Ο Βασίλης Παντελεάκης στους 2 πρώτους αγώνες του CIV

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Ο Βασίλης ξεκίνησε την πορεία του στο Ιταλικό πρωτάθλημα Minimoto. Οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από 100 σε όλες τις κατηγορίες από πολλές χώρες, και το επίπεδο πάρα πολύ υψηλό, σίγουρα το καλύτερο πρωτάθλημα Minimoto στον κόσμο. Ο πρώτος διπλός αγώνας ήταν στις 24 Απριλίου στο Jesolo της Βενετίας. Στα δοκιμαστικά του Σαββάτου σε βρόχινες συνθήκες η απόδοση του ήταν καταπληκτική γυρίζοντας στα 56”, χρόνο καλύτερο από όλες τις κατηγορίες με διαφορά 4” από τον δεύτερο. Δυστυχώς την Κυριακή έβρεχε πάλι και η διοργάνωση αποφάσισε να αναβάλλει τον αγώνα, κάτι που δεν έκανε το Σάββατο με τις ίδιες καιρικές συνθήκες.

Επόμενη στάση, ήταν στις 7-8 Μαϊου στο Autodrome di Franciacorta κοντά στην Μπρέσια. Μέσα από 30 συμμετοχές ο χρόνος του στα δοκιμαστικά ήταν στα 39,30”, χρόνος που τον έβαζε μέσα στην 12η θέση των χρονομετρημένων. Δυστυχώς την Κυριακή το πρωϊ στα δύο 7λεπτα χρονομετρημένα δέν μπόρεσε να το επαναλάβει, και με χρόνο 41,194” δεν προκρίθηκε στους 22 καλύτερους χρόνους για τον διπλό αγώνα. Έτσι έτρεξε στον αγώνα finallina με οχτώ συμμετοχές. Εκεί ξεκινώντας από την 4η θέση πέρασε στην 2η θέση μετά την πρώτη στροφή, κυνηγώντας την πρώτη θέση. Στον 8ο γύρο από τους 12 έπεσε, αλλά σηκώθηκε και συνέχισε δυνατά, τερματίζοντας στην 4η θέση.

Η έλλειψη εμπειρίας σε υψηλού επιπέδου πρωταθλήματα οδήγησε σε πολλά λάθη, και της ομάδας και του οδηγού, στερώντας την διάκριση. Το συμπέρασμα όμως είναι ότι διορθώνοντας τα λάθη, ο Βασίλης έχει την ικανότητα να πρωταγωνιστεί σε διεθνή επίπεδο. Οπότε συνεχίζουμε πιο δυναμικά στους επόμενους αγώνες στο Ιταλικό πρωτάθλημα. Επόμενη στάση το Campo Di Carne στην Ρώμη στις 28-29 Μαϊου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους: