Πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια της Yamaha Junior Academy

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Η «Yamaha Junior Academy» εγκαινιάστηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου με την παρουσία δημοσιογράφων, γονέων, μαθητών και στελεχών της χορηγού MOTOΔΥΝΑΜΙΚΗΣ. Με την αποκλειστική χορηγία και πλήρη υποστήριξη της Yamaha – ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. και υπό τη λειτουργία του Riding School στο πρώην Αuto Festival (Πολυδένδρι/ Καπανδρίτι), για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα παιδιά θα μπορούν πλέον να μαθαίνουν οδήγηση μοτοσικλέτας από έμπειρους εκπαιδευτές  σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και να θέτουν τις βάσεις για να απολαμβάνουν ασφαλή οδήγηση με εξελιγμένες δεξιότητες σε όλη τους τη ζωή.

Η πρόσκληση των εγκαινίων περιελάμβανε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες τον αγώνα MotoGP της Catalunya σε μεγάλη οθόνη. Και βέβαια δεν ήταν τυχαίο, γιατί η ειδικά διαμορφωμένη πίστα για τα μαθήματα των παιδιών είναι πιστή αντιγραφή της Catalunya σε μικρότερη κλίμακα, γεγονός που προκαλεί ενθουσιασμό στους μικρότερους και μεγαλύτερους μαθητές.

Μετά τη λήξη του αγώνα και τον θρίαμβο του Valentino Rossi ξεκίνησε η διαδικασία των εγκαινίων. Τον λόγο έλαβε πρώτος ο κος. Θανάσης Χούντρας για να παρουσιάσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ, Σωτήρη Χατζίκο, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της όλης προσπάθειας. Ο κος. Χατζίκος ανέλυσε το Όραμα της εταιρείας, και τους στόχους της Yamaha Junior Academy. Στη συνέχεια μίλησε ο ίδιος ο κος. Θανάσης Χούντρας ως Υπεύθυνος της Σχολής για τα οφέλη της μοτοσικλετιστικής εκπαίδευσης από μικρή ηλικία και παρουσίασε τον βασικό εκπαιδευτή κο. Στέργιο Νένε. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη τα παιδιά να οδηγούν μέσα στην πίστα σε χωριστά groups για να επιδείξουν τις γνώσεις και δεξιότητες που ανέπτυξαν στο μικρό χρονικό διάστημα μαθητείας. Παράλληλα ο κος. Χούντρας παρουσίαζε τα παιδιά, εξηγώντας τι δείχνουν μέσα στην πίστα, και πώς έφθασαν τεχνικά σε αυτό το σημείο μέσα από μαθήματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Σωτήρης Χατζίκος δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση σήμερα βλέπω να γίνεται πραγματικότητα το Όραμα της Εταιρείας που είναι και προσωπικό μου Όραμα για τη δημιουργία της πρώτης ελληνικής Ακαδημίας Yamaha Junior Academy που θα μαθαίνει τα παιδιά να οδηγούν μοτοσικλέτα. Θεωρούμε ότι καλύπτει ένα μεγάλο κενό, και θέτει τις βάσεις για να δημιουργήσουμε υπεύθυνους και ικανούς αναβάτες που θα απολαμβάνουν με υπευθυνότητα και εξελιγμένες δεξιότητες την οδήγηση σε όλη τους τη ζωή. Παράλληλα θα είναι φυτώριο για όσα παιδιά ενδιαφερθούν να ασχοληθούν πιο σοβαρά και πιθανά να μπουν στους αγώνες. Κύριος στόχος όμως της σχολής είναι να συμβάλει στη σταδιακή αλλαγή της κουλτούρας που επικρατεί στην Ελλάδα και την ανάδειξη της εκμάθησης οδήγησης με μοτοσικλέτα ως πλεονέκτημα στη διαπαιδαγώγηση και υπεύθυνη ενηλικίωση των παιδιών. Η έναρξη μαθημάτων από μικρή ηλικία βοηθά τα παιδιά συνολικά στο να κτίσουν χαρακτήρα, να μάθουν πειθαρχία στην πράξη, και να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση. Η ισορροπία σε δύο ρόδες φέρνει συνολικά ισορροπία στη ζωή τους, και βάζει γερές βάσεις για να απολαύσουν κάποτε τα συναισθήματα ελευθερίας και ζωντάνιας που προσφέρει η οδήγηση με μοτοσικλέτα.»

