Ο Kenan Sofuoglu θα απέχει από τους δύο πρώτους γύρους

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και αναβάτης της Kawasaki Racing Puccetti, Kenan Sofuoglu είναι υποχρεωμένος να μην συμμετάσχει στους δύο πρώτους γύρους του πρωταθλήματος, καθώς υπέστη σπάσιμο στο κόκαλο του χεριού του, κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης και θα πρέπει να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο Τούρκος αναβάτης, έπειτα από την ολοκλήρωση των διήμερων δοκιμών στην πίστα Phillip Island και την διεξαγωγή 38 γύρων συνειδητοποίησε ότι δεν έχει ανακτήσει πλήρως την φυσική κατάσταση που απαιτείται προκειμένου να αγωνιστεί και ως εκ τούτου να αποσυρθεί από τους αγώνες που θα διεξαχθούν στις πίστες Phillip Island (24-26 Φεβρουαρίου) και Chang (10-12 Μαρτίου) που σημαίνει ότι θα χάσει 50 πολύτιμους πόντους.

Ο Kenan Sofuoglu δήλωσε:

«Ο αντίχειρας είχε ήδη εξαρθρωθεί πριν έρθω εδώ, έτσι λοιπόν πήραμε μια απόφαση επειδή δεν μπορώ να οδηγήσω την μοτοσικλέτα. Έκανα μερικούς γύρους αλλά υπέφερα κατά την οδήγηση και αυτό ήταν επικίνδυνο και για μένα αλλά και για τους άλλους αναβάτες, επειδή δεν μπορούσα να φρενάρω σωστά. Για το λόγο αυτό  αποφασίσαμε να επιστρέψουμε και να υποβληθώ στην απαιτούμενη χειρουργική επέμβαση. Ελπίζω να επιστρέψω για τον αγώνα στην πίστα της Aragon. Αυτός είναι ο στόχος μας προς το παρόν και φυσικά είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Είναι η έναρξη της σεζόν και δεν δύναμαι να συμμετάσχω στους δύο πρώτους αγώνες, αλλά αυτό ακριβώς είναι το κίνητρο για να επανέλθω πιο ισχυρός.»

Συντάκτης: Δ.Ν.