Ο Scott Deroue νικητής στον πρώτο αγώνα του WorldSSP300

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Ο Scott Deroue (MTM HS Kawasaki) αναδείχθηκε ο νικητής του πρώτου αγώνα της κατηγορίας WorldSSP300, στο Pirelli Aragón Round, ενώ στο βάθρο εντάχθηκαν επίσης οι Daniel Valle (Halcourier Racing) και Mika Perez (WILSport Racedays) κατακτώντας την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο πρώην αναβάτης της Moto3 Deroue πήρε την pole position και χρησιμοποιώντας την εμπειρία του από το Grand Prix κατάφερε να κρατήσει σε απόσταση τους αντιπάλους του και να κατακτήσει την νίκη με διαφορά 0,047 δευτερολέπτων από τον Valle, ενώ ο Perez τερμάτισε στην τρίτη θέση με διαφορά 0,127 δευτερολέπτων από τον Deroue.

Ο Borja Sanchez (Halcourier Racing) ο οποίος στους τελευταίους δύο γύρους βρισκόταν πίσω από το προπορευόμενο γκρουπ, κατέκτησε την τέταρτη θέση, ενώ ο Angelo Licciardi (Team Trasimeno) τερμάτισε πέμπτος.

Οι Paolo Grassia (3570 Made in CIV), Giuseppe De Gruttola (SK Racing), Dorren Loureiro (DS Junior Team), Paolo Giacomini (Terra e Moto) και Ana Carrasco (ETG Racing) οριστικοποίησαν την πρώτη δεκάδα.

Ο Mykyta Kalinin (Team MOTOXRACING) με επτά γύρους να απομένουν γλίστρησε στη στροφή 10, ενώ οι Kimi Patova (Kallio Racing) και Chris Taylor (MTM HS Kawasaki) συγκρούστηκαν στη στροφή 17. Ο Robert Schotman (ΚΟΧ Yamaha WorldSSP300 Team) υπέστη μια πτώση στον προτελευταίο γύρο στη στροφή 4, ο Enzo de la Vega (GRT Yamaha WorldSSP300 Team), γλίστρησε στην τελευταία στροφή λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ενώ οι Avalon Biddle (Sourz Foods – Benjan Racing) και Marc Garcia (Halcourier Racing) αντιμετώπισαν τεχνικά προβλήματα με τις μοτοσικλέτες τους.

Συντάκτης: Δ.Ν.

Γκαλερί