Ολοκλήρωση δοκιμών WorldSBK στη Jerez

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Με ένα πλήρες πενθήμερο δοκιμών στη Jerez να έχει ολοκληρωθεί, οι ομάδες του WorldSBK επωφελήθηκαν αυτήν την εβδομάδα (κάποιες όλη την εβδομάδα, άλλες με μόνο δύο μέρες δοκιμών), πριν από τις επίσημες preseason δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οι ομάδες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορα εξαρτήματα του 2017 και ρυθμίσεις σε ποικίλες καιρικές συνθήκες.

Η ομάδα της Kawasaki Racing απόλαυσαν τέσσερις ημέρες δοκιμών στην πίστα, μετά την αποχή τους την πρώτη μέρα λόγω της βροχής. Η ομάδα προχώρησε σε περαιτέρω ρυθμίσεις στη νέα Ninja ZX-10RR, ενώ ο Rea ασχολήθηκε με τις βελτιώσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης και με τα νέα ελαστικά. Ο Βόρειο Ιρλανδός πραγματοποιώντας με συνέπεια τους ταχύτερους χρόνους καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας απέδειξε ότι έχει γίνει ένα με την νέα του Kawasaki.

Ο Tom Sykes είχε μια διαφορετική εβδομάδα, καθώς αγωνίστηκε τις πρώτες ημέρες. Ο Sykes εργάστηκε ασταμάτητα για να αλλάξει το στυλ οδήγησης του για την νέα του μοτοσικλέτα, ενώ προέβη στη σύγκριση των μπαταριών της σεζόν με τις μικρότερες spec μπαταρίες του 2017. Επίσης εργάστηκε σε διαφορετικές ρυθμίσεις για την επόμενη σεζόν, καθώς στη σύγκριση και στην επαναξιολόγηση αλλαγών που είχαν πραγματοποιηθεί από την πρώτη δοκιμή στην Αραγονία πριν από μία εβδομάδα.

Η ομάδα της Althea Racing BMW είχε μια σταθερή διήμερη δοκιμή την Δευτέρα και την Τρίτη, με τον Jordi Torres να κάνει σημαντικές αξιολογήσεις χρησιμοποιώντας ένα νέο ψαλίδι Fortis για την S 1000 RR του. Ο Markus Reiterberger εργάστηκε κυρίως σε βασικές ρυθμίσεις για τη νέα σεζόν.

Ο Stefan Bradl δούλεψε μόνος του στην αρχή της εβδομάδας, καθώς ο συναθλητής του Nicky Hayden είχε έναν τραυματισμό στο γόνατο λίγες ημέρες πριν από τη δοκιμή. Ο νεοσύλλεκτος Γερμανός συνέχισε με την βελτίωση που είχε ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα στην Αραγονία και κατάφερε να δοκιμάσει την μοτοσικλέτα του την Δευτέρα,  συγκεντρώνοντας περισσότερες πληροφορίες για τα ελαστικά του σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Με πέντε μοτοσικλέτες να βρίσκονται στη Jerez, από την επίσημη ομάδα της Pata Yamaha World SBK, το ζεύγος των Alex Lowes και Michael van der Mark πέρασαν την εβδομάδα δοκιμάζοντας νέα ντεπόζιτα, ψαλίδια και άλλα νέα εξαρτήματα στην YZR-R1. Ο Lowes ήταν σε θέση να αξιοποιήσει τις αλλαγές που έγιναν κατά τη διάρκεια της σεζόν, προκειμένου να συμβάλει στην δημιουργία ενός ισχυρού πακέτου με την επί τέσσερα χρόνια ομάδα του.

Η ομάδα της Milwaukee Aprilia έκανε το ντεμπούτο στην Jerez με τον Eugene Laverty και τον Lorenzo Savadori να παίρνουν την πρώτη τους γεύση από την RSV4 Superbike. Το ζεύγος είχε την δυνατότητα να δοκιμάσει την μοτοσικλέτα σε ποικίλες καιρικές συνθήκες, γεγονός που τους παρείχε την ευκαιρία να κατανοήσουν το πλήρες πακέτο.

Ο Chaz Davies και ο Marco Melandri, με την ομάδα της Aruba.it Racing-Ducati, τις τρεις τελευταίες ημέρες δούλεψαν πάνω στο νέο ψαλίδι, στη ρύθμιση της ανάρτησης, τα νέα ηλεκτρονικά και τα νέα πιρούνια της Ohlins που θα βρίσκονται στις μοτοσικλέτες του 2017.

Συντάκτης: Δ.Ν.