Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Η αγωνιστική χρονιά του 2016 ξεκίνησε για τα δύο αδέρφια Νίκο και Δημήτρη Καρακώστα, με το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο του European Junior Cup. Τα δύο αδέρφια ήταν πολύ χαρούμενα που για δεύτερη φορά έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν μαζί με τα Superbike, στους Ευρωπαϊκούς γύρους και περιμέναν με ανυπομονησία να ξεκινήσουν!!!

Την Δευτέρα 28/03/16 το πρωί, οι 30 μόνιμοι αναβάτες συγκεντρώθηκαν στην πίστα του Calafat στη Καταλονία της Ισπανίας, με πάρα πολλούς αγωνιζόμενους από την περσινή χρονιά. Επικράτησε ένα χαρούμενο και φιλικό κλίμα που τους έκανε όλους να αισθάνονται άνετα. Η διοργάνωση όπως και πέρυσι ήταν άψογη και βοηθούσε σε ό,τι χρειαζόταν ο καθένας, ενώ παράλληλα φρόντιζε να ακολουθηθεί και το πρόγραμμα.

Αφού τελείωσαν τα διαδικαστικά, ο Kyle Smith αγωνιζόμενος του WSBK και ο Jeremy McWilliams παλιός αγωνιζόμενος του MotoGP περπάτησαν με τα παιδιά την πίστα δίνοντάς τους συμβουλές και απαντώντας σε ό,τι ερώτηση είχαν. Ακολούθησε ενημέρωση οδηγών και μηχανικών για μικρές αλλαγές που έγιναν στην μοτοσικλέτα Honda CBR 650F ενώ τόνισαν ότι καμία τεχνική βελτίωση δεν επιτρέπεται να γίνει γιατί ο σκοπός είναι να αγωνίζονται όλοι με ίδια μοτοσικλέτα.

Αμέσως μετά έγινε η κλήρωση των μοτοσικλετών και τις παρέλαβαν οι μηχανικοί για να τις προετοιμάσουν για τις δοκιμές. Ο Γιώργος Καρακώστας έχοντας ευθύνη για δύο μοτοσικλέτες, κατάφερε στον προβλεπόμενο χρόνο να μιλήσει με τον Δημήτρη και τον Νίκο και να τις ρυθμίσει σύμφωνα με την προτίμησή τους. Οι αναβάτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και μπήκαν στην πίστα για τους πρώτους γύρους ακολουθώντας τον Kyle Smith και τον Jeremy McWilliams. Η συμβουλή της διοργάνωσης ήταν να στρώσουν οι οδηγοί τους κινητήρες σωστά γιατί οι μοτοσικλέτες ήταν καινούριες. Έτσι το πρώτο 20λεπτο ήταν αναγνωριστικό, πηγαίνοντας μέχρι 7000 στροφές, το δεύτερο μέχρι 9000 στροφές και το τελευταίο της ημέρας επιλογή των οδηγών. 

Ο Νίκος και ο Δημήτρης γνωρίζοντας την πίστα από πέρυσι αλλά και την μοτοσικλέτα κατάφεραν γρήγορα να βρουν ρυθμό και να ευχαριστηθούν την προπόνηση. Κάθε φορά που έβγαιναν από την πίστα συζητούσαν με τον Γιώργο την συμπεριφορά της μοτοσικλέτας αλλά και την οδήγησή τους. Αντάλλασσαν γνώμες μεταξύ τους αλλά και με άλλους συναθλητές τους. Η ημέρα τελείωσε ικανοποιητικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τον Δημήτρη και τον Νίκο και αφού έγινε η τελευταία ενημέρωση έφυγαν όλοι για ξεκούραση.

Την Τρίτη 29/03/16 το πρωί με ηλιόλουστο καιρό και αρκετή ζέστη πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της εκπαίδευσης. Ξεκίνησε με ενημέρωση από τον Gregorio Lavilla, Dorna SBK Sporting Director, και ακολούθησαν δύο 20λεπτα προπόνησης. Ο Νίκος και ο Δημήτρης κινήθηκαν σε πιο γρήγορους και πιεστικούς ρυθμούς δίνοντας εμπιστοσύνη στη μοτοσικλέτα αλλά και στον εαυτό τους. Ο Γιώργος ήταν πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή τους, αν και παρουσιάστηκε ένα μικρό πρόβλημα στη μοτοσικλέτα του Δημήτρη που το έλυσε γρήγορα. 

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση και η επίσημη φωτογράφιση όλων των οδηγών. Το session που ακολούθησε ήταν 2 δοκιμαστικές εκκινήσεις ανά 5 οδηγούς και μετά το τελευταίο 20λεπτο προπόνησης. Ήταν ένα επιτυχημένο διήμερο, ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με μόνο μια μικρή ανώδυνη πτώση ενός αναβάτη. Η διοργάνωση ευχαρίστησε τους οδηγούς και τους μηχανικούς για την άψογη συμπεριφορά τους, επισήμανε ότι το φετινό επίπεδο είναι πολύ υψηλό και για αυτό κύλησαν όλα σωστά στην εκπαίδευση. Προβλέπετε μια δυναμική αγωνιστική χρονιά για τον Δημήτρη και τον Νίκο και νιώθουν περήφανοι που είναι εκπρόσωποι της Ελληνικής συμμετοχής!!! Λίγη ξεκούραση σήμερα και αύριο περπατάμε την Aragon !!!

Την Πέμπτη 31/03/16 με πάρα πολύ αέρα και κρύο περπατήσαμε την Aragon και ακούσαμε συμβουλές από τον Kyle Smith. Βγάλαμε φωτογραφίες για το πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike και δείξαμε στους υπεύθυνους τα διαπιστευτήρια μας. Η ενημέρωση από τους αλυτάρχες της Dorna ήταν λεπτομερής και αναλυτική. Ευχάριστο το γεγονός οτι από φέτος οι αναβάτες του European Junior Cup θα έχουμε δικό μας χρόνο στο paddock show, όπως μας εξήγησε ο Michael Hill. Σήμερα το ελεύθερο 30λεπτό !!!

Εμείς ευχόμαστε σε όλο το Team της Ελληνικής συμμετοχής να έχουν μια καλή αγωνιστική χρονιά πιάνοντας τους στόχους που επιθυμούν!!!

Μπορείτε να βλέπετε καθημερινές ενημερώσεις και φωτογραφίες στις σελίδες των παιδιών αλλά και της διοργάνωσης.

https://www.facebook.com/Dimitris-Karakostas-299747140236001/?fref=ts

https://www.facebook.com/Nikos-Karakostas-714920658623303/?fref=ts

https://www.facebook.com/EuropeanJuniorCup/