Στην πίστα Losail International, η Aprilia Racing Team Gresini μαζί με τους αναβάτες Aleix Espargaro, Andrea Iannone και Bradley Smith παρουσίασαν τα χρώματα των μοτοσικλετών ομάδας για τη σεζόν 2020.

Η επανασχεδιασμένη Aprilia RS-GP MotoGP 2020, πλέον διαθέτει έναν V4 90° κινητήρα που φτάνει τους 280 ίππους (σε αντίθεση με τον παλαιότερο V4 75° που έφτανε τους 255 ίππους), αεροδυναμική βελτιστοποίηση, seamless κιβώτιο ταχυτήτων σχεδιασμένο από την Aprilia, διπλό ενισχυμένο πλαίσιο αλουμινίου και αναβάθμιση ηλεκτρονικών ειδών.

Ο Aleix Espargaro, δήλωσε:

«Η μοτοσικλέτα του 2020 είναι πραγματικά μια εντελώς «νέα» μοτοσικλέτα, μια μεγάλη επανάσταση και από τον πρώτο γύρο στη Μαλαισία διαπίστωσα ότι διαθέτει πολλές δυνατότητες, καθώς με την μοτοσικλέτα του 2019 ένιωθα ότι δεν υπήρχε τρόπος να κινηθείς ταχύτερα. Μας περιμένει ακόμα πολύ δουλειά και οι αντίπαλοί μας είναι πολύ ισχυροί, αλλά πιστεύω ότι θα είναι μια συναρπαστική χρονιά».

Ο Andrea Iannone, δήλωσε:

«Είμαι πραγματικά πολύ περήφανος για τη δουλειά που έγινε από την Aprilia. Οι Aleix και Bradley μου είπαν ότι η νέα μοτοσικλέτα είναι πολύ καλή και έχει βελτιωθεί σημαντικά. Σίγουρα θέλω να τη δοκιμάσω το συντομότερο δυνατό».

 

Ο Bradley Smith, δήλωσε:

«Έχουμε συγκεντρώσει πολλές γνώσεις, πολλές πληροφορίες και πολλά δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επωφεληθούμε από την κάθε μέρα».

Ο Massimo Rivola, CEO Aprilia Racing, δήλωσε:

«Φτάνοντας στο Sepang με δύο πρότυπες μοτοσικλέτες ήταν ήδη μια μικρή νίκη για εμάς. Στην πρώτη δοκιμή, η νέα RS-GP είχε πολύ αξιόλογα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι το πρώτο μέρος της σεζόν θα είναι περίπλοκο με την νέα μοτοσικλέτα, αλλά είμαι βέβαιος ότι από τα μέσα της σεζόν θα είμαστε σε θέση να δούμε τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς που έγινε στο Noale. Ας ελπίσουμε ότι ο Andrea θα είναι σύντομα κοντά μας και σε θέση να συμμετάσχει μαζί με τους Aleix και Bradley».

Ο Romano Albesiano, Τεχνικός Διευθυντής Aprilia Racing, δήλωσε:

«Για την Aprilia Racing, η RS-GP 2020 αντιπροσωπεύει μια μοναδική τεχνική πρόκληση. Η νέα μοτοσικλέτα δημιουργήθηκε με τις θεμελιώδεις ιδέες του αγωνιστικού τμήματος που αναβαθμίστηκαν με τις εμπειρίες που συσσωρεύτηκαν τις τελευταίες σεζόν. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρότυπο σε πολλούς τομείς, ξεκινώντας από την τεχνολογική καινοτομία της Aprilia Racing. Τους τελευταίους μήνες είχαμε μεγάλο φόρτο εργασίας, ωστόσο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε. Αυτή είναι μια ικανοποίηση που είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιράζομαι με την ομάδα της Noale».

*Γράφει ο: Δ.Ν.

Γκαλερί