Η παρουσίαση της MIE Racing Althea Honda Team πραγματοποιήθηκε στο Honda Aoyama Welcome Plaza στο Tokyo. Ο Midori Moriwaki, επικεφαλής και ιδρυτής της MIE Racing ανακοίνωσε την ένταξη του Ισπανού Jordi Torres στην ομάδα, ενώ ο Takumi Takahashi “αποκάλυψε” την νέα CBR1000RRR Fireblade SP με την οποία θα αγωνιστεί στην πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν του πρωταθλήματος. Ο Γιαπωνέζος αναβάτης θα μεταβεί στην Αυστραλία για να συμμετάσχει στις δοκιμές πριν από την έναρξη του πρώτου γύρου στην πίστα του Phillip Island.

Ο Midori Moriwaki, δήλωσε:

« Η αγωνιστική σεζόν 2020 θα είναι πολύ ιδιαίτερη και είμαι πολύ περήφανος που θα δω το όνομα MIE Racing στην παγκόσμια σκηνή με την υποστήριξη των Honda και HRC. Είμαι πολύ ευγνώμων για την πολύτιμη αυτή συνεργασία. Την περασμένη χρονιά, ξεκινήσαμε την αγωνιστική μας δράση στο WorldSBK και τώρα με τη νέα CBR1000RR-R Fireblade SP, ανανεώνουμε την δέσμευση μας στην πίστα με τον αναβάτη της HRC Takumi Takahashi.

Επίσης, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι στην MIE racing Althea Honda Team για τη σεζόν 2020, εντάσσεται και ο Jordi Torres, που θα αγωνιστεί στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην πίστα της Jerez.

Γνωρίζουμε ότι η σεζόν είναι ιδιαιτέρως απαιτητική, καθώς όλα είναι καινούργια και θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολύ ισχυρούς αντιπάλους, ωστόσο διαθέτουμε την εμπειρία και την γνώση που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν 2019 που είναι ανεκτίμητης αξίας ».

Ο Takumi Takahashi, δήλωσε:

« Είμαι πολύ χαρούμενος που τη φετινή χρονιά θα αγωνιστώ στο WorldSBK championship. Το να αγωνιστώ σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν πάντα το όνειρό μου. Τώρα έγινε πραγματικότητα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τις HRC, Honda και MIE Racing για αυτήν την ευκαιρία. Είναι η πρώτη φορά που συνεργαστώ με μια διεθνή ομάδα. Η επικοινωνία μας είναι πολύ καλή και αμέσως συνειδητοποίησα ότι μοιραζόμαστε κοινούς στόχους. Γνωρίζω ότι θα είναι μια δύσκολη και απαιτητική σεζόν, όμως θα προσπαθήσω να φτάσω στο καλύτερο, δυνατό επίπεδο ».

Ο Jordi Torres, δήλωσε:

« Είμαι ενθουσιασμένος που μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ στο WorldSBK championship με τις Honda και MIE Racing Althea Honda Team. Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με την ομάδα, προσφέροντας την δική μου εμπειρία αλλά και μαθαίνοντας από αυτούς. Είμαι σίγουρος ότι θα βελτιώνουμε συνεχώς τις επιδόσεις μας κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ανυπομονώ να οδηγήσω τη νέα  Honda CBR1000RR-R Fireblade SP και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα, τη Honda και όλους του οπαδούς ».

*Γράφει ο: Σταύρος Κρασσάς

Γκαλερί