Η Aruba.it RacingDucati παρουσίασε την ομάδα της για το Superbike World Championship 2020 στην πίστα Autodromo Enzo e Dino Ferrari (Imola), με την αποκάλυψη των πολυαναμενόμενων Panigale V4 R να πραγματοποιείται από τους Chaz Davies και Scott Redding.

Ο Scott Redding που μόλις κέρδισε το British Superbike Championship (BSB) με την Ducati Panigale V4 R, αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ομάδας, μαζί με τον έμπειρο Chaz Davies που βρίσκεται για έβδομη σεζόν στη Ducati με 26 νίκες και 50 βάθρα.

Ο Stefano Cecconi, CEO της Aruba S.p.A. και Επικεφαλής Ομάδας, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ περήφανοι που βρισκόμαστε σήμερα στην πίστα Enzo και Dino Ferrari για να θαυμάσουμε τα χρώματα της ομάδας μας. Για έκτη συνεχόμενη χρονιά είμαστε μαζί με την Ducati για την παρουσίαση της ομάδας και για να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε μεγαλύτερη ικανοποίηση σε όλους τους Ducatisti. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν την περασμένη σεζόν μας απέδειξαν ότι μπορούμε να είμαστε διεκδικητές του τίτλου και φυσικά αυτό παραμένει ο κύριος στόχος μας. Η εξαιρετική απόδοση της Panigale V4 R, η μεγάλη εμπειρία του Chaz Davies, ο ενθουσιασμός του Scott Redding σε συνδυασμό με την αφοσίωση, τη δέσμευση και το πάθος όλης της ομάδας, θα είναι τα βασικά συστατικά για την δημιουργία ενός  νικηφόρου συνδυασμού».

Ο Claudio Domenicali, CEO της Ducati Motor Holding S.p.A., δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επίσημη παρουσίαση της Ducati Superbike 2020 εδώ στην Imola, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το εργοστάσιό μας στο Borgo Panigale. Πέρυσι, η Panigale V4 R έκανε το ντεμπούτο της στο World Superbike και αμέσως ξεχώρισε κερδίζοντας 17 αγώνες, γεγονός που επιβεβαιώθηκε το 2019, καθώς αναδείχθηκε πρώτη στις πωλήσεις σπορ μοτοσικλετών.

Η νέα Panigale V4 S 2020, που είναι πλέον διαθέσιμη σε όλες τις αντιπροσωπείες Ducati, ουσιαστικά είναι εμπνευσμένη από τη V4 R Superbike, με την οποία μοιράζεται το φέρινγκ με τα αρχικά πτερύγια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Stefano Cecconi για το πάθος και τον επαγγελματισμό με τα οποία έχει δεσμευθεί από την αρχή της συνεργασίας μας και εύχομαι στους Chaz, Scott και στην υπόλοιπη ομάδα καλή τύχη για το πρωτάθλημα που πρόκειται να ξεκινήσει».

 

Ο Luigi Dall’Igna, Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse, δήλωσε:

«Τους τελευταίους μήνες συνεχίσαμε να δουλεύουμε για τη βελτίωση της Panigale V4 R και είμαστε πεπεισμένοι ότι, παρά τη μεγάλη ανταγωνιστικότητα που επέδειξε η μοτοσικλέτα μας την περσινή σεζόν, η νέα σεζόν θα είναι πιο ανταγωνιστική χάρη στην παρουσία των νέων μοντέλων από τους κύριους ανταγωνιστές μας. Όπως ήδη αναφέρθηκε από τον Stefano Cecconi, έχουμε μόνο ένα στόχο, και αυτός είναι να κερδίσουμε τον τίτλο του World Superbike που έχουμε χάσει από το 2011.

Έχουμε δύο δυνατούς αναβάτες. Τον Chaz, ο οποίος βρίσκεται μαζί μας επτά χρόνια και είναι ένας από τους πυλώνες της ομάδας και τον Scott, έναν νέο BSB πρωταθλητή και ταχύτατο κατά την διάρκεια των χειμερινών δοκιμών. Πιστεύουμε ότι διαθέτουμε όλα τα απαιτούμενα συστατικά για να είμαστε πρωταγωνιστές σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος, ξεκινώντας από το Phillip Island».

Ο Chaz Davies, δήλωσε:

«Οι προσδοκίες μου είναι πολύ υψηλές. Στο δεύτερο μέρος της σεζόν 2019, οι επιδόσεις μας είχαν βελτιωθεί σημαντικά και στους τελευταίους αγώνες αγωνιστήκαμε για το βάθρο. Ο στόχος μας είναι να πετύχουμε ακόμα περισσότερα και πιστεύω ότι η εμπειρία που αποκτήσαμε με την πάροδο των χρόνων θα μας βοηθήσει. Νιώθω πολύ καλύτερα τόσο σωματικά όσο και με την αίσθηση που έχω πλέον με την μοτοσικλέτα μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς μας για την υποστήριξή τους και ελπίζω να γιορτάσω πολλές νίκες μαζί τους, ίσως σε λίγους μήνες σε αυτήν εδώ την πίστα».

Ο Scott Redding, δήλωσε:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτή τη νέα περιπέτεια. Είναι σημαντικό να έχω ένα καλό ξεκίνημα, ειδικά στις πρώτες πίστες που γνωρίζω πολύ καλά. Ακόμα δεν έχουμε κατανοήσει που ακριβώς βρισκόμαστε, όσον αφορά την βελτίωση της απόδοσής μας, ωστόσο ο στόχος μας παραμένει σαφής, μια νίκη όσο το δυνατόν συντομότερα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό που πετύχαμε κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα για την δουλειά που έχει κάνει και για την αυτοπεποίθηση που μου έχει δώσει. Όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κίνητρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ειδικά τις Aruba.it και Ducati που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία και που με υποδέχθηκαν με αυτόν τον εξαιρετικό τρόπο. Ξέρω ότι το πάθος των Ducatisti είναι καταπληκτικό, οπότε θα δώσω όλη μου την ενέργεια με έναν μόνο στόχο, να φέρω τον τίτλο πίσω στη Μπολόνια».

Γράφει ο: Δ.Ν.

Γκαλερί