Ο Θεοφάνης Μίχας σημειώνει Ελληνικό ρεκόρ πίστας στις Σέρρες

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Ο νεαρός αναβάτης, Fanis Michas της αμιγώς αγωνιστικής ομάδος Zen One Racing, και πάλι εντυπωσίασε με την ωριμότητα και την φυσική ταχύτητα που διαθέτει, στον 3ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητος Μοτοσικλέτας που διεξήχθη στην πίστα των Σερρών μήκους 3.186 Km.

Από το ξεκίνημα των δοκιμών τοποθετήθηκε επικεφαλής του συναγωνισμού σε όλα τα σκέλη, ελεύθερα, χρονομετρημένα αλλά και στον αγώνα.

Στο πρώτο ελεύθερο σκέλος το Σάββατο σημείωσε χρόνο 1:22.920 min με διαφορά 1.603 sec από τον συναγωνισμό, σημειώνοντας 138.321 Km/h μέγιστη μέση ωριαία ταχύτητα.

Στα πρώτα χρονομετρημένα την ίδια ημέρα σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:21.051 min με διαφορά 0.514 sec από τον συναγωνισμό, πετυχαίνοντας και την Pole Position του αγώνα με 141.511 Km/h μέγιστη μέση ωριαία ταχύτητα, ενώ τα δεύτερα δεν πραγματοποιήθηκαν σχεδόν από κανένα αθλητή λόγω της κακοκαιρίας.

Την επόμενη ημέρα κατά το πρώτο σκέλος, το οποίο ήταν βρόχινο έκανε 1:28.339 min με 1.717 sec διαφορά από τον συναγωνισμό, η οποία ήταν και η μέγιστη διαφορά χρόνου του διημέρου στο βρόχινο τερέν, με μέγιστη μέση ωριαία ταχύτητα 129.836 Km/h.

Στην συνέχεια στον αγώνα ο οποίος έγινε με στεγνά ελαστικά σε μια άσφαλτο που αναμφίβολα δεν ήταν τόσο γρήγορη ο Σπαρτιάτης σημείωσε Ελληνικό ρεκόρ πίστας με 1:20.846 min στον 15ο γύρο από το σύνολο των 16 του αγώνα, τερματίζοντας 3.052 sec μπροστά από τον συναγωνισμό, σημειώνοντας 141.87 Km/h μέγιστη μέση ωριαία ταχύτητα.

Ξεκινώντας λοιπόν από την pole, έστριψε την K1 στην τέταρτη θέση, στον 1ο γύρο έχει περάσει στην 3η θέση, στον δεύτερο γύρο στο σημείο της εκκίνησης βρίσκεται στην 2η θέση και στο τέλος της ευθείας έχει περάσει επικεφαλής και αρχίζει να δημιουργεί απόσταση ασφαλείας.

Στον 7ο γύρο ελαττώνει τον ρυθμό του για να διατηρήσει τα λάστιχα του προσπαθώντας και να τα “ψύξει” με πιο χαλαρό ρυθμό καθώς έχει δημιουργήσει περισσότερα από 4 sec διαφορά από τον συναγωνισμό.

Έτσι συνεχίζει μέχρι τον 11ο γύρο, όπου και η ομάδα του του δείχνει ταμπέλα διαφοράς από τον συναθλητή του που ακολουθεί 1.3 sec και ξεκινά ένα σερί όλο και ταχύτερων γύρων, με τους τρείς τελευταίους κάτω από το 1:21, με ταχύτερο γύρο αγώνα και νέο Ελληνικό ρεκόρ στον προτελευταίο γύρο ολοκληρώνοντας τον αγώνα του με διαφορά ασφαλείας και πάλι.

Ο νεαρός αναβάτης της Zen One Racing μετά τον αγώνα μας δήλωσε:

“Η πίστα των Σερρών μου αρέσει πάρα πολύ και στον προηγούμενο αγώνα εδώ το 2016 πάλι είχα επικρατήσει. Αντιμετώπισα τον αγώνα με σωστή τακτική, επιτέθηκα αμέσως, πέρασα επικεφαλής, έκανα διαφορά, ηρέμησα φυλάγοντας τα λάστιχα μου και στο τέλος αύξησα ρυθμό και συνάντησα την καρό. Μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη νοιώθω για την καταπληκτική μοτοσικλέτα που προετοιμάζεται για εμένα από την ομάδα μου Zen One Racing, αυτή την φορά ήταν καλύτερη από κάθε άλλη, ένοιωθα ότι είχα κυριολεκτικά “φορέσει” την Triumph 675 Daytona, πολλά ευχαριστώ λοιπόν Αντώνη, Δημήτρη, Σωκράτη και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε έναν πολύ δυνατό αγώνα και στα Μέγαρα σε τρεις εβδομάδες”.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Fanis, σημείωσε χρόνο μόλις 0.220 sec πίσω από το best lap που σημείωσαν οι superbikes και μόνο 0.746 Km/h λιγότερο στην μέγιστη μέση ωριαία ταχύτητα, κάτι πραγματικά απίστευτο αν σκεφτεί κανείς ότι στο τέρμα της ευθείας μόνο έχουν τεράστια διαφορά τελικών ταχυτήτων και όχι μόνο.