Μετά από δύο σεζόν και έναν τίτλο με την RCH Suzuki, ο Ken Roczen εντάχθηκε στην ομάδα της Honda HRC για το 2017 και για τρία έτη. Αυτή είναι η τρίτη εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο Roczen από τότε που μεταπήδησε στην κατηγορία των 450, ξεκινώντας από την Red Bull KTM. Η Honda ανακοίνωσε το γεγονός με ένα επίσημο δελτίο τύπου, καθώς επίσης και ένα βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει μερικά πλάνα του Ken με την νέα του μοτοσικλέτα.

Από τότε που μεταπήδησε στην κατηγορία των 450, το 2014, ο Roczen έχει συνολικά 31 νίκες στο Lucas Oil Pro Motocross, δηλαδή δύο περισσότερες από όσες έχει κερδίσει συνολικά η Honda από το 2005. Από το 1982 έως 1996, η Honda κέρδισε συνολικά 29 τίτλους στο AMA Motocross και Supercross, συμπεριλαμβανομένων εννέα απευθείας στο Supercross 1988-1996. Ο Roczen έφερε επίσης στην ομάδα και τον μηχανικό του Oscar Wirdeman. Αναμένουμε το ντεμπούτο του Roczen στο Monster Energy Cup, στις 15 Οκτωβρίου.

Λίγα λόγια από τον Ken Roczen

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μέλος της Ομάδας Honda HRC. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι, όπως η ομάδα μου και οι συναθλητές μου, γι΄ αυτό το λόγο αποφάσισα αυτήν την αλλαγή. Θέλω να υπερέχω από κάθε άλλον αναβάτη εκεί έξω, και νομίζω ότι αυτό θα το έχω με την Honda. Τα πράγματα είναι ακόμα καινούργια, αλλά αισθάνομαι υπέροχα και είμαι εντυπωσιασμένος με την μοτοσικλέτα και την ατμόσφαιρα από την ομάδα. Νομίζω ότι όταν ένας αναβάτης πηγαίνει σε μία νέα ομάδα δεν ξέρει τι να περιμένει, πάντως μέχρι τώρα η μετάβασή μου είναι πολύ καλή. Μεγάλες αλλαγές σαν αυτή σου δίνουν τις ευκαιρίες για να κάνεις μια δήλωση και πιστεύω ότι κάνοντας ένα υπέροχο βίντεο για να ανακοινώσεις κάτι τόσο σπουδαίο και μεγάλο είναι πραγματικά μοναδικό, ειδικά στον δικό μας κλάδο. Είμαι ενθουσιασμένος που η Honda συμφώνησε με αυτήν την ιδέα. Σε άλλα σπόρ κάνουν τέτοια παρόμοια πράγματα, αλλά πρώτη φορά γίνεται για κάποιον στο χώρο του motocross. Η έμπνευση ήταν του κολλητού μου Ken Block, ο οποίος πάντα δημιουργεί εντυπωσιακά videos. Μίλησα με την Honda γι΄ αυτό και ήταν πολύ ενθουσιασμένοι. Όλοι εργάστηκαν πολύ σκληρά και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο».

Λίγα λόγια από τον Dan Betley – ΤeamΜanager

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έχουμε έναν αναβάτη με τις ικανότητες του Ken. Η υλοποίηση των στόχων του είναι μέρος του προγράμματός μας και είμαι ευτυχής που επιτέλους μπορούμε να μοιραστούμε αυτά τα νέα με τους fans. Ο Ken έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι κάνει τα πάντα για να κερδίζει στους αγώνες και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να το κάνει πάνω στην νέα CRF450R. Μαζί με τον συναθλητή του Cole Seely, θα έχουμε, αυτό που ευελπιστώ να γίνουμε, μια από τις πιο δυνατές ομάδες για τον τίτλο το 2017».

© 2016 Copyright on2wheels

Συντάκτης: Δ.Ν.