Ο Espargaro φέρνει την Aprilia στην έκτη θέση στο MotoGP της Αραγονίας

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)
Δελτίο Τύπου

O ESPARGARÓ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ APRILIA ΣTHN ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ GP ΤΗΣ ΑΡΑΓΟΝΙΑΣ

ALEIX: ΒΕΛΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ALBESIANO: ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ

Με έναν εξαιρετικό αγώνα ο Aleix Espargaró κατέκτησε με  την Aprilia RSGP την έκτη θέση στον αγώνα της Αραγονίας. Ήταν μία επίδοση αντάξια ενός πρωταγωνιστή. Ο Aleix πάλευε σταθερά πίσω από τους προπορευόμενους, ενώ ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι τερμάτισε έξι δευτερόλεπτα και εννέα δέκατα πίσω από τον Marquez, αμέσως μετά από τον Valentino Rossi και μπροστά από τον Dovizioso, ανταγωνιζόταν λοιπόν με τους διεκδικητές του Παγκόσμιου Τίτλου. Αυτή ήταν η καλύτερη αγωνιστική επίδοση για τη νέα RS-GP.

Αυτό το αποτέλεσμα απομάκρυνε κάθε αμφιβολία σχετικά με τις δυνατότητες της ιταλικής ομάδας, η οποία – σε ένα σαββατοκύριακο επιτέλους χωρίς προβλήματα – κατάφερε να εκφράσει πλήρως τις ικανότητές της, αποδεικνύοντας και στον αγώνα την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην πιο νεοεισερχόμενη μοτοσυκλέτα.

Αυτό το θετικό αποτέλεσμα αποτελεί το «κερασάκι» σε ένα σαββατοκύριακο όπου ο Aleix βρισκόταν σταθερά στην πρώτη δεκάδα. Από το πρωί της Κυριακής ήταν ξεκάθαρο ότι ο Aleix και η Aprilia του ήταν σε μεγάλη φόρμα, όταν ο αναβάτης με το νούμερο 41 έκλεισε το ζέσταμα στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Marquez. Στον αγώνα, ξεκινώντας από την όγδοη θέση, ο Espargaró έχασε κάποιες θέσεις στην εκκίνηση, πέφτοντας στη δωδέκατη θέση. Από εκεί ξεκίνησε η μεγάλη ανάκαμψη, ανεβαίνοντας στην ένατη θέση ήδη στον πρώτο γύρο, ενώ στη συνέχεια παρέμεινε στο γκρουπ πίσω από τους προπορευόμενους. Οι προσπεράσεις των Kallio, Bautista και τελικά και του Dovizioso, έφεραν τον Aleix στην τελική κατάταξη, κερδίζοντας επιπλέον την ικανοποίηση του πέμπτου καλύτερου χρόνου στον αγώνα.

Ο Sam Lowes, που σίγουρα δεν ευνοήθηκε από τους λιγοστούς γύρους σε στεγνή άσφαλτο, τερμάτισε 22ος, χάνοντας τη ζώνη βαθμολόγησης που εξακολουθεί να είναι ο πρωταρχικός του στόχος.

ALEIX ESPARGARO’

«Πιστεύω ότι όλοι διασκέδασαν σήμερα. Δεν συμβαίνει συχνά στο MotoGP τόσοι πολλοί αναβάτες να είναι τόσο κοντά μέχρι την καρό σημαία. Ήταν ένας σκληρός αγώνας, αλλά μου άρεσε. Σε κάποιο σημείο σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να πάρω την τέταρτη θέση με τον Valentino και τον Maverick, αλλά στους τελευταίους γύρους άλλαξαν τον ρυθμό τους και έπρεπε να συμβιβαστώ. Σε κάθε περίπτωση είμαι ικανοποιημένος με την τελική έκτη θέση αλλά κυρίως με την απόσταση από τον νικητή. Συνεχώς βελτιωνόμαστε και το δείχνουμε στην πράξη σε κάθε σαββατοκύριακο, δυστυχώς όμως υστερούμε σε ανάλογα αγωνιστικά αποτελέσματα. Ωστόσο, έχουμε ακόμα στη διάθεσή μας τέσσερις αγώνες σε πίστες που μου αρέσουν πολύ, οπότε θέλω να τελειώσω καλά αυτή τη σεζόν.»

SAM LOWES

«Δυστυχώς, εξαντλήθηκα χθες, πιστεύω εν μέρει λόγω των χαρακτηριστικών της πίστας, που δυσκολεύουν αρκετά εμάς τους αρχάριους στο MotoGP. Ήξερα ότι ο ρυθμός μου δεν θα ήταν ο ταχύτερος σήμερα, αλλά κατάφερα να είμαι σταθερός και να αποφύγω τα λάθη, ολοκληρώνοντας τον αγώνα. Προφανώς δεν είναι αυτός  ο στόχος μου, ωστόσο σε ένα σαββατοκύριακο με μόνο λίγους γύρους σε στεγνή άσφαλτο ως προετοιμασία για τον αγώνα, πρέπει να κρατήσω τα θετικά και να σκεφτώ την Ιαπωνία.»

ROMANO ALBESIANO – APRILIA RACING MANAGER

Ήταν ένα εξαιρετικό σαββατοκύριακο. Τόσο στα δοκιμαστικά όσο στον αγώνα, καταφέραμε τελικά να εκφράσουμε τις δυνατότητές μας και είναι σημαντικό ότι το κάναμε σε μία πίστα όπου όλα μετράνε, από τον κινητήρα μέχρι την αρχιτεκτονική του πλαισίου και τις ρυθμίσεις, μία πραγματική δοκιμασία και μία από τις καλύτερες πίστες για να αποδείξουμε την αξία μας. Η απόδοση είναι πάντα πολύ υψηλή και πιστεύω ότι κατακτήσαμε αυτό που πραγματικά αξίζαμε σήμερα.»

FAUSTO GRESINI – TEAM MANAGER

«Ένας φανταστικός αγώνας, σύμφωνα με τις προσδοκίες μας. Ο Aleix ήταν γρήγορος και η μοτοσυκλέτα συμπεριφέρθηκε καλά. Σήμερα αποκομίσαμε αυτό που αντιστοιχεί στο δυναμικό μας. Αυτός ο αγώνας βοηθά, ειδικά στην παρακίνηση της ομάδας, η οποία βλέπει να ανταμείβονται οι μεγάλες προσπάθειες που έγιναν μέχρι τώρα. Όλοι αξίζουν συγχαρητήρια, από εκείνους που εργάζονται από το σπίτι μέχρι εκείνους που βρίσκονται μέσα στην πίστα. Είναι μια μεγάλη ομάδα που έχει πιστέψει στο πρότζεκτ, και έχει αφιερωθεί ολόψυχα σε αυτό.»