Ο Ισπανός αποχαιρετά τη Yamaha με άλλη μία εκπληκτική νίκη

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Ο Jorge Lorenzo ολοκλήρωσε την συνεργασία του με την ομάδα της Movistar Yamaha με μια επιβλητική νίκη στη Valencia, στο φινάλε του MotoGP για τη σεζόν 2016. Ο Ισπανός διατήρησε την πρώτη θέση μετά από μια εκπληκτική έναρξη αποφεύγοντας τον ανταγωνισμό με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της σεζόν Marc Marquez.

Ο Lorenzo εξασφάλισε την 44η και τελευταία νίκη για τη Yamaha πριν μεταβεί στη Ducati το 2017, ενώ ήταν η πρώτη του νίκη μετά τον αγώνα στο Mugello και η πρώτη της Yamaha μετά τη νίκη του Valentino Rossi στη Barcelona.

O Jorge Lorenzo δήλωσε:

«Υπέφερα πολύ στους τελευταία δέκα γύρους, επειδή είχα ένα κενό πέντε δευτερολέπτων. Μετά όταν είδα τον Marc δεύτερο ήξερα ότι θα προσπαθούσε τα πάντα και θα ήταν πολύ γρήγορος και πιθανότατα είχε ακόμα πίσω ελαστικό. Έπρεπε να είμαι πολύ συγκεντρωμένος και πολύ ακριβής για να μην χάσω το πίσω ελαστικό, ειδικά στην τελευταία στροφή. Ήμουν τυχερός που οδήγησα καλά στους τελευταίους γύρους. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να πω ευχαριστώ στη Yamaha. Ήταν ένα τέλειο Σαββατοκύριακο στην 250η εκκίνηση μου στο GP, με την pole position και στη συνέχεια τη νίκη».

Συντάκτης: Δ.Ν.