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας κος. Θανάσης Χούντρας:

«Να τονίσω ότι ήρθαν Yamaha Junior Academy παιδιά που είχαν μηδενική γνώση, και έχουμε τον τρόπο να μάθουν να οδηγούν σε ένα μάθημα. Ακόμη περισσότερο ήρθαν εδώ γονείς με δισταγμούς ή φόβο, που στη συνέχεια όχι απλά επικρότησαν τη συνέχιση των μαθημάτων αλλά καμαρώνοντας γέμισαν το διαδίκτυο εικόνες και βίντεο με τα παιδιά τους να οδηγούν. Υπάρχουν βασικές αρχές εκμάθησης που βοηθούν να προγραμματιστεί εξ’ αρχής ο εγκέφαλος ώστε να αντιδρά αυτόματα και με τον σωστό τρόπο, χωρίς την παρεμβολή σκέψης που θα δώσει λανθασμένη οδηγία οδήγησης τη στιγμή που θα χρειαστεί στο μέλλον. Όταν αυτή η γνώση έχει αποκτηθεί σε μικρή ηλικία και έχει γίνει εμπειρία στην πράξη, ο εγκέφαλος την ανακαλεί όταν θα τη χρειαστεί σε μεγάλη πια ηλικία. Αυτή η εκπαίδευση του εγκεφάλου και το βίωμα του σώματος στην πράξη ενάντια στο ένστικτο που υπαγορεύει το αντίθετο, είναι που θα τους εξασφαλίσει απολαυστικές διαδρομές χωρίς ρίσκα στο μέλλον.

Και βέβαια έχουμε ενθουσιαστεί με το γεγονός ότι αυτό που πιστεύαμε στη θεωρία, το βλέπουμε να γίνεται πράξη, η πειθαρχία του μαθήματος περνά και σε άλλους άξονες της ζωής τους, βοηθώντας παιδιά με προβλήματα συγκέντρωσης ή επικοινωνίας, να αλλάξουν μοτίβα συμπεριφοράς μέσα από την ενασχόληση με την οδήγηση μοτοσικλέτας! Αυτό δίνει μία νέα διάσταση στο πώς προσεγγίζαμε ως τώρα την ενασχόληση με τη μοτοσυκλέτα, αφού και οι γονείς ενθουσιάζονται και γίνονται ένθερμοι οπαδοί, ζώντας άμεσα τα αποτελέσματα στην καθημερινότητα των παιδιών τους στο σχολείο. Το παιδί που ξέρει να οδηγεί είναι πιο συγκροτημένο, μαθαίνει να οργανώνει καλύτερα, αναπτύσσει αυτοπεποίθηση, και είναι πιο δύσκολο να αποτελέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού. »

Ο εκπαιδευτής Στέργιος Νένες συμπλήρωσε:

«Τα καταφέραμε! Είναι σημαντικό ότι μιλάμε για την Πρώτη Ακαδημία εκμάθησης μοτοσικλέτας για παιδιά, την Yamaha Junior Academy. Είναι μεγάλη εμπειρία να συναναστρέφεσαι παιδιά, και με τιμά να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια. Αποδεικνύουν καθημερινά ότι αυτό που κάνουμε αξίζει και θα το εξελίξουμε ακόμη περισσότερο.»

Η Ακαδημία προσφέρει τις εξής παροχές :

  • Καθοδήγηση των παιδιών από εξειδικευμένους εκπαιδευτές με τη μορφή “ιδιαίτερου”, εξατομικευμένου μαθήματος, σε ειδικά διαμορφωμένη εσωτερική διαδρομή, προσαρμοσμένη για κάθε ηλικία.
  • Μοτοσικλέτες ΥΑΜΑΗΑ όλων των τύπων για τα διαφορετικά στάδια εκμάθησης.
  • Πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας – μπουφάν και κράνη – για τα παιδιά, χωρίς να δημιουργεί την ανάγκη αγοράς αξεσουάρ από τους γονείς από το πρώτα στάδια.
  • Κλειστές κλιματιζόμενες εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία των γονέων την ώρα του μαθήματος και αποδυτήρια για τα παιδιά.

Υπεύθυνος Προγράμματος:
κος. Θανάσης Χούντρας – Προπονητής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

Πληροφορίες για την Yamaha Junior Academy:

κος. Στέργιος Νένες – Εκπαιδευτής

τηλ. 22950 26378 και 6944 696269