Ο αγώνας Isle of Man TT Lightweight 2017 ολοκληρώθηκε με τριάντα μοτοσικλέτες να περνούν την γραμμή του τερματισμού και τον αναβάτη της Paton SC-Project Reparto Corse, Michael Rutter να κατακτά την πέμπτη του νίκη στο IOM TT θέτοντας ένα νέο ρεκόρ πίστας των 190.94 χλμ (1:16.19.324).

Ο Βρετανός πέρασε την γραμμή του τερματισμού με διαφορά 8.8 δευτερολέπτων μπροστά από τους Martin Jesson (Riders Motorcycles) και Peter Hickman (KMR Kawasaki) που κατέλαβαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Rutter να ηγείται στο Glen Helen, τον ακολούθησαν ο Stefano Bonetti (Paton SC-Project Reparto Corse) στη δεύτερη θέση με διαφορά ενός δευτερολέπτου, ο Jessopp στην τρίτη με διαφορά ενός δέκατο του δευτερολέπτου, στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο νικητής των ετών 2015 και 2016 Ivan Lintin (Kawasaki/Dafabet Devitt RC Express Racing) ενώ οι Daniel Cooper (Kawasaki/KW Electrical Services by DCM) και Hickman βρέθηκαν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Περνώντας μέσα από τον Ramsey Hairpin, ο Rutter κατάφερε να βελτιώσει το προβάδισμά του κατά 3.4 δευτερόλεπτα από τον Bonetti, ο οποίος εξακολούθησε να κατέχει την δεύτερη θέση με διαφορά 2.1 δευτερόλεπτα από τον Jessopp. Ο Lintin παρέμενε στην τέταρτη θέση με διαφορά 2.9 δευτερόλεπτα από τους προπορευόμενους ενώ στην πέμπτη θέση τον ακολούθησε ο Hickman που πήρε το προβάδισμα από τον Cooper.

Στην πορεία του αγώνα και ενώ ο Rutter παρέμενε στην πρώτη θέση, ο Jessopp κατάφερε να προσπεράσει τον Bonetti ο οποίος ενεπλάκη σε μια μάχη με τους Hickman και James Cowton (Kawasaki/McAdoo Racing Kawasaki), ενώ ο Michael Dunlop (Kawasaki/McAdoo Racing) κατάφερε να περάσει στην έκτη θέση καθώς πήρε το προβάδισμα από τον Cooper.

Στη λήξη του δεύτερη γύρου ο Rutter ήταν ο επικεφαλής με διαφορά 10.5 δευτερολέπτων από τον Jessopp, καθώς ο Bonetti αποχώρησε στο Cregny Baa, ο Lintin είχε ένα μικρό προβάδισμα έναντι των Hickman και Cooper ο οποίος βρέθηκε πάλι στην πέμπτη θέση, καθώς ο Dunlop μετέβη στην έβδομη.

Ωστόσο, μια αλλαγή κράνους έκανε τον Lintin να χάσει πολύτιμο χρόνο, όπως επίσης και ο Rutter που καθυστέρησε στα pits με αποτέλεσμα στον τρίτο γύρο του Glen Helen να μειώσει το προβάδισμα του από τον Jessop κατά 2.8 δευτερόλεπτα.

Στον τέταρτο και τελευταίο γύρου του αγώνα ο Rutter τερμάτισε με διαφορά 8.8 μπροστά από τους Jessopp και Hickman, ενώ την πρώτη δεκάδα οριστικοποίησαν οι Lintin, Cooper, Brookes, Dunlop, Cowton, Michael Sweeney (Kawasaki/Kiely Heating) και ο περσινός νικητής του Manx Grand Prix Jamie Hodson.

Story: Σταύρος Κρασσάς