Ο Michael Dunlop, μετά από τρία χρόνια αγωνιστικής δράσης πάνω στην BMW S 1000 RR, υπέγραψε με την εργοστασιακή ομάδα Bennetts Suzuki, προκειμένου να συμμετάσχει στο Isle of Man TT 2017, καθώς και σε άλλους διεθνείς αγώνες.

Ο 27χρονος Βόρειο Ιρλανδός, το 2015 υπέγραψε με την ομάδα της Milwaukee Yamaha, όμως λόγω της ανεπαρκής του επίδοσης κατά την διάρκεια δοκιμών, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ομάδα και να μεταβεί στην BuildBase BMW.

Ο Dunlop έχει εντυπωσιάσει με τις οδηγικές του ικανότητες πάνω σε διάφορες μοτοσικλέτες κατακτώντας, πέντε νίκες με την BMW S 1000 RR, τρεις με την Honda CBR1000RR Fireblade, τρεις με την Honda CBR600RR και δύο με την Yamaha YZF-R6, ενώ πρόσφατα δοκίμασε και την νέα Suzuki GSX-R1000, στην πίστα Phillip Island.

Ο δεκατρείς φορές νικητής του Isle of Man TT, θα συμμετάσχει επίσης στους αγώνες North West 200, Southern 100, ​​Ulster Grand Prix και MCE British Superbike Championship που θα διεξαχθεί στην πίστα Donington Park.

Ο Michael Dunlop δήλωσε:

«Η νέα μοτοσικλέτα είναι λίγο διαφορετική και θα πρέπει να συγκεντρώσουμε πληροφορίες προκειμένου να κατανοήσουμε τις λειτουργίες της. Θα πρέπει να δούμε που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και τι απαιτείται για την εξέλιξή της. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και υπάρχει μια καλή σχέση με την Yoshimura. Η φετινή χρονιά θα είναι ενδιαφέρουσα. Βοήθησα την ομάδα να δημιουργήσει τις δικές μου μοτοσικλέτες και είναι καλό να κάνω κάποιους γύρους στην πίστα Mallory Park πριν πάμε στην Ισπανία για τις δοκιμές.»

Ο Steve Hicken (Bennetts Suzuki team Manager) δήλωσε:

«Γνωρίζουμε τον Michael αρκετό καιρό και ήθελα να συνεργαστώ μαζί και την φετινή χρονιά, οπότε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που είχαμε την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε αυτή τη συμφωνία. Ήδη έχουμε σημειώσει καλή πρόοδο, όσον αφορά την εξέλιξη της νέας GSX-R1000 και γνωρίζουμε τις δυνατότητες της. Με ένα αποδεδειγμένο νικητή όπως είναι ο Michael, μπορούμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να κερδίζουμε. Αυτό πρέπει να είναι ο στόχος μας.»

Story: Σταύρος Κρασσάς