Οι BMW F700 και F800GS προσαρμόζονται στους κανονισμούς Euro4

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Για το 2017, η BMW Motorrad λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα της επιτυχημένης πορείας των μοντέλων F 700 GS, F 800 GS και Adventure προχωράει στον εκσυγχρονισμό τους προκειμένου να προσαρμοστούν στους επικείμενους κανονισμούς του Euro4.

Η νέα F 700 GS απευθύνεται κυρίως σε μοτοσικλετιστές που τους αρέσει η οδήγηση μίας φιλικής all around μοτοσικλέτας με αίσθηση enduro, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες δεξιότητες για οff-road διαδρομές. Τα πλεονεκτήματά της χαμηλής σε ύψος σέλας από το έδαφος, η επαρκής δύναμη της και η μεγάλη αυτονομία καυσίμων συνθέτουν μία μοτοσικλέτα για όλες τις χρήσεις εξερευνώντας ανέμελα τις ομορφιές που συνθέτουν και τα πιο απομακρυσμένα τοπία!

Από την άλλη μεριά, η νέα F 800 GS καταπίνει τα χιλιόμετρα εντός και εκτός πόλης με ιδιαίτερη ευκολία χάρις τα ξεχωριστά off-road προτερήματα που διαθέτει! Με βάση τα F 800 GS, η Adventure  έκδοση προσφέρει ιδιαίτερα βελτιωμένες ταξιδιωτικές δυνατότητες. Για τους μοτοσικλετιστές που περιοδεύουν και έχουν μια κλήση προς την off-road οδήγηση, καθώς και στους enduro αναβάτες παρέχει μια γνήσια BMW GS Adventure στην μεσαία κατηγορία.

Οι μοτοσικλέτες αυτές έχουν προσαρμοστεί στους Euro4 κανονισμούς για το 2017. Το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι το πρόσφατο σχεδιασμένο σύστημα εξάτμισης  από ανοξείδωτο χάλυβα. Η εξάτμιση υψηλών επιδόσεων τις Akrapovic έχει επίσης επανασχεδιαστεί και είναι διαθέσιμη ως γνήσιο αξεσουάρ της BMW Motorrad.

Ένας ηλεκτροκίνητος ρυθμιστής γκαζιού αναλαμβάνει πλέον να παίρνει τις εντολές του αναβάτη, απευθείας από έναν αισθητήρα πάνω στο twist grip του συστήματος ελέγχου κινητήρα και κατά συνέπεια στη βαλβίδα γκαζιού. Ταυτόχρονα, αυτό επιτρέπει επίσης στις νέες λειτουργίες οδήγησης “Rain” και “Road” να χρησιμοποιούνται για οδήγηση σε βρεγμένο ή στεγνό οδόστρωμα, όπως και οι λειτουργίες “Enduro” και “Enduro Pro”- διαθέσιμη επιλογή εκ του εργοστασίου  (για τα F 800 GS / F 800 GS Adventure μόνο).

Τα νέα F 700 GS, F 800 GS και F 800 GS Adventure είναι εξοπλισμένα με νέας σχεδίασης και πιο ευανάγνωστα καντράν. Μια πρόσθετη ενδεικτική λυχνία βλάβης MIL (Malfunction Indicator Light) μας ειδοποιεί για την σωστή λειτουργία Euro4.

Τις F 700 GS και F 800 GS θα τις βρείτε σε τρία χρώματα. Επίσης υπάρχουν και δύο επιπλέον χρώματα για την BMW F 800 GS Adventure τα οποία είναι εξοπλισμένα με νέα γαλβανιζέ φωτεινά διακοσμητικά στοιχεία.

© 2016 Copyright on2wheels

Κείμενο: Δ.Ν.