Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Απόλυτη ήταν η επικράτηση του Δημήτρη Καρακώστα με Honda CBR600RR στην κατηγορία Supersports στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, τερματίζοντας με 6,45s εμπρός από το δεύτερο αναβάτη. Ξεκινώντας από την pole position ο Δημήτρης Καρακώστας, μία συμμετοχή που υποστηρίζει  η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Honda, με την πτώση της σημαίας εκκίνησης δημιούργησε μία μεγάλη διάφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες και δεν απειλήθηκε από κανέναν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Στον τερματισμό ο Δημήτρης Καρακώστας δήλωσε: «είμαι πολύ ευχαριστημένος από το σημερινό αποτέλεσμα εδώ στην Τρίπολη, ένα χώρο που εορτάζονται σήμερα και 30 χρόνια διοργάνωσης από τον πρώτο αγώνα. Ευτυχώς δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα με τον καιρό στην κατηγορία μου.Τόσο η μοτοσυκλέτα μου όσο και τα ελαστικά μας δούλεψαν άψογα προκειμένου να φέρουμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.»

Στη μεγάλη κατηγορία, των Superbikes η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Honda υποστήριξε δύο αναβάτες το Φώτη Τσαλίκη που συμμετείχε με Honda CBR1000RR και το Μιχάλη Κουτσουμπό ο οποίος συμμετείχε με Honda CBR1000RR SP2.

O αγώνας χαρακτηρίστηκε από τις συνεχείς εναλλαγές του καιρού που είχαν ως αποτέλεσμα Ο να διακοπεί στον 16ο γύρο λόγω βροχής, η οποία δεν ήρθε ποτέ και ξεκίνησε πάλι για τους υπόλοιπους 13 γύρους.

Οι 2 αναβάτες της Honda, o Φώτης Τσαλίκης και ο Μιχάλης Κουτσουμπός είχαν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο καθώς και οι δύο επέφεραν από γαστρεντερίτιδα με αποτέλεσμα να τερματίσουν στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα. Ο Φώτης Τσαλίκης στον τερματισμό δήλωσε: «είχα ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο τόσο εξαιτίας της υγείας μου  αλλά και εξαιτίας της αστάθειας του καιρού που μας ταλαιπώρησε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ευελπιστώ να έχουμε μία πολύ καλύτερη εμφάνιση στον επόμενο αγώνα στις Σέρρες.»

Ο Μιχάλης Κουτσουμπός συμμετείχε στον αγώνα με την καινούργια Honda CBR1000RR SP2 και πραγματοποίησε τον καλύτερο χρόνο στα πρώτα βρόχινα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Στα δεύτερα χρονομετρημένα ο Κουτσουμπός είχε ατύχημα με πτώση με αποτέλεσμα να προξενήσει τόσο ζημιά στη μοτοσυκλέτα του όσο και να βγάλει την κλείδα του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιήσει μία καλή εμφάνιση στον αγώνα. Mε την πτώση της καρό σημαίας του τερματισμού δήλωσε: «αν εξαιρέσουμε το ατύχημα μου και τη γαστρεντερίτιδα που με ταλαιπώρησε καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση και τις επιδόσεις της νέας μου μοτοσυκλέτας. Στόχος μου είναι να έχουμε μία πολύ καλύτερη εμφάνιση στον επόμενο διπλό αγώνα της χρονιάς που θα διοργανωθεί στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών στις 1-2 Ιουνίου 2019.»

*Δελτίο Τύπου Honda Saracakis