Παρουσίαση Yamaha Pata Racing 2017 WorldSBK (Βίντεο)

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Στην γραφική πόλη της Gerno di Lesmo της Ιταλίας, οι ομάδες της Yamaha WorldSBK, παρουσίασαν τις μοτοσικλέτες που θα κοσμήσουν τις πίστες του MOTUL FIM Superbike World Championship 2017.

Η επίσημη ομάδα της Pata Yamaha WorldSBK, πλέον θα έχει μεγαλύτερη υποστήριξη από την Yamaha Motor Company, καθώς θα ηγείται της νέας σεζόν. Ο Βρετανός Rider Alex Lowes και ο νεοεισερχόμενος Michael van der Mark ήταν παρόντες στην παρουσίαση και έτοιμοι για την έναρξη της σεζόν, μετά τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν τον χειμώνα.

Οι Lucas Mahias και Federico Caricasulo αναβάτες της ομάδας GRT Yamaha Official WorldSSP αποκάλυψαν τη νέα YZF-R6, έχοντας την υποστήριξη του Διευθυντή της ομάδας Filippo Conti, καθώς επίσης και του πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή Grand Prix στις κατηγορίες 125 και 250 και νυν Τεχνικού Διευθυντή Mirko Giansanti.

Η ομάδα της Pata Yamaha Official STK1000 επιστρέφει με τους Florian Marino και Roberto Tamburini στο τιμόνι. Ο Marino επέστρεψε στην ομάδα για μια δεύτερη σεζόν, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό που υπέστη το 2016.

Η Yamaha θα εισάγει επίσης έξι YZF-R3 μοτοσικλέτες στο νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Supersport 300, στην νεοσύστατη κατηγορία R3 Blu Cru Challenge, στην οποία θα συμμετάσχουν οι νεώτεροι αναβάτες Robert Schotman, Enzo De La Vega, Kimi Patova, Renzo Ferreira, Mykyta Kalinin και Alfonso Coppola.

Ο Michael van der Mark δήλωσε:

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος και έχω την αίσθηση ότι η μοτοσικλέτα έχει πολλές δυνατότητες. Οι χειμερινές δοκιμές πήγαν πολύ καλά και όταν βγήκα στην πίστα, στον πρώτο γύρο, με την R1 ένιωσα ότι πήρα την σωστή απόφαση. Δουλέψαμε πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να πηγαίνω πιο γρήγορα και για την βελτίωση της μοτοσικλέτας.»

Ο Alex Lowes δήλωσε:

«Έχουμε κάνει μικρά βήματα βελτίωσης σε διάφορα τμήματα της μοτοσικλέτας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που φτάσαμε μέχρι εδώ, όμως θα πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Στη δοκιμή του Phillip Island θα πρέπει να αποκτήσω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και καλύτερη αίσθηση της μοτοσικλέτας. Αν τα πετύχω αυτά θα είμαι πολύ χαρούμενος, κατά την έναρξη του πρώτου αγώνα. Ο στόχος μου είναι να πετύχω το καλύτερο αποτέλεσμα και να αξιοποιήσω τις δυνατότητές μου.»

Ο Andrea Dosoli, Υπεύθυνος της Yamaha Motor Europe Road Racing Project Manager, δήλωσε:

«Το 2017 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την Yamaha, καθώς θα συμμετάσχει σε όλες τις κατηγορίες, τονίζοντας την ισχυρή δέσμευση τόσο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό όσο και στην αξία του αθλητισμού. Εμείς δεν υποστηρίζουμε μόνο την αποκορύφωση του αθλήματος στο Superbike, αλλά έχουμε πάντα στο μυαλό μας την αφοσίωση στην καλλιέργεια του ταλέντου από τη βάση και φέτος θα είμαστε παρόντες στις κατηγορίες των 300 έως 1000 κυβικών. Σήμερα, επιτέλους ξεκινάμε τη νέα σεζόν και είναι ωραίο να βλέπεις όλες τις ομάδες και τους αναβάτες να είναι αφοσιωμένοι στην πρόκληση που θα ακολουθήσει, γνωρίζοντας ότι θα έχουν την πλήρη υποστήριξη από τις Yamaha Motor Europe και Yamaha Motor Japan. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να προσφέρουμε την απαιτούμενη στήριξη, τόσο από τεχνικής απόψεως, όσο και από την ανθρώπινη πλευρά, προκειμένου οι αναβάτες μας να γίνουν πιο γρήγοροι και αργότερα να εξελίξουν την επαγγελματική τους καριέρα.»

Συντάκτης: Δ.Ν.

Γκαλερί
Superbike
Superstock 1000
Supersport
Supersport 300