Οι αποφάσεις της Επιτροπής Grand Prix που πήραν στο Motegi

Η Επιτροπή του Grand Prix, Carmelo Ezpeleta (Dorna), Ignacio Verneda (FIM CEO), Herve Poncharal (IRTA), Takanao Tsubouchi (MSMA), Javier Alonso (Dorna) και Mike Trimby (IRTA) κατόπιν της συνάντησης που είχαν στις 15 Οκτωβρίου 2016 στο Motegi, αποφάσισαν την βελτίωση της ενεργητικής ασφάλειας των αναβατών. Από το 2018 όλοι οι αναβάτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν δερμάτινο εξοπλισμό με εγκεκριμένο σύστημα αερόσακων. Ο κανονισμός πήρε την έγκριση όλων των τεχνικών κατασκευής ενδυμάτων που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα.

Επίσης η Επιτροπή του GP, έχοντας απαγορεύσει τα πτερύγια για το επόμενο έτος, αποφάσισε τον περαιτέρω περιορισμό όσον αφορά τον αριθμό των αναβαθμίσεων που ένας κατασκευαστής μπορεί να κάνει στο σχεδιασμό των φέρινγκ ή του μπροστινού φτερού.

Από το 2017, ο Τεχνικός Διευθυντής θα εγκρίνει τα αρχικά σχέδια στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Στη συνέχεια θα επιτρέπεται μόνο μια τροποποίηση στα φέρινγκ και μία τροποποίηση στο μπροστινό φτερό, κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αυτός ο κανονισμός αφορά κάθε αναβάτη μεμονωμένα και όχι το μοντέλο της μοτοσικλέτας.

Συντάκτης: Δ.Ν.