Ο Βρετανός αναβάτης Luke Hopkins κάνει ένα βήμα στην παγκόσμια σκηνή του WorldSSP 300 με την ομάδα Hopkins racing, μετά από μια σεζόν στην ομάδα Green Junior Cup στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο 15χρονος Βρετανός που κατέκτησε την 2η θέση στο National Team Green Junior Ninja Cup την περασμένη σεζόν, συγκεντρώνοντας 11 βαθμούς, σαφώς διαθέτει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που απαιτεί η νέα κατηγορία. Ο Hopkins έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις ως “wildcard” στη Moto3 στο British Superbike Championship το 2016, ενώ έχει λάβει μέρος και σε πολλούς γύρους στο Moriwaki Cup που του επέτρεψαν να αγωνιστεί σε πίστες όπως Assen, Portimao και Donington Park, λαμβάνοντας πολύ σημαντικές γνώσεις.

Ο Luke Hopkins δήλωσε:

«Ανυπομονώ να κάνω αυτό το μεγάλο βήμα στην αγωνιστική μου καριέρα. Την περασμένη χρονιά ήμουν πραγματικά πολύ άνετος με την Ninja 300 καθιστώντας αυτήν την επιλογή πολύ εύλογη. Θα είναι υπέροχο να αγωνιστώ με άλλους αναβάτες με παρόμοιες μοτοσικλέτες σε κάποιες από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πίστες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου για την υποστήριξή τους.»

Story: Σταύρος Κρασσάς