Ο Maverick Viñales στη χθεσινή δοκιμή απέδειξε για άλλη μια φορά ότι το στυλ οδήγησής του ταιριάζει απόλυτα με την YZR-M1 μοτοσικλέτα του, καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση (1:59.368), ολοκληρώνοντας 72 γύρους και την πρώτη στην γενική κατάταξη, ενώ ο Valentino Rossi (1:59.589) κατέκτησε την πέμπτη θέση και την έκτη στην γενική κατάταξη.

Ο Marc Marquez (1:59.506) ολοκλήρωσε 85 γύρους κατακτώντας την δεύτερη θέση και την τρίτη στην γενική κατάταξη, ενώ ο Dani Pedrosa (1:59.578) τερμάτισε στην τέταρτη θέση και στην πέμπτη στην γενική κατάταξη.

Ο Andrea Dovizioso (1:59.553) κατέκτησε την τρίτη θέση, ολοκληρώνοντας 56 γύρους και την τέταρτη στην γενική κατάταξη, ενώ ο Jorge Lorenzo (1:59.767) βελτίωσε περαιτέρω την απόδοσή του, ολοκληρώνοντας 66 γύρους, κατακτώντας την ένατη θέση και την δέκατη στην γενική κατάταξη.

Τέλος ο Casey Stoner (1:59.639), κατά την διάρκεια της χθεσινής δοκιμής συνέχισε να εργάζεται πάνω στην βελτίωση της Desmosedici 2017 GP και ολοκλήρωσε την ημέρα στην έβδομη θέση και την όγδοη στην γενική κατάταξη.

Ο Maverick Viñales δήλωσε:

«Σήμερα όπως και χθες δουλέψαμε κυρίως πάνω στον ρυθμό του αγώνα τον οποίο βελτιώσαμε αρκετά. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τον χρόνο γιατί ήταν πολύ γρήγορος και η μοτοσικλέτα πήγαινε πολύ καλά. Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οπότε πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλύτερο πακέτο για την επόμενη δοκιμή στην Αυστραλία. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να πω ποιο τμήμα της μοτοσικλέτας με εξέπληξε περισσότερο. Βελτιώνουμε την μοτοσικλέτα, προσπαθώντας να εξελίξουμε το πακέτο που έχουμε και πιστεύω ότι αυτή την στιγμή έχουμε την καλύτερη μοτοσικλέτα. Βήμα-βήμα επιλέγουμε τα καλύτερα πράγματα.»

Ο Valentino Rossi δήλωσε:

«Είμαι ευχαριστημένος γιατί ήταν μια καλή δοκιμή και οι χρόνοι μου δεν ήταν τόσο κακοί. Γενικά η αίσθηση με την μοτοσικλέτα είναι θετική και σήμερα βρήκαμε κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την περαιτέρω βελτίωση αυτής.»

Ο Marc Marquez δήλωσε:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την θέση που κατέκτησα σήμερα, αν και ο ρυθμός είναι πιο σημαντικός. Κάναμε πολλούς γύρους, με στόχο να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο δουλειά. Ολοκληρώσαμε ένα μεγάλο μέρος των εργασιών μας, αλλά όχι όλες. Θα πρέπει να προβούμε σε περαιτέρω βελτιώσεις σε ορισμένα τμήματα, αλλά ακόμα κι έτσι είμαι χαρούμενος που βελτιωθήκαμε κατά την διάρκεια των τριήμερων δοκιμών, γεγονός το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Σήμερα δουλέψαμε και πάλι τα ηλεκτρονικά και τις ρυθμίσεις της μοτοσικλέτας. Γενικά είμαι πολύ χαρούμενος με την εξέλιξη των δοκιμών.»

Ο Dani Pedrosa δήλωσε:

«Ήμασταν τυχεροί με τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν. Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την μέρα, να κάνουμε πολλούς γύρους και να δουλέψουμε πολύ. Προφανώς η τελευταία ημέρα των δοκιμών πραγματοποιήθηκε υπό θερμές συνθήκες και αισθάνομαι ήδη λίγο κουρασμένος από την πρώτη δοκιμή του έτους. Εν πάση περιπτώσει, μπορώ να πω ότι ήταν μια αρκετά καλή μέρα, γιατί κάναμε πολλά βήματα προς τα εμπρός. Δυσκολευτήκαμε λίγο στην αρχή, αλλά όσο η μέρα προχωρούσε ήμασταν σε θέση να επιδιορθώσουμε πολλά πράγματα και να γίνουμε πιο γρήγοροι. Ήμασταν ταχύτεροι σε σύγκριση με την πρώτη ημέρα γεγονός το οποίο μας δίνει μια θετική εικόνα για την πρώτη δοκιμή του χειμώνα.»

Ο Andrea Dovizioso δήλωσε:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την δουλειά που κάναμε σε αυτές τις δοκιμές, διότι παρά τις καιρικές συνθήκες καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε όλες τις προγραμματισμένες δοκιμές και τους ελέγχους και να συγκεντρώσουμε σημαντικές πληροφορίες για την βελτίωσή μας. Έχω μια καλή αίσθηση με την μοτοσικλέτα μου, καλύτερη από πέρυσι, κάτι που πραγματικά δεν περίμενα, αλλά οι μηχανικοί έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Έχουμε μια καλή βάση, αλλά θα πρέπει ακόμα να βελτιώσουμε μερικά από τα χαρακτηριστικά μας, παρόλα ταύτα φεύγω πολύ χαρούμενος από την Μαλαισία. Σε λίγες ημέρες θα διεξαχθεί μια πολύ σημαντική δοκιμή στην πίστα Phillip Island και ο στόχος μας είναι να είμαστε εξίσου ανταγωνιστικοί.»

Ο Jorge Lorenzo δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος γιατί καταφέραμε να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο και μέρα με τη μέρα να γνωρίζω καλύτερα την μοτοσικλέτα μου. Σήμερα πλησίασα αρκετά το στόχο μου, αλλά ακόμα λείπει κάτι. Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με την όλη την ομάδα. Τις τελευταίες τρεις ημέρες καταφέραμε να συγκεντρώσουμε αρκετές χρήσιμες πληροφορίες για την περαιτέρω βελτίωση της μοτοσικλέτας προκειμένου να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί.»

Ο Casey Stoner δήλωσε:

«Σήμερα ήταν μια άλλη αρκετά καλή μέρα και καταφέραμε να συγκεντρώσουμε αρκετές πληροφορίες για την μοτοσικλέτα. Θα πρέπει να κάνουμε πολλές διαμορφώσεις στο πλαίσιο, τα ψαλίδια και την χαρτογράφηση του κινητήρα, καθώς και διάφορα άλλα πράγματα, ωστόσο ελπίζω ότι πήραμε αρκετά καλά πράγματα από αυτήν την δοκιμή.»

Συντάκτης: Δ.Ν.