Ο Kenan Sofuoglu παραμένει στην Kawasaki Puccetti Racing για το 2018

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Supersport, Kenan Sofuoglu θα παραμείνει με την ομάδα της Kawasaki Puccetti Racing για τη σεζόν 2018, με την οποία αγωνίζεται από το 2015, ωστόσο στην Kawasaki βρίσκεται από το 2012.

Ο Τούρκος αναβάτης είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης WorldSSP, κρατώντας το ρεκόρ με τους περισσότερους παγκόσμιους τίτλους στη σειρά. Το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς καριέρας του το έχει διανύσει στη μεσαία κατηγορία όπου έχει κατακτήσει 81 βάθρα σε 120 εκκινήσεις και έχει κερδίσει 41 αγώνες. Το πιο αξιοθαύμαστο όμως είναι ότι στους 97 από τους 120 αγώνες έχει ξεκινήσει από την πίσω σειρά του grid. Ήταν πρωταθλητής το 2007 και το 2010 ενώ το 2012, 2015 και 2016 πήρε τίτλους με την Kawasaki.

Ο Kenan Sofuoglu δήλωσε:

«Καταρχάς, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Kawasaki. Με θεωρούν αναβάτη τους και θα είναι πολύ χαρούμενοι να παραμείνω στη  WorldSSP και να νικώ με την μοτοσικλέτα τους. Από την πλευρά μου, έχω μια πολύ καλή σχέση με την Kawasaki, ιδιαίτερα με την Διευθυντή Αγώνων της Ευρώπης, Steve Guttridge. Είναι ένας από τους καλύτερους ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί ποτέ στην καριέρα μου. Όταν μου φέρνει κάτι δεν χρειάζεται να το σκεφτώ. Η Kawasaki Puccetti Racing team είναι άλλος ένας λόγος που θέλω να συνεχίσω, καθώς απολαμβάνω την οδήγηση και κάνουν πολύ καλή δουλειά. Έχουν δημιουργήσει μια μοτοσικλέτα η οποία είναι έτοιμη να κερδίσει. Όλοι αυτοί οι λόγοι μου επιτρέπουν να συνεχίζω να αγωνίζομαι και να απολαμβάνω την οδήγησή μου. Η μοτοσικλέτα μας δίνει αυτό που χρειαζόμαστε για να κερδίσουμε στους αγώνες, καθώς έχει εξελιχθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή παίρνουμε το 100% από την μοτοσικλέτα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ και πάλι με αυτό το πακέτο.»

[show_avatar email=3 show_name=true]