Ο Taiyo Furusato στη κορυφή των δοκιμών στη Sepang.

Οι δοκιμές της Idemitsu Asia Talent Cup ολοκληρώθηκαν στη Διεθνή Πίστα της Sepang, με τον Ιάπωνα Taiyo Furusato να κατακτά την κορυφή και να εντυπωσιάζει στο ντεμπούτο του. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο συμπατριώτης του Kanta Hamada με διαφορά 0.061 δευτερολέπτων, ενώ ο Αυστραλιανός Harrison Voight συμπλήρωσε την κορυφαία τριάδα.

Την 1η ημέρα, ο Syarifuddin Azman αναδείχθηκε ο ταχύτερος αναβάτης με διαφορά  0.172 δευτερολέπτων από τον Harrison Voight. Ο rookie Taiyo Furusato βρέθηκε στην P3, μπροστά από τον Ιάπωνα Gun Mie, ενώ ο έμπειρος αναβάτης από την Ινδονησία Herjun Firdaus ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα.

Την 2η ημέρα ο Furusato  βρέθηκε στην κορυφή των φύλλων κατανομής με χρόνο 2:16.863, με τον Hamada να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και τον Harrison Voight στην τρίτη με διαφορά 0.379 δευτερολέπτων.

Ο Gun Mie τερμάτισε τέταρτος, οι Azman και Firdaus ολοκλήρωσαν τη δοκιμή στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, ο Shoki Igarashi πήρε την έβδομη, ενώ οι rookies  Sharul Sharil, Fadillah Aditama και Herlian Dandi συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Ο Ταϊλανδός Thurakij Buapa βρέθηκε στην Ρ11, ενώ ο Ινδός rookie Mikail Salih με διαφορά μόνο μισό δέκατο του δευτερολέπτου τερμάτισε στη δωδέκατη θέση. Οι Azyran Wahyumaniadi, Watcharin Tubtimon και Thanakorn Lakharn συμπλήρωσαν την δεκαπεντάδα και ακολούθησαν ο Rei Wakamatsu και ο Αυστραλιανός rookie Carter Thompson.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών σημειώθηκαν αρκετά ατυχήματα και πτώσεις, ωστόσο όλοι οι αναβάτες επέστρεψαν με δύο εξαιρέσεις. Ο Max Gibbons υπέστη τραυματισμό σε σπόνδυλο, ως αποτέλεσμα μιας πτώσης την 1η ημέρα, ενώ ο Alfred Sablaya από τις Φιλιππίνες τραυμάτισε το χέρι του τη 2η ημέρα, και έχει προγραμματιστεί χειρουργική επέμβαση.

Η IATC θα επιστρέψει σε λίγες εβδομάδες στο Qatar, καθώς ετοιμάζονται για το πρώτο γύρο στη Διεθνή Πίστα του Losail αγωνιστικά μαζί με το MotoGP από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου.

*Επιμέλεια – Απόδοση: Δ.Ν.

Πηγή: MotoGP