Ο Rossi παίρνει την 5η νίκη στο Monza Rally Show

Το 37o ετήσιο Monza Rally Show άνοιξε τις πύλες του το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Autodromo Nazionale di Monza, συγκεντρώνοντας ένα εκλεκτό μείγμα από οδηγούς και αναβάτες, οι οποίοι αγωνίζονται σε διαφορετικά ειδικά επίπεδα που φέρουν χαρακτηριστικά τόσο μιας σύγχρονης πίστας F1, όσο και της παράδοσης του διάσημου Ιταλικού χώρου.

Ο θρύλος του MotoGP Valentino Rossi κατέκτησε την πέμπτη του νίκη στην εκδήλωση, καθώς επίσης και τον τίτλο στο Monster Energy Masters Show. Οδηγώντας ένα M-Sport Ford Fiesta και συνοδηγό τον Carlo Cassina, ο Rossi μετέβει από τους δύο στους τέσσερις τροχούς με άψογο στυλ, κερδίζοντας το αστέρι του WRC Daniel Sordo με την εκπληκτική διαφορά των 18,4 δευτερολέπτων. Στην τρίτη θέση, με διαφορά μισού δευτερολέπτου, βρέθηκε ο οδηγός αγώνων Endurance Marco Bonanomi, στην τέταρτη ο μάνατζερ της Suzuki Davide Brivio, ενώ ο φίλος του Rossi,  Alessio Salucci τερμάτισε ένατος.

Ο Valentino Rossi δήλωσε:

«Τα τελευταία χρόνια, μαζί με την Monster Energy έχουμε δημιουργήσει μια πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση. Φέτος είχαμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες και πλήθος κόσμου ήρθε για να παρακολουθήσει το show και να μας υποστηρίξει. Φυσικά, είναι υπέροχο συναίσθημα να τελειώνει η σεζόν με μια νίκη. Το να κερδίζω ταυτόχρονα το ράλι στο Master Show, είναι φανταστικό. Είμαι τόσο συγκεντρωμένος όλη τη σεζόν στους αγώνες, οπότε όταν πλησιάζει το τέλος του Νοέμβρη, μετά τον τελευταίο αγώνα του MotoGP στη Valencia, ανυπομονώ να συναντήσω την ομάδα και να οδηγήσω το ράλι αυτοκίνητό μου. Φυσικά πάντα θέλω να είμαι ανταγωνιστικός, ως αναβάτης ή ως οδηγός, και θέλω να αγωνίζομαι για το βάθρο όταν βρίσκομαι εδώ στη Monza. Είμαι πάλι εδώ επίσης με τον Uccio και τον Brivio, και συζητάμε γι΄ αυτό το γεγονός καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να νιώσεις την συγκίνηση ενός αγώνα, χωρίς την μεγάλη πίεση που νιώθω στο MotoGP. Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος. Ευχαριστώ τους οπαδούς, την ομάδα μου και όλους. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να πούμε “Ciao” για φέτος.»

Συντάκτης: Δ.Ν.

Γκαλερί