Ο Kenan Sofuoglu επικράτησε για τρίτη φορά στο WorldSSP

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Ο Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) αναδείχθηκε για τρίτη φορά νικητής της κατηγορίας WorldSSP στο σύντομο αγώνα των δεκατριών γύρων που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Donington Park, διασχίζοντας τη γραμμή τερματισμού με διαφορά 2.45 δευτερολέπτων από τον Lucas Mahias (GRT Yamaha Official WorldSSP Team) και 2.57 δευτερολέπτων από τον Jules Cluzel (CIA Landlord Insurance Honda).

Ο Mahias κατέκτησε την δεύτερη θέση, για τρίτη συνεχόμενη φορά διατηρώντας το προβάδισμα στην γενική κατάταξη του πρωταθλήματος με διαφορά τριάντα πόντων από τον Sofuoglu, ενώ ο Cluzel πάνω στην Honda CBR600RR μοτοσικλέτα του άσκησε ιδιαίτερη πίεση στον συμπατριώτη του, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και τερμάτισε στην τρίτη θέση. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι αναβάτες της Profile Racing Luke Stapleford και Jack Kennedy.

Οι Sheridan Morais (Kallio Racing), Anthony West (EAB West Racing), Kyle Smith (GEMAR Team Lorini), Hikari Okubo (CIA Landlord Insurance Honda) και Joe Francis (HALSALL Racing Team) οριστικοποίησαν την πρώτη δεκάδα, ενώ οι Kyle Ryde (Kawasaki Puccetti Racing) και Gino Rea (Team Kawasaki Go Eleven) τερμάτισαν στην ενδέκατη και δωδέκατη θέση αντίστοιχα.

Μια πτώση του Cardelus Garcia (Race Department ATK#25) στη στροφή 12 οδήγησε στην επανεκκίνηση του αγώνα, ενώ λίγο αργότερα στην ίδια στροφή ο Federico Caricasulo (GRT Yamaha Official WorldSSP Team) επίσης υπέστη πτώση. Στους τελευταίους γύρους του αγώνα ο Christian Gamarino (BARDAHL EVAN BROS.Honda Racing) βγήκε εκτός πίστας λόγω πτώσης, ενώ ο PJ Jacobsen (MV Agusta Reparto Corse) λόγω μηχανικού προβλήματος δεν συμμετείχε στην επανεκκίνηση του αγώνα.

Ο Kenan Sofuoglu δήλωσε:

«Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν σκέφτομαι ακόμα το πρωτάθλημα. Στόχος μου είναι η νίκη στους αγώνες, γιατί όταν έχασα τους τρεις πρώτους αγώνες αποφάσισα ότι δεν είναι μεγάλο πρόβλημα ή πολύ σημαντικό αν δεν μπορώ να είμαι πρωταθλητής, αλλά θα είμαι πολύ χαρούμενος αν έχω κερδίσει όσον το δυνατόν περισσότερους αγώνες. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και δεν έχω κανένα άγχος για τους αγώνες, θα ήθελα απλώς να συνεχίσουμε να πιέζουμε. Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος γιατί επιτέλους είμαι και πάλι γρήγορος.»

[show_avatar email=3 show_name=true]