Η πίστα Motorland Aragon φιλοξένησε την έναρξη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος European Superstock 1000 με τον Michael Rinaldi (Aruba.it Racing Team – Junior) να κυριαρχεί στον αγώνα των δεκατριών γύρων.

Ο Ιταλός αναβάτης αφού κατέκτησε την pole position, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από τον πρώτο γύρο με διαφορά 0,3 δευτερολέπτων από τον Maximilian Schieb (Nuova Μ2 Racing), ο οποίος στον έκτο γύρο υπέστη μια πτώση. Το γεγονός αυτό έδωσε την δυνατότητα στον Florian Marino (PATA Yamaha Επίσημη STK1000 Team) να μεταβεί στη δεύτερη θέση, στην οποία και παρέμεινε μέχρι τη λήξη του αγώνα με διαφορά 3,587 δευτερολέπτων πίσω από τον Rinaldi.

Ο Roberto Tamburini (PATA Yamaha Επίσημη STK1000 Team) κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση στο βάθρο με διαφορά 6,732 δευτερολέπτων πίσω από τον νικητή του αγώνα, ενώ ο Toprak Razgatlioglu (Kawasaki Racing Puccetti) τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Ο Marco Faccani (Althea BMW Racing Team) συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα μπροστά από τον Γάλλο Jeremy Guarnoni (Pedercini Racing Kawasaki) που βρέθηκε στην έκτη θέση, ο Illia Mykhalchyk (TripleM Racing) τερμάτισε στην όγδοη θέση, ενώ τον ακολούθησαν οι Mike Jones (Aruba.it Racing – Junior Team) και Marvin Fritz (Bayer-Bikerbox Yamaichi) στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

Συντάκτης: Δ.Ν.