Οι πρώτες εντυπώσεις της KTM RC16 από τον Αγώνα της Βαλένθιας

Η Εργοστασιακή Ομάδα της KTM αγωνίστηκε με προβλήματα πρόσφυσης την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, αλλά παρέμεναν αισιόδοξοι με τους βελτιωμένους χρόνους κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου. Την ημέρα του αγώνα ο Mika Kallio ήταν ικανοποιημένος με την έναρξή του και τους πρώτους γύρους, όμως ένα πολύ μικρό τεχνικό πρόβλημα τον ανάγκασε τελικά να αποχωρήσει και να επιστρέψει στα pits.

Ο Mika Kallio δήλωσε (Αναβάτης Δοκιμών MotoGP):

«Βασικά η αρχή ήταν λίγο πολύ ικανοποιητική, έπειτα προσπάθησα να επιλέξω μια καλή γραμμή στις λίγες ανοικτές στροφές και νομίζω ότι τα κατάφερα. Ήμουν εκεί που περίμενα ότι θα είμαι και αγωνιζόμουν μαζί με τα άλλα παιδιά της ομάδας μου. Κατάφερα να παραμείνω στην πορεία μου στους πρώτους γύρους και αυτό ήταν θετικό, και θα μπορούσα επίσης να διαπιστώσω τη διαφορά μεταξύ της δικής μου μοτοσικλέτας μου και των άλλων. Ξέρουμε που είμαστε καλοί και πού θα πρέπει να βελτιωθούμε. Μετά από έξι γύρους ένιωσα ότι κάτι συνέβη στην μοτοσικλέτα καθώς πλησίαζα την στροφή. Άνοιξα το γκάζι, η δύναμη πήγε προς τα κάτω και δεν υπήρχε επιτάχυνση. Φαίνεται ότι υπήρχε ένα πρόβλημα στον αισθητήρα και αυτό επηρέασε τα ηλεκτρονικά και τις ρυθμίσεις. Η οδήγηση έγινε πιο περίπλοκη και οι άλλοι αναβάτες άρχισαν να απομακρύνονται. Ήταν κρίμα γιατί θα ήταν καλό να δούμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε. Τέλος πάντων, μέχρι το σημείο που ξεκίνησαν τα προβλήματα, η αίσθηση ήταν καλή. Είμαι απλά απογοητευμένος που δεν ολοκλήρωσα τον αγώνα.»

Ο Pit Beirer δήλωσε (Διευθυντής της KTM Motorsport):

«Παρά το αποτέλεσμα, κατ’αρχήν παραμένω ικανοποιημένος γιατί κατανοήσαμε το στόχο και δεν συνέβη τίποτα που δεν είχαμε υπολογίσει. Βέβαια αυτό ήταν πολύ καλό για να δούμε την αντίδραση της ομάδας, γιατί την Παρασκευή δεν είχαμε την ταχύτητα που είχαμε στην τελευταία δοκιμή πριν από τρεις εβδομάδες. Η ομάδα είχε προετοιμάσει την μοτοσικλέτα, προκειμένου ο Mika να έχει μια καλή αίσθηση, οι χρόνοι είχαν βελτιωθεί και είχαμε θέσει τις βάσεις για τον αγώνα. Στον αγώνα, η απόσταση από τους μπροστινούς αναβάτες ήταν ικανοποιητική. Αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά και κανέναν για να είμαστε δυσαρεστημένοι. Μιλώντας ρεαλιστικά είμαστε εκεί που έπρεπε να είμαστε. Είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που εργάστηκε συνολικά η ομάδα. Η KTM είναι μια οικογένεια και κανείς στην ομάδα δεν είναι δυσαρεστημένος, επειδή κατανοούμε πόσο δύσκολο είναι να είσαι μέρος αυτής της εκλεκτής κατηγορίας».

Ο Mike Leitner δήλωσε (Manager της Ομάδας MotoGP):

Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος, αν και είναι σαφές ότι δεν είναι το αποτέλεσμα που επιθυμούσαμε. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το πόσο καλά εργάστηκε η ομάδα . Ο καθένας έκανε μια πραγματική προσπάθεια, αλλά όταν αγωνιζόμαστε υπήρχε ένα αδύναμο σημείο και αυτό ήταν αρκετά σαφές, γιατί ήταν η πρώτη φορά που βιώναμε έναν τέτοιο αγώνα. Ήταν μια σημαντική δοκιμασία για την επόμενη σεζόν. Ο Mika ήταν σε θέση να ενσωματωθεί με τους αναβάτες της ομάδας του στους πρώτους γύρους, και το έκανε μέχρι και που προέκυψε το πρόβλημα. Ήταν πραγματικά ένα πολύ μικρό λάθος, αλλά ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους στην ομάδα, ότι κάθε κομμάτι σε μια μοτοσικλέτα MotoGP θα πρέπει να λειτουργεί τέλεια.

Ο Sebastian Risse δήλωσε (Technical Director MotoGP):

«Όσον αφορά την αξιοπιστία της μοτοσικλέτας, εκτός από τον αγώνα, όλα λειτούργησαν χωρίς προβλήματα. Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοση εδώ, και με την αξιοπιστία της μοτοσικλέτας, μέχρι το σημερινό περιστατικό.»

Η εργοστασιακή ομάδα της Red Bull KTM θα λάβει μέρος στις επίσημες δοκιμές IRTA στη Βαλένθια την Τρίτη και την Τετάρτη, όταν οι εργοστασιακοί αναβάτες για το 2017, Pol Espargaro και Bradley Smith θα αναλάβουν τον έλεγχο της KTM RC16 για πρώτη φορά.

Συντάκτης: Δ.Ν.

Γκαλερί