Ο Toprak Razgatlioglu στην κορυφή του WorldSBK στην Αυστραλία.

Το MOTUL FIM WorldSBK 2020 ξεκίνησε εξαίσια για τη Yamaha, με τον Toprak Razgatlioglu (PATA YAMAHA WorldSBK Official Team) να κατακτά τη νίκη στο Race 1, με χρόνο 0.007 δευτερολέπτων, ενώ κατά τη διάρκεια του Race 2 ένα μηχανικό πρόβλημα τον ανάγκασε να αποσυρθεί.

Ο Toprak Razgatlioglu, δήλωσε:

«Το ξεκίνημα της χρονιάς ήταν εκπληκτικό. Τις τελευταίες δύο σεζόν στο Phillip Island δεν ήμουν γρήγορος, ωστόσο αυτή τη φορά στο Race 1 βρεθήκαμε στην κορυφή. Στο Race 2 απλά περίμενα υπομονετικά και στους τελευταίους τέσσερις γύρους πέρασα τον Loris Baz και συνέχισα για μια θέση στο βάθρο, αλλά στη συνέχεια ο αγώνας μου διακόπηκε. Στο σύνολο, ήταν ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο εάν και ήμασταν λίγο άτυχοι στο Race 2. Δεν γνωρίζω εάν θα ήμουν ο νικητής, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να βρίσκομαι στη μάχη για την κατάκτηση μιας θέσης».

Ο Michael Van der Mark πήρε δύο τέταρτες θέσεις. Στο Race 1 ήταν δεύτερος στην τελευταία στροφή, ωστόσο βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK). Ο Lowes διατήρησε τη θέση του και ο Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) πέρασε τον Van der Mark με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να τερματίσει τέταρτος. Στο Race 2 βρέθηκε ανάμεσα στους τέσσερις αναβάτες που είχαν το προβάδισμα, ωστόσο στους τελευταίους δύο γύρους δεν κατάφερε να διατηρήσει το ρυθμό του.

Ο Michael Van der Mark, δήλωσε:

«Στον αγώνα Superpole δεν είχα την αυτοπεποίθηση ή την αίσθηση που είχα με τη μοτοσυκλέτα το Σάββατο, οπότε ήταν μια πραγματική μάχη δέκα γύρων. Απογοητεύτηκα γιατί το Σάββατο όλα πήγαν καλά, ωστόσο ήμουν λίγο άτυχος στην τελευταία στροφή. Στον τελικό αγώνα κάναμε κάποιες ρυθμίσεις και είχα μια πολύ καλή εκκίνηση. Στους τελευταίους δύο γύρους πηγαίναμε καλά, μέχρι τη στιγμή που οι συναθλητές μου άρχισαν να με πιέζουν. Προσπάθησα, αλλά δεν είχα αρκετή πρόσφυση για να αντεπεξέλθω. Είναι κρίμα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το ρυθμό και την ταχύτητα που είχαμε από την πρώτη στιγμή σε αυτή την πίστα».

Γράφει ο: Δ.Ν.

Γκαλερί