Η Διεθνής Έκθεση της Βερόνας (Motor Bike Expo) που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο, θα φιλοξενήσει ένα ζευγάρι μοτοσικλετών που γεννήθηκε από την συνεργασία μεταξύ της MV Agusta και δύο εξαιρετικών εταιρειών. Οι πρωταγωνιστές θα είναι δύο παράγωγα της Brutale, το γυμνό σύμβολο της ιταλικής μάρκας.

BRUTALE 800 RR “BALLISTIC TRIDENT”

Η πρώτη μοτοσικλέτα θα είναι η Brutale 800 RR «Ballistic Trident», που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Hot Rod Custom Show στη Γιοκοχάμα και έχει εξασφαλίσει διεθνή αναγνώριση.

Το project της Ballistic Trident ανατέθηκε από την MV Agusta της Ταϊβάν στον Winston Yeh, ιδρυτή της Rough Crafts, που τιμά τις πρώτες supersport MotoGP μοτοσικλέτες του περασμένου αιώνα, οι οποίες χαρακτηρίζονταν από ένα αεροδυναμικό fairing τύπου «dustbin», ένα στυλιστικό χαρακτηριστικό που οι σχεδιαστές της Ταϊβάν θέλησαν να αποδώσουν σε αυτό τον απίστευτο «καμβά».

DRAGSTER 800 “BLACKOUT

H MV Agusta Dragster «Blackout» είναι μια συνεργασία μεταξύ του εργοστασίου Varese και της Valter Moto Components, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή high-end εξαρτημάτων  αγώνων και είναι επίσημος συνεργάτης της αγωνιστικής ομάδας MV Agusta Reparto Corse, ενώ η Tecnoart Sersan έχει συνεισφέρει στην δημιουργία των γραφικών και της βαφής.

Η βάση της Brutale Dragster Blackout είναι μια MV Agusta Dragster την οποία ο Valter Esposito, ιδρυτής της εταιρείας και δημιουργός του concept, ήθελε να την μετατρέψει σε μια «technocafé racer», εμπνευσμένη από τον κόσμο των αγώνων μοτοσικλέτας και αναβάθμισης αυτοκινήτου.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι το νέο τιμόνι και ο μπροστινός LED φωτισμός που ενεργοποιείται μέσω των πλευρικών τοποθετημένων διακοπτών. Η Blackout διαθέτει εξαρτήματα της Valter Moto Components που συνδυάζονται αρμονικά με έναν κυκλικό προβολέα led, επτά ιντσών, με επένδυση αλουμινίου που είναι τοποθετημένος στο κάτω μέρος του πίνακα οργάνων. Επίσης είναι εξοπλισμένη με μια έγχρωμη οθόνη HD, 4,3 ιντσών και μια ενσωματωμένη αδιάβροχη κάμερα κάτω από την ουρά που πλαισιώνεται από τα φλας και εγγυάται ένα ευρύ φάσμα προβολής. Η εξάτμιση έχει την υπογραφεί της SC-Project και είναι η S1 που χρησιμοποιείται στην αγωνιστική F4 του Leon Camier στο WorldSBK.

O Giovanni Castiglioni, CEO MV Agusta δήλωσε:

«Η ΜV Agusta είναι παγκοσμίως γνωστή ως ένας κατασκευαστής της τέχνης της μοτοσικλέτας. Είναι πολύ ευχάριστο για μένα να βλέπω ότι το εμπορικό σήμα μας έχει μια ευρεία απήχηση και έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση από πολλούς γνωστούς customizers, όπως οι Walt Siegl, Zagato, Deus Ex Machina και Officine GP Desing. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ η Dragster που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από τον φίλο μου τον Valter, είναι μια μοτοσικλέτα που μου δίνει πολλές ιδέες.»

Story: Σταύρος Κρασσάς

Γκαλερί
BALLISTIC TRIDENT
BLACKOUT