Πολύτιμοι βαθμοί για την Ducati στο MotoGP του Sachsenring.

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Πολύτιμοι βαθμοί στη Γερμανία, η Ducati παραμένει πρώτη στις ομάδες  

• Θετική εμφάνιση των Ντοβιτσιόζο και Πετρούτσι στο Grand Prix της Γερμανίας

• Η Ducati παραμένει στην πρώτη θέση στις ομάδες μετά και τον αγώνα στο Sachsenring, 9ο γύρο του πρωταθλήματος

• Ο Ντανίλο Πετρούτσι τερμάτισε στην 4η θέση, με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο να ακολουθεί στην 5η, με την ομάδα να μη δίνει εντολές για τη σειρά τερματισμού και τους δύο Ιταλούς να χαρίζουν πλούσιο θέαμα σε μία μονομαχία αρκετών γύρων

Θετική εμφάνιση για τους Πετρούτσι και Ντοβιτσιόζο στο Grand Prix της Γερμανίας, που διεξάχθηκε στην πίστα του Sachsenring το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Ο Ντανίλο Πετρούτσι τερμάτισε στην 4η θέση με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο να ακολουθεί στην 5η και ενώ είχαν χαρίσει πλούσιο θέαμα για αρκετούς γύρους στους φίλους του MotoGP, σε μία άτυπη μεταξύ τους μονομαχία, καθώς δεν υπήρξαν εντολές από την ομάδα για τη σειρά τερματισμού.

Οι δύο Ιταλοί ξεκίνησαν από τις πίσω θέσεις του grid (12η για τον Πετρούτσι και 13η για το Ντοβιτσιόζο) καθώς αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη διάρκεια των χρονομετρημένων δοκιμαστικών. Εκμεταλλευόμενοι την ισχύ της μοτοσικλέτας τους και τον τρόπο που την βγάζει στην πίστα, ήδη στους πρώτους δύο γύρους οι Ντόβι και Πετρού βρέθηκαν στο group των προπορευόμενων, με επτά αναβάτες να συνωστίζονται σε διαφορά 1,5 δευτερολέπτου.

Προς τα μέσα του αγώνα βρέθηκαν στην 4η και 5η θέση, επιδιδόμενοι προς το τέλος του αγώνα στη μεταξύ τους μονομαχία που ξεσήκωσε τους χιλιάδες των θεατών που βρέθηκαν στην πίστα που βρίσκεται ανάμεσα στη Λειψία και τη Δρέσδη. Σε αυτό συνετέλεσε η απουσία εντολών από την πλευρά της ομάδας, με τους δύο αναβάτες να προσπερνούν διαδοχικά ο ένας τον άλλο, πριν τελικά περάσουν τη γραμμή του τερματισμού με διαφορά μόλις 92 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Mission Winnow Ducati παραμένει πρώτη στις ομάδες με 248 βαθμούς ενώ η Ducati είναι στη 2η θέση στους κατασκευαστές με 157. Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο παραμένει στη 2η θέση του πρωταθλήματος με 127 βαθμούς ενώ ο Πετρούτσι τον πλησίασε στους 121, ακολουθώντας στην 3η θέση.

Επόμενος αγώνας το Grand Prix στο Μπρνο της Τσεχίας, 2-4 Αυγούστου.

*Δελτίο Τύπου Ducati Hellas