Ο Ισπανός Julian Simon θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό της πατρίδας του στο MOTUL FIM Superbike World Championship που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στην πίστα MotorLand Aragon, καθώς θα αντικαταστήσει τον Lorenzo Savadori στη Milwaukee Aprilia.

Μετά την συντριβή που υπέστη ο Savadori στην Chang International Circuit, οι τραυματισμοί που υπέστη εξακολουθούν να τον ταλαιπωρούν, γεγονός που σημαίνει ότι δεν δύναται να συμμετάσχει στον πρώτο γύρο της σεζόν.

Ο Simon θα αναλάβει την RSV4 έχοντας ένα ισχυρό υπόβαθρο σε αγώνες όπως την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην κατηγορία 125 κυβικών το 2009, καθώς επίσης την κατάκτηση διαφόρων θέσεων στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Moto2.

Ο Julian Simon δήλωσε: 

«Ήταν μια έκπληξη για μένα, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί είναι μια εμπειρία που ήθελα να ζήσω. Θα είναι το ντεμπούτο μου στο WorldSBK και η δυνατότητα αυτή μου δίνεται με μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Δεν ξέρω πως θα αγωνιστώ, γιατί δεν έχω αγωνιστεί ποτέ με μοτοσικλέτα 1.000 κυβικών, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαι πρόθυμος να το απολαύσω και να μάθω. Θέλω να ευχαριστήσω τον Tito Rabat που με βοήθησε και μου επέτρεψε να αποδεχθώ την συμμετοχή μου στο WorldSBK, καθώς η κύρια δουλειά μου φέτος είναι ως προπονητής μαζί του. Δεν έχω καμία εμπειρία με αυτήν την μοτοσικλέτα, αλλά θα δούμε πώς θα εξελιχθεί το Σαββατοκύριακο.»

Story: Σταύρος Κρασσάς