέχεια της διαδρομής.

Suzuki SV 650 A

Έρχεται η ώρα να δοκιμάσω το δικύλινδρο SV 650 A και με το «Καλημέρα» ο μπροστινός τροχός βρίσκεται στον αέρα, το δεξί γκρίπ αρχίζει να δουλεύει επιταχύνοντας γεμάτο όρεξη, επιβραδύνει αξιοπρεπέστατα και το ABS επεμβαίνει την ώρα που πρέπει. Η θέση οδήγησης είναι με κλίση προς τα εμπρός και σε κάνει να νοιώθεις σε μεγάλο βαθμό, ότι οδηγείς μια μοτοσικλέτα που είναι έτοιμη να καταπιεί τα βουνίσια χιλιόμετρα, παρά ένα γυμνό καθημερινό commuter. Παίρνει κλίσεις στροφών αξιόλογες για τον χαρακτήρα του και με την βοήθεια του traction control, το οποίο κάνει την δουλειά του άψογα, γίνονται απόλαυση! Και δεν σας κρύβω ότι τα after power parts το κάνουν πολύ όμορφο, σε σημείο που σε βάζουν σε σκέψεις να ασχοληθείς και να το κάνεις ένα ξεχωριστό cafe racer!

Φτάνουμε πίσω στο Βαγόνι, έναν χώρο που ταίριαζε γάντι για την παρουσίαση της Suzuki, όπου με φόντο τα άλογα καθίσαμε και απολαύσαμε το μεσημεριανό έδεσμα.

Η εκδήλωση ήταν άψογη και δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει τις αντίστοιχες παρουσιάσεις του εξωτερικού!!! Εν αναμονή για παραπάνω αναλύσεις των μοντέλων της Suzuki, μόλις τα πάρουμε στα χέρια μας για πλήρη δοκιμή.

© 2016 Copyright on2wheels

Συντάκτης: Σταύρος Κρασσάς

Φωτογραφίες: Διάθεση Suzuki για on2wheels.gr

Στατικές Φωτογραφίες & Κίνησης Van Van 200

 

 

Στατικές Φωτογραφίες & Κίνησης Inazuma 250

 

Στατικές Φωτογραφίες & Κίνησης SV 650

 

Στατικές Φωτογραφίες & Κίνησης GSX 1000 S

 

Στατικές Φωτογραφίες & Κίνησης GSXS 1000 F