Ο Coppola εξασφάλισε μια εκπληκτική νίκη στη WorldSSP 300

Ο Alfonso Coppola (SK Racing) κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο PATA UK Round, μετά από μια εκπληκτική μάχη στον τελευταίο γύρο της κατηγορίας World Supersport 300 που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Donington Park.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Mika Perez (WILSport Racedays) να κατακτά την holeshot στον πρώτο γύρο, ενώ τον ακολούθησαν οι Borja Sanchez (Halcourier Racing) και Chris Taylor (MTM HS Kawasaki) στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Με οκτώ γύρους να απομένουν πριν από τη λήξη του αγώνα το προπορευόμενο γκρουπ των αναβατών που αποτελούνταν από τους Perez, Coppola και Marc Garcia (Halcourier Racing) άρχισε να μάχεται για την κατάκτηση της νίκης. Οι μοτοσικλέτες των Perez και Coppola επιδίδονταν σε μια εναλλαγή θέσεων για αρκετούς γύρους ωστόσο ο Ιταλός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από τον Perez με διαφορά 0.174 δευτερολέπτων.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Scott Deroue (MTM HS Kawasaki) τερμάτισε στην τέταρτη θέση ωστόσο παρέμεινε στην ηγεσία της γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος με διαφορά μόνο δύο πόντων από τον Coppola, ενώ τον ακολούθησαν οι Armando Pontone (IODARacing) και Robert Schotman (GRT Yamaha Official WorldSSP300 Team) στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Γκαλερί

[show_avatar email=3 show_name=true]