Η ομάδα της Ducati έχει φτάσει στο Motegi για το Grand Prix της Ιαπωνίας, τον δέκατο πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2016 και τον πρώτο από τους τρείς τελευταίους αγώνες της σεζόν που θα συνεχιστούν και τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα στην Αυστραλία και στη Μαλαισία.

Η ιταλική ομάδα θα βρίσκεται στο Motegi με δύο αναβάτες, αλλά αυτή τη φορά ο Andrea Dovizioso θα έχει ως συναγωνιστή του τον Hector Barbera από την Ισπανία, ο οποίος παίρνει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Avintia Racing.

Ο Ισπανός θα αντικαταστήσει σ΄ αυτόν τον αγώνα τον Andrea Iannone, που παραμένει τραυματισμένος μετά το ατύχημα στο Μισάνο, καθώς ο Michele Pirro (αναβάτης δοκιμών της Ducati) βρίσκεται στη Βαλένθια για την δοκιμή της νέας μοτοσικλέτας του 2017 και ο Casey Stoner αρνήθηκε την προσφορά αντικατάστασής του. O Barbera θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει και να εξοικειωθεί με την  Desmosedici GP με την οποία θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν για την Avintia.

Στην Avintia Racing, ο Barbera θα αντικατασταθεί από την Αυστραλιανό Mike Jones, Πρωταθλητή Superbike για το 2015, ο οποίος τη φετινή σεζόν τερμάτισε πέμπτος με την Desmo Sport Ducati.

© 2016 Copyright on2wheels

Συντάκτης: Σταύρος Κρασσάς