Ο Lorenzo αποχαιρετά και επίσημα την Yamaha

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)
Δηλώσεις Jorge Lorenzo

«Έτρεξα με την Yamaha για εννέα σεζόν, αλλά την Κυριακή θα είναι η τελευταία φορά που θα οδηγήσω την M1. Θα είναι πραγματικά ένα περίεργο συναίσθημα. Έχω περάσει το 1/3 τρίτο της ζωής μου εδώ. Έχουμε ζήσει πάνω από 150 αγώνες και έχουμε επιτύχει 43 νίκες και 3 Παγκόσμιους τίτλους. Έχουμε πέσει πολλές φορές, αλλά πάντα σηκώθηκε μαζί και συνεχίσαμε να βιώνουμε καταπληκτικά πράγματα. Αυτά τα εννέα χρόνια θα είναι πάντα ένα  μέρος του εαυτού μου.

Θέλω να ευχαριστήσω την Yamaha και ιδιαίτερα τον Lin Jarvis, που μου έδωσε την ευκαιρία να ενταχθώ στην εργοστασιακή ομάδα όταν ήμουν μόλις 19 ετών, αν και δεν είχε ακόμη επιτευχθεί ο πρώτος μου τίτλος στα 250cc το 2006.

Θέλω επίσης να αναγνωρίσω την φροντίδα και την προσπάθεια των μηχανικών μου, αυτούς που ήταν εκεί από την πρώτη μέρα και αυτούς που ήρθαν αργότερα, και τους Ιάπωνες μηχανικούς οι οποίοι που έδιναν πάντα μια νικηφόρα μοτοσικλέτα. Δεν θα ήταν δυνατό χωρίς εσάς και σας ευχαριστώ όλους!

Φεύγω από την Yamaha με το κεφάλι μου ψηλά, καθώς έδωσα τον καλύτερό εαυτό μου σε κάθε σεζόν και κάθε αγώνα, από το πρώτο μου το 2008. Είμαι πραγματικά υπερήφανος για όλα όσα έχω ζήσει εδώ, κάτι που με έχει κάνει καλύτερο αναβάτη και άνθρωπο.

Από το επόμενο έτος και στο εξής θα αντιμετωπίσω νέες προκλήσεις, αλλά έχουμε ακόμα ένα τελευταίο στόχο με την Yamaha να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Αυτό θα ήταν ένα πολύ όμορφο δώρο για εκείνους που πίστεψαν σε μένα.

Τα λέμε στις πίστες!».

Συντάκτης: Δ.Ν.