Χρωματιστές γκαζιές με γνώση και παιχνίδι!!!

Η πρώτη επίσημη διοργάνωση “Παίζω και Μαθαίνω”, για τους αυριανούς πρωταγωνιστές των ελληνικών και γιατί όχι παγκοσμίων αγώνων μοτοσικλέτας, πραγματοποιήθηκε στις 07/02/2016 με την άδεια και τη συμπαράσταση του Δήμου Νέας Ιωνίας, από τον Ο.Δ.Μ.Α. Αθηνών (Ομίλου Δίκυκλου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού), αναγνωρισμένο από την Γ.Γ.Α., στον δημοτικό χώρο άθλησης στο Άλσος Βεΐκου.

Φτάνοντας στο σημείο εκκίνησης, αντικρίζω στο πάρκιν μικρά και μεγάλα παιδιά, σε ένα κλίμα αντίστοιχο της ημέρας που ακολουθούσε με ανεβασμένη διάθεση και χαμόγελα! Οι εταιρείες με τις χωμάτινες μοτοσικλέτες τους YAMAHA και KTM, η εταιρεία BETA με τα Trial μοντέλα, καθώς και πολλοί άλλοι χορηγοί συνέθεταν το δυναμικό της εκδήλωσης.

Οι μικροί μας πρωταγωνιστές από 2,5 μέχρι 11 ετών, άρχισαν να παίρνουν τον δρόμο προς την πίστα, όπου θα γινόντουσαν τα αγωνίσματα. Από πίσω και τα μεγαλύτερα “παιδιά”. Δίχρονα να μυρίζουν, άσπροι καπνοί να βγαίνουν από τις εξατμίσεις, φιγούρες αλλά σούπερμαν από τους μικρούς, οι γονείς με καμάρι να είναι δίπλα τους, να δίνουν τις οδηγίες τους και να φαντάζονται τα νιάτα τους ή να φαντάζονται την εξέλιξη του παιδιού τους στο μηχανοκίνητο άθλημα.

Τα αγωνίσματα που πραγματοποιήθηκαν ήταν, εσάκια μέσα από κορίνες, ισορροπία σε μαδέρι, τσουβαλοδρομία, σκυταλοδρομία και χρονομέτρηση ανάμεσα από τις πολυπρόσωπες χρωματιστές ομάδες που αποτελούσαν τα παιδιά. Όταν ήρθε η ώρα της γύρας μέσα στην πίστα, τα χειροκροτήματα, τα επιφωνήματα των γονέων, οι αναίμακτες τούμπες, το πέρασμα μέσα από τα νερά, οι γκαζιέρες να ουρλιάζουν , τα θεαματικά άλματα τους, ήταν κάτι το διαφορετικό!

Η εκδήλωση αυτή είχε ως σκοπό να διδάξει στα παιδιά την ευγενή άμιλλα, το αθλητικό πνεύμα και τη σωστή οδηγική συμπεριφορά μέσα από την μορφή παιχνιδιού, ώστε να δώσει τα απαιτούμενα ερεθίσματα, προκειμένου οι μικροί πρωταγωνιστές να εξελιχθούν σε καλύτεροι μελλοντικοί αναβάτες. Ο στόχος επιτεύχθει!

Μετά την λήξη των αθλητικών δραστηριοτήτων των μικρών μας φίλων, σειρά είχε η επίδειξη των Trial μοτοσικλετών με τον Λευτέρη Καρέτσο και την ομάδα του, οι οποίοι εκτέλεσαν εντυπωσιακά κόλπα πάνω σε ξύλα, μάρμαρα και λάστιχα… κάνοντας τα να φαίνονται παιχνίδι!

Πραγματικά εύχομαι να διοργανώνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις με το ίδιο σθένος, περισσότερους χορηγούς και πλήθος κόσμου να ακολουθεί, οι οποίοι θα στηρίζουν τους μελλοντικούς αθλητές αυτής της χώρας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Ο Ο.Δ.Μ.Α οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο της Νέας Ιωνίας και ιδιαίτερα στον Αντιδήμαρχο κ. Φώτη Τσομπάνογλου που τους τίμησε με την παρουσία του, τους Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, το ΕΚΑΒ, την Ελληνική Αστυνομία για τους μοτοσικλετιστές της ομάδας Ζήτα, την εκπρόσωπο του Δ.Σ. της ΑΜΟΤΟΕ Μαρίας Τσεσμελή, αλλά και τους παρακάτω χορηγούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους, δίνοντας χρώμα αλλά και πολλά δώρα.
Πολυχρόνης Signs, YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., KTM SOUTH EAST EUROPE, DKRacing, GRC Power Factory Galatis, Μπαξεβάνης, Papastavrou Shops, Elite Εκτυπώσεις Θ.Μάλαμας, Τζιβάνης, ΒΙΟΠΙΤΑ, mxin.gr, on2wheels.gr και τον Λευτέρη Καρέτσο με την ομάδα του.

Δ.Σ: Αναμουρλίδης Γεώργιος, Ντεκούλης Βαγγέλης, Πολυχρόνης Γιάννης, Παγάνης Θοδωρής, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος.

Κείμενο-Φωτογραφίες: Σταύρος Κρασσάς

Copyright on2wheels.gr ©

DSC_0242