Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Με την αυλαία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross του 2017 να ανοίγει στην πίστα των Γιαννιτσών, οι τέσσερις αναβάτες της ΚΤΜ ΜΧ Team Γιώργος ΗλιόπουλοςΝίκος ΛυρίουΆγγελος Βογιατζής και Αντώνης Σάγμαλης συγκέντρωσαν νίκες και τερματισμούς στο βάθρο, αφήνοντας υποσχέσεις για ακόμη καλύτερη συνέχεια.

#3 Γιώργος Ηλιόπουλος – KTM 450 SX-F
3ος ΜΧ1 [5ος Α΄Σκέλος / 2ος Β’ Σκέλος]
Εκμεταλλευόμενος την εμπειρία από τα 18 του έτη στους αγώνες motocross, ο Γιώργος Ηλιόπουλος φάνηκε ώριμος και μετρημένος στον αγώνα των Γιαννιτσών. Μένοντας μακριά από ανώφελα ρίσκα στο γλιστερό πρώτο σκέλος της ΜΧ1, ο αναβάτης από το Αίγιο πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην πέμπτη θέση. Επιστρέφοντας ακόμη πιο δυνατός στο δεύτερο σκέλος, ο Γιώργος οδήγησε την KTM 450 SX-F του στην δεύτερη θέση. Ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην τρίτη θέση της κατηγορίας του, ο Γιώργος παραμένει ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη συνέχεια της χρονιάς.

Σε έναν αγώνα απαιτητικό παλέψαμε για την κορυφή κι αυτό μας γεμίζει χαρά. Στο πρώτο σκέλος ήμουν αρκετά διστακτικός καθότι η πίστα γλιστρούσε αρκετά. Αποφάσισα να μην πάρω πολλά ρίσκα και έτσι αρκέστηκα στην πέμπτη θέση. Κατά την διάρκεια του διαλείμματος και με τη βοήθεια των μηχανικών της ομάδας μας, μπορέσαμε να κάνουμε ορισμένες ρυθμίσεις στη μοτοσικλέτα οι οποίες είχαν θετικό αποτέλεσμα. Έβαλα το κεφάλι κάτω στο δεύτερο σκέλος και οδήγησα όσο καλύτερα μπορούσα. Κατάφερα να βρεθώ στη δεύτερη θέση και με σταθερό γυρολόγιο βρέθηκα να τερματίζω εκεί. Το σύνολο του αγώνα μας βρήκε στην τρίτη θέση της ΜΧ1, ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα που μας δίνει ένα καλό σύνολο βαθμών για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

#161 Νίκος Λυρίου – KTM 250 SX-F
5ος ΜΧ2 [6ος Α΄Σκέλος / 4ος Β’ Σκέλος]
Ο 20 ετών Νίκος Λυρίου ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο του στα Γιαννιτσά πετυχαίνοντας το δεύτερο ταχύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά της ΜΧ2. Επιλέγοντας να μην πάρει πολλά ρίσκα σε μία πίστα απαιτητική, ο αναβάτης από τη Ρόδο ήταν έκτος στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2. Πιέζοντας ακόμη περισσότερο για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος, ο Νίκος με την KTM 250 SX-F βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα. Περνώντας τη γραμμή του τερματισμού στην τέταρτη θέση, βρέθηκε να κατακτά την πέμπτη θέση στην κατηγορία του.

Σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι από το πώς εξελίχθηκε το πρώτο μας αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στα Γιαννιτσά. Κύριος στόχος ήταν να ολοκληρώσουμε τον αγώνα χωρίς τραυματισμούς, προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κυρίως στο δεύτερο σκέλος, νομίζω φάνηκε πως υπάρχει η ταχύτητα, όταν βρέθηκα να οδηγώ τον αγώνα σχεδόν για τη μισή διάρκειά του. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αλλά η χρονιά μόλις ξεκίνησε και θα μας δοθούν ακόμη πολλές ευκαιρίες να παλέψουμε για την κορυφή. Τα βλέμματά μας πλέον είναι στραμμένα στον αγώνα της Χαλκίδας κι ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα εκεί.”

#111 Άγγελος Βογιατζής – KTM 150 SX [κατηγορία ΜΧ2]
2ος ΜΧ2Τ [3ος Α΄Σκέλος / 2ος Β’ Σκέλος]
Με όπλο του τη νέα ΚΤΜ 150 SX, ο Άγγελος Βογιατζής ολοκλήρωσε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στη δεύτερη θέση της ΜΧ2Τ. Ξεπερνώντας μερικά λάθη και ορισμένες μικρές πτώσεις ο αναβάτης από την Θεσσαλονίκη έκλεισε το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο με μία τρίτη και μία δεύτερη θέση στην κατηγορία. Πιστεύοντας πως ακόμη έχει μεγάλο περιθώριο για βελτίωση, ανυπομονεί να επιστρέψει στη μπάρα εκκίνησης στον αγώνα της Χαλκίδας.

Ήταν ένας δύσκολος αγώνας και αισθάνομαι ότι έχω να δώσω πολλά περισσότερα. Έβαλα τα δυνατά μου για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Στο πρώτο σκέλος υπήρξαν αρκετές πτώσεις και δυστυχώς ήμουν κι εγώ θύμα των γλιστερών συνθηκών. Παρά τις τρεις μικρές πτώσεις που είχα συνέχισα να προσπαθώ για το καλύτερο, κι έτσι τερμάτισα τρίτος στην ΜΧ2Τ. Μαζί με μία δεύτερη θέση από το δεύτερο σκέλος, ολοκλήρωσα τον αγώνα δεύτερος στην κατηγορία των δίχρονων. Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία μας είναι μεγάλος και στόχος μου είναι να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο στους επόμενους αγώνες. Η δουλειά συνεχίζεται και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη Χαλκίδα.”

#192 Αντώνης Σάγμαλης – KTM 85 SX [κατηγορία 85cc]
1ος ΜΧ85 [1ος Α΄Σκέλος / 1ος Β’ Σκέλος]
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε το φετινό πρωτάθλημα για τον μόλις 13 ετών Αντώνη Σάγμαλη. Με πολύ καλό στιλ και ταχύτητα που θα ζήλευαν αναβάτες μεγαλύτερων κατηγοριών, ο Αντώνης με την KTM 85 SX πήρε δύο πειστικές νίκες στην ΜΧ85 για να σκαρφαλώσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας για πρώτη φορά φέτος.

Ξεκινήσαμε τη χρονιά με δύο νίκες και τη γενική στην ΜΧ85. Ήταν ένας αγώνας για καλά προπονημένους αναβάτες. Δυσκολεύτηκα με τις εκκινήσεις μου, όμως σύντομα και στα δύο σκέλη βρέθηκα στην πρωτοπορία. Παρόλο που έκανα διαφορά ασφαλείας συνέχισα να πιέζω έως το τέλος χωρίς όμως να μπορώ να βελτιώνω τα γυρολόγια μου. Οι νίκες μου έδωσαν ένα καλό ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, όμως σε καμία περίπτωση δε σταματάμε τη δουλειά. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να βελτιώσουμε στην προπόνηση μας κι αυτός είναι ο στόχος για τις επόμενες εβδομάδες. Αναμένω με ανυπομονησία τον αγώνα της Χαλκίδας.”

Ιάσονας Μπιζιργιάννης – Team Manager KTM MX Team 2017

Ολοκληρώσαμε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς με τους αναβάτες μας να παλεύουν για το βάθρο σε όλες τις κατηγορίες που συμμετείχαν. Για τον πολύπειρο Γιώργο Ηλιόπουλο η τρίτη θέση στην ΜΧ1 είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Σε μία πίστα που δεν ταιριάζει στο στιλ του, ο Γιώργος έκανε το καλύτερο δυνατό και φεύγει με ένα βάθρο στην κορυφαία κατηγορία. Ο Νίκος Λυρίου αποφάσισε να κάνει έναν προσεκτικό αγώνα, αποφεύγοντας με κάθε τρόπο τα ρίσκα. Το σημαντικότερο για εμάς είναι πως έδειξε την ταχύτητά του. Στους επόμενους αγώνες περιμένουμε το Νίκο να πρωταγωνιστεί στην ΜΧ2. Παρά τις μικρές του πτώσεις ο Άγγελος Βογιατζής έφτασε να τερματίσει στη δεύτερη θέση της ΜΧ2Τ, κι αυτό είναι σημαντικό για τη συνέχεια. Όσο για το μικρότερο μας μέλος Αντώνη Σάγμαλη, μας έκανε ξανά περήφανους με τη διπλή του νίκη στην ΜΧ85.”

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΣΕ OPEN & ΜΧ65

Σε ένα πολύ καλό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για την “πορτοκαλί” οικογένεια, o Σταμάτης Δημολιάνης με KTM 450 SX-F ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου της OPEN κατακτώντας δύο δεύτερες θέσεις στα σκέλη της κατηγορίας. Νικητής του πρώτου σκέλους της κατηγορίας, πάλι με KTM 450 SX-F, ήταν ο Χρήστος Τομαράς. Ολοκληρώνοντας το Σαββατοκύριακό του με μία πέμπτη θέση στο δεύτερο σκέλος, ο Χρήστος βρέθηκε στην τρίτη θέση του βάθρου της OPEN.

Με τους πρώτους οχτώ αναβάτης στην τελική κατάταξη της MX65 να οδηγούν μοτοσικλέτα της ΚΤΜ, η επικράτηση της εταιρείας ήταν σχεδόν ολοκληρωτική στη ‘μικρή’ κατηγορία. Επάνω σε μία KTM 65 SX o Νίκος Κανελλόπουλος πήρε δύο νίκες και σκαρφάλωσε στο πρώτο σκαλί του βάθρου της ΜΧ65.

Γκαλερί