Η νέα σεζόν δεν ξεκίνησε θετικά για τον Kenan Sofuoglu, αναβάτη της Kawasaki Racing Puccetti, μετά τον τραυματισμό που υπέστη κατά την διάρκεια μιας προπόνησης. Προκειμένου να είναι έτοιμος για την έναρξη της σεζόν, ο Τούρκος αναβάτης έλαβε μέρος στην preseason δοκιμή που διεξήχθη στην πίστα Phillip Island, ωστόσο μετά την πραγματοποίηση 38 γύρων αναγκάστηκε να αποχωρήσει καθώς ο πόνος στο χέρι ήταν έντονος.

Μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο Sofuoglu ξεκουράζεται και προσπαθεί να αποκαταστήσει την φυσική του κατάσταση προκειμένου να είναι έτοιμος να αγωνιστεί στον τρίτο γύρο της σεζόν που θα διεξαχθεί στην πίστα Motorland Aragon.

Ο μάνατζερ της ομάδας Manuel Puccetti ανέφερε ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να συμμετάσχει στον γύρο της Aragon, ωστόσο θα είναι σίγουροι μετά την τελική συνάντηση με τον χειρούργο του που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο Manuel Puccetti δήλωσε:

«Εξαιτίας της σύγκρουσης και της χειρουργική επέμβασης δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα στους συνδέσμους. Αυτή τη στιγμή υποβλήθηκε σε άλλη μια χειρουργική επέμβαση προκειμένου να βγάλει το μέταλλο το οποίο τοποθετήθηκε μετά την δοκιμή στην πίστα Phillip Island.»

Story: Σταύρος Κρασσάς