Περιορισμένη παραγωγή μοντέλων MV Agusta

Παρά τα θαυμάσια σχέδια μοτοσικλετών που έχει κυκλοφορήσει στην αγορά, η ιταλική εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών MV Agusta δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους για την παραγωγή μια νέας superbike για το έτος 2017, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του διευθύνοντα σύμβουλου της MV Agusta, Giovanni Castiglioni.

Για το επόμενο έτος, η MV Agusta θα επικεντρωθεί αντ ‘αυτού στο σχεδιασμό και την παραγωγή της τετρακύλινδρης γυμνής sport μοτοσικλέτας, 1.200 κυβικών, που πιθανόν να αποτελεί την αντικαταστάτρια της τρέχουσας Brutale 1090.

Η MV Agusta είχε μια πολύ ταραχώδη χρονιά, από μια όχι και τόσο ιδανική συνεργασία με τον μέτοχο Mercedes-AMG που κατέχει το 25%, με μείωση της παραγωγικής δυναμικότητας, καθώς και νομικές εμπλοκές. Ωστόσο, έλαβε μια νέα χρηματοδότηση από τον νέο μέτοχο Black Ocean που κατέχει περίπου το 30% με 40% της επιχείρησης. Αναφέρθηκε επίσης ότι το 2017, η MV Agusta θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό της παραγωγή της σε 5.000 κομμάτια, κάτω δηλαδή από τα 8.400 κομμάτια που πουλήθηκαν το 2016, γεγονός που υποδηλώνει ότι το εργατικό δυναμικό της MV Agusta έχει μειωθεί από 300 σε 190 άτομα.

Στη Μαλαισία, η MV Agusta υπέγραψε πρόσφατα μια αποκλειστική συμφωνία κατασκευής και διανομής με την DNC Asiatic Holdings. Κατά την τελετή υπογραφής, ειπώθηκε ότι και οι οκτώ μηχανές της τρέχουσας σειράς της MV Agusta, θα μεταφερθούν στη Μαλαισία και θα συναρμολογηθούν σε μορφή CKD.

Συντάκτης: Δ.Ν